Kun koivu tulee hiirenkorvalle, alkaa kuore nousta kutupaikoilleen. Yksi tällainen paikka on Kangasalla Kaivannon kanavalla. Siellä on pyytäjiä illan hämärtyessä pitkävartisine haaveineen. Olen ostellut saalista joskus.
Kuorekin on hyvä lohikakala. Peratessa menee paljon lihaa hukkaan, kun täytyy nipistää kalan niskasta hajurauhanen pois.
Muikku on helpompi helpoimpia perattavia.. Meikäläisellä menee pari kymmentä kiloa vuodessa. Säilön umpiointitekniikalla. Neljän tunnin kypsytys 120-asteisessa uunissa pehmentää ahvenenkin selkäruodon.
Näihin aikoihin saisi vielä särkeäkin joelta. Sorva tulee joelle särjen jälkeen. Taidanpa kokeilla sorvan umpiointia.
Onhan sitä onnenonkintaa ollut aika monta kertaa aina ei Ahti anna muuta kun raitista ulkoilmaa
Silti se on kivaa puuhaa terv tepivaari
Kun koivu tulee hiirenkorvalle, alkaa kuore nousta kutupaikoilleen. Yksi tällainen paikka on Kangasalla Kaivannon kanavalla. Siellä on pyytäjiä illan hämärtyessä pitkävartisine haaveineen. Olen ostellut saalista joskus.
Kuorekin on hyvä lohikakala. Peratessa menee paljon lihaa hukkaan, kun täytyy nipistää kalan niskasta hajurauhanen pois.
Muikku on helpompi helpoimpia perattavia.. Meikäläisellä menee pari kymmentä kiloa vuodessa. Säilön umpiointitekniikalla. Neljän tunnin kypsytys 120-asteisessa uunissa pehmentää ahvenenkin selkäruodon.
Näihin aikoihin saisi vielä särkeäkin joelta. Sorva tulee joelle särjen jälkeen. Taidanpa kokeilla sorvan umpiointia.