Rauha tulee kun toinen osapuoli antautuu ehdoitta.
Trump on rauhantekijä sillä hän antaa neuvotteluvaltit
jo ennen rauhanneuvotteluja.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011030596.html
– Ketkä ylistävät Trumpn toimia?
Sopivan mansellismielinen blogialusta
Rauha tulee kun toinen osapuoli antautuu ehdoitta.
Trump on rauhantekijä sillä hän antaa neuvotteluvaltit
jo ennen rauhanneuvotteluja.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011030596.html
– Ketkä ylistävät Trumpn toimia?
Mikäli USA:n tuki Ukrainalle jatkuisi Bidenin hallinnon antamalla tavalla, niin miten realistisena näkisitte Ukrainan mahdollisuuden saada vuoden 2014 rajat takaisin?
Kun tarkastelen kohta 3 vuotta jatkunutta sotaa, en näe realistisena sitä mahdollisuutta, että Ukraina olisi kykenevä saavuttamaan vuoden 2014 rajoja ilman merkittävästi suurempaa tukea länsimailta. Todennäköisesti noiden rajojen saavuttamiseen tarvittaisiin länsimaisia joukkoja, joiden lähettämistä on varottu sodan eskaloitumisen takia. Käsittääkseni eri maiden johtajista vain Ranskan Macron on väläytellyt tuollaisesta mahdollisuudesta, ja mikäli Ukrainalle annettuu aseapuun olisi yhtään vertaamista, mahdollisten joukkojen käyttöä rajattaisiin (ainakin ensivaiheessa) käsittämään vain puolustukselliset toimet.
Koko kohta 3 vuotta kestäneen sodan aikana länsimaat ovat käytännössä antaneet tukea Ukrainalle vain siinä mittakaavassa, että Ukraina pystyy jatkamaan taistelua. Tämä on näkynyt ensin rajoituksina asetoimituksille (ei pitkänkantaman aseita, tankkeja tai lentokoneita), ja hieman myöhemmin vain pienien määrien toimittamisena sekä erilaisina rajoituksina aseiden käyttöön (esim. pitkän kantaman ohjuksilla sai iskeä vain joukkoihin Ukrainan alueella, ei Venäjän puolelle rajaa).
Ainakaan oma moraalinen selkärankani ei oikein kestä katsoa tätä länsimaiden harrastamaa toimintaa, jossa käytännössä vain ylläpidetään Ukrainan aseellista vastarintaa tarjoamatta kykyä taistelun voitokkaaseen päättämiseen. Kun samaan aikaan kileltäydytään katekorisesti neuvottelemasta toisen osapuolen kanssa verenvuodatuksen päättämisestä, voidaan hyvällä syyllä katsoa länsimaiden pyrkineen vain heikentämään Venäjää vuodattamalla Ukrainalaisten verta.
Euroopalla on vielä mahdollisuus lähteä hakemaan Ukrainalle vuoden 2014 rajoja, mutta sitten on syytä toimia. Riittävästi joukkoja ja aseistusta kasaan ja Ukrainaan ilman rajoituksia niiden käytölle. Mikäli tähän ei olla valmiita, on parasta pitää suu kiinni ja katsoa peiliin. Toki voimme Euroopassa myös rohkaista Ukrainaa kieltäytymään tulevasta rauhansopimuksesta ja lisätä Ukrainan tukea kattamaan USA:n mahdollisen tuen lopetuksen. Se tosin taitaisi tietää vain lisää verenvuodatusta ilman merkittäviä voittoja, ja ne vuoden 2014 rajat olisivat edelleen kaukana.
Kukaan ei ole tätä ennen edes yrittänyt saada rauhaan Ukrainaan. Eurooppa ja muut länsimaat ovat tukeneet Ukrainaan sen verran että se pystyy tapattamaan sotilaitaan ja siviileitään sodassa ryssää vastaan, tukijat ovat hengessä mukana.
Kun sitten Donald Trump vaalilupaustensa mukaisesti panee toimeksi, media kiljuu että väärin sammutettu heti alkuunsa.. Mistä vanhaa valtaa edustava media tietää mitä kaikkea Trumpilla on rauhanvälittäjänä hihassaan?
Ainakin hän yrittää toisin kujin edeltäjänsä Biden.
Luulenpa vain, että Trump tietää että venäläisten kanssa pitää neuvotella – mutta revolveri taskussa.
Aseet ovat osa ratkaisua – mutta venäjä voidaan voittaa muillakin kuin aseilla.
Venäjällä oli suuret aseet Afghanistanissa, mutta he hävisivät. Sota oli heille liian kallis ja yhteiskunta kärsi.
Venäjän näännyttäminen on hyvä keino.
Totta tämäkin, mutta tähän liittyy myös ikävämpi kysymys siitä, kuinka pitkään ukrainalaisten pitäisi kuolla ja kärsiä, jotta sota saataisiin päätökseen Venäjän sisäisen luhistumisen myötä.
Erään sanonnan/viisauden mukaan Venäjä ei ole koskaan niin heikko kuin miltä se näyttää, mutta vastaavasti ei myöskään niin vahva kuin mitä se esittää.
Tuohon kysymykseen ei voi vastata kuin Ukraina itse.
USA:n tulee ymmärtää suuri kuva. Jos he haluavat dollarivoittoisen maailman jatkuvan, se edellyttää heiltä maailmanpolitiikassa voiman osoittamista. Venäjälle – ja siten kiinalle nöyristely voi ajaa USA:n konkurssiin, sillä heidän koko talous nojaa yksinomaan USD:n globaaliin arvoon ja heidän luottoluokitukseen. Luokitus taas pohjautuu luottamukseen.
Ukraina on, surullista kyllä, yksi iso pelinappula vielä isommassa pelissä, jossa strateginen osaaminen löytyy kaukoidästä, ei lännestä.
Venäjä vaurioitti Tshernobyliä. Siitä pitäisi ottaa isompi vastareaktio?
Ainoastaan USAlla on siihen vastavoima, mutta osaavatko käyttää?
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011037044.html
Niin se toivo on Amerikassa, mutta EUn pitää osallistua.
– Nyt ollaan ratkaisun hetkillä ja USA heittelee kirveitä EUn niskaan?