Viimeisen vuoden, ehkä kahden aikana on puhuttu paljon ravintola-alan ahdingosta ja varmasti ihan aiheesta, mutta ei välttämättä täysin rehellisesti.
Ahdinkoon on monia syitä ja niitä etsitään edelleen jopa korona-ajasta,joka alkaa kyllä hiljakseen olemaan suht väsynyttä selittelyä.
Talouden alakulo on ehdottomasti yksi tekijä, ihmisten haluttomuus kuluttamiseen vaikuttaa välittömästi palveluiden ostamiseen.
Toisaalta, eikö liiallisen kuluttamisen haitoista ole vuosikausia saarnattu kieli vyön alla ja suupielet vaahdossa?
Harmaa talous, siinäpä vihervasemmiston iän ikuinen syntipesä ja rahasampo, mutta ikävä kyllä tilastot kertovat ongelmien kasautuvan erityisen voimakkaasti etnisiin ravintoloihin, joten EI NATSEJA HELSINKIIN, EI NATSEJA…
Ihan vaan huomiona, ruoanlaitosta on harrastuksena tullut yhä suositumpi ja suositumpi.
Erilaiset Mastercheff jne.ohjelmaformaatit ovat erittäin suosittuja ja seurattuja.
No lähtevätkö nämä köyhän miehen Michelinkokit ravintolaan syömään?
Eivät tietenkään, vaan kutsuvat myös kaverit koteihinsa gulinaristiselle seikkailulle, oli sen taso mikä tahansa.
Tänne Poriin on avautumassa neljä uutta ruokaravintolaa toinen toistaan ainutlaatuisempina, vastaamaan ihan kaikkien mahdollisten ihmisryhmien tarpeisiin.
Jos niistä edes yksi on pystyssä vuoden päästä avajaisista niin käyn syömässä mitä ikinä onkaan tarjolla ja juon oluen kyytipojaksi.
Yhtä olutta enempää ei tarvi juoda, jos edes sitä.