Viikonlopun menovinkki Sorsapuistoon

Kulttuuri ja harrastukset kuolevat ilman verorahoja, sanovat. No, sanokaa pois vaan. Totuus on mielestäni jossain puolivälissä ja todiste löytyy tänä viikonloppuna Tampereen Sorsapuistosta.

Tuttu tapahtuma

Viikonloppuna on jälleen vuorossa Tracon, joka itsessään tapahtuu Tampere-talossa ja on pitkälti loppuunmyyty; joitain päivälippuja voi vielä löytää. Kuten Aamulehtikin muistuttaa, oheisohjelma Sorsapuistossa on maksutonta. Siellä on esityksiä, musiikkia, tanssia, työpajoja, näyttelyitä, harrastuksia ja kaikenlaista. Kyllä, myös viikinkimiekkailua, kun nyt kerran kysyit.

Tapahtumasta mainittavaa on, että järjestäjäyhdistyksellä on 0 kpl palkattua työvoimaa (mutta tuhatkunta vapaaehtoista) ja 0 euroa julkista rahaa. Tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa, eli en tiedä montako vuotta maksutonta puisto-ohjelmaa tässä laajuudessa voidaan tehdä näillä hintojen nousulla, mutta tänä vuonna ainakin täysi hööki on päällä.

En vastusta kulttuurin tukemista verovaroin, mutta vastustan sen löyhää valvontaa. Tässä kohtaa on tapahtuma, jossa on pääsymaksu. Pääsymaksulla katetaan myös maksuton oheisohjelma. Perusteet julkiseen tukeen ovat siinä-ja-siinä. Toisaalta meillä on merkittävästi kulttuuritoimintaa jossa kaikki tapahtuu pääsylipuilla, mutta silti verottajan kukkarolla pitää käydä. Tätä en hyväksy. En myöskään järjestöjä joilla on merkittävä määrä suojatyöpaikkoja, vaikka kaikki tuottava työ tehdään vapaaehtoisvoimin.

Kulttuuri ei kuole ilman julkista tukea. Se kuitenkin ottaa osumaa. Paras ratkaisu olisi vaatia rahalle vastinetta. Siihen ei näytä pystyvän Orpo tai Purra, eikä pystynyt Marin, Rinne, sipilä, Stubb tai Katainenkaan. Kuka pystyisi? En pidätä hengitystäni.

Kertaus: mitä ja missä

missä: Tampere, Sorsapuisto
koska: pe 6.9. klo 12-0.30, la 7.9. klo 9-22.30, su 8.9. klo 9-18.30
muuta: Tapahtuma on päihteetön.

5 vastausta artikkeliin “Viikonlopun menovinkki Sorsapuistoon”

  1. Olis kiva poiketa Tampereellakin joskus kun viimekertaisesta on aikaa. Mä kävin tänään markkinoilla, jotka on Lahen torilla joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko. Syksyn kalamarkkinat lähinnä kiinnostaa.

  2. Kulttuuri on kansalle yhtä tärkeä kun leipäkin

    Vaikka eräs sanoikin että kulttuuri olisi ylellisyyttä noilla sanoillaan antoi oman tasonsa

    Joka ei kovin korkealla tasolla ole

    Itse sinne sorsuun nyt kykene tuleen mutta ehkä ensi vuonna terv tepivaari

  3. En tiedä muuta ylellisyyttä kuin joulukinkun, eikä sekään kovin ylellistä ole.

  4. Noin kuitenkin eräs ministeri asian ilmaisi en tiedä sitten onko se ylellisyyttä kun kaikki kulttuuri tapahtumat sijäitsee Helsinkissä kansallisteatteri plus monet muut riennot terv tepivaari

  5. Helsingissä on suurta ja kallista kulttuuria, ei osaavaa ja koskettavaa kulttuuria.

    Kyllä Suomi kulttuurin osalta alkaa vasta kehäkolmosen ulkopuolella, kun asioissa täytyy käyttää sydäntä ja sielua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *