Kun rasisti syytti rasismista…

Helsingin joukkoliikennelaitos HSL:llä oli ajatus: tehdään kampanja liputta matkustamisen vaaroista ja palkataan kampanjan kasvoiksi nuorten suosimia suomalaisia vaikuttajia, jotka sattuivat olemaan tummaihoisia. Sitten Linkedin-palvelussa (paskantärkeiden porvarien facebook) päätettiin että se on rasismia ja kiireen vilkkaa HSL antoi vaikuttajakavereille potkut ja perui kampanjansa. Kaverit olivat täysin ymmällään, sillä kukaan ei heidän mielipidettä kysynyt.

Rasisminvastainen työ on farssi

Tämä ei ole ensimmäinen tai sadas tapaus jossa noudatetaan suunnilleen samaa kuviota. Jokin taho, jossain kontekstissa, käsittelee jotain etnistä vähemmistöä tai siihen kuuluvaa henkilöä. Jokin toinen taho, joka ei kuulu em. vähemmistöön, älähtää ja kerää pinon hyödyllisiä idiootteja joukkoon, valittaen rasismia, syrjintää ja kaikkea hirveää, vaatien vahvaa toimintaa rasismia vastaan. He tekevät näin maalittaen alkuperäiseen tapaukseen mahdollisesti liittyviä henkilöitä, haukkuen, herjaten, uhkaillen ja esiintyen niin maan perkuleen ylimmän moraalin vartijoina kuin vain olla ja voi.

Useimmiten tämän seurauksena alkuperäinen taho pelästyy, peruu kaikki tekonsa, pyytää hurjasti anteeksi ja nöyristyy ruoskittavaksi kansanjoukkojen ääreen. Sitten tarina hiljenee ja unohtuu parin päivän sisään. Suunnilleen siihen mennessä yllätyksestä pöllämistynyt, etniseen vähemmistöön kuuluva osapuoli kysyy että mitähän tässä nyt tapahtui ja esitti toiveen että hänenkin mielipidettä kuultaisiin. Mutta sitä ei kuulla. Ja siten vähemmistöön kuuluva taho on entistä syrjitympi, mutta nyt häneltä on viety myös oikeus mielipiteeseen, koska suvaitsevaisen, etuoikeutetun suomalaisen pitää saada sanoa viimeinen sana.

Helvetti vieköön.

Henkilökohtaisesti en tunne somevaikuttajia Iba ja Keinaan, yhteisnimellä Molybros, mutta nopeasti opin että he todellakin ovat nuorten suosimia vaikuttajia. He näyttävät tanssineen, pelanneen jalkapalloa, jutelleen ihmisten kanssa muodista, ym. Opiskelutkaan eivät kavereilta jääneet kesken somevaikuttamisen myötä. Toisin sanoen, fiksuja suomalaisia. Nyt heille näytettiin ovea ja käskettiin kassan kautta pihalle, koska pari katkeraa etuoikeutettua paskiaista – joita en suostu tässä nimeämään ja maalittamaan – valittivat rasismista.

Eli kerrataanpa: suvaitsevaiseksi itseään kuvaileva valkoinen, etuoikeutettu taho tuli huutamaan rasismia hetkeäkään miettimättä tai asianomaisilta kysymättä. Lopputuloksena hän sai tummaihoisille potkut. Puretaanpa vielä osiin.

  1. Valkoihoinen kohdistaa huomionsa asiaan henkilöiden ihonvärin vuoksi
  2. Valkoihoinen asettaa itsensä omin lupinensa heidän edustajaksi, olettaen ilmeisesti etteivät asianomaiset itse siihen pysty
  3. Valkoihoinen onnistuu saamaan tummaihoisille potkut
  4. Tummaihoisten ääni ei ennen tätä kuulunut lainkaan ja hädin tuskin sen jälkeen

Tämä valkoihoinen tässä ei ole suvaitsevainen. Hän on rasisti. Hän toimi rasistisin motiivein, teki oletuksia ihmisistä ihonväriin perustuen, ja ajoi heidät ongelmiin – samalla kun taputteli itseään olalle siitä miten mahtavan antirasistinen ja suvaitsevainen hän on.

Sanotaan, että Suomessa on rasismia. Niin on. Aivan liian monessa paikassa. Tässä sitä nyt olisi, arvon päättäjät. Jos haluatte jonkun ristiinnaulita rasismista niin aloittakaa näistä Linkedin-kohun pyörittäjistä. Jatkakaa sitten tahoon, joka kielsi lastenohjelmasta intiaanipäähineen, täysin vastoin Pohjois-Amerikan alkuperäisasukkaiden omia toiveita. Jatkakaa sitten läpi Ylen käytävien, jossa toimittaja potkitaan maan rakoon ihonvärinsä ja etnisyytensä vuoksi. Ja jatkakaa samaan tahtiin.

Rasismia ei vastuteta esiintymällä moraalinvartijana. Rasismia pahennetaan esiintymällä moraalinvartijana.

Himpsun verran sapettaa, mutta ei hätää, sitä on käynyt ennenkin.

17 vastausta artikkeliin “Kun rasisti syytti rasismista…”

  1. Hyvä kirjoitus.

    Suomessa on aivan liikaa niitä suvaitsevaisia ”antirasisteja”, jotka kiinnittävät huomionsa torimyyjien, bussikuskien, siivoajien jne.jne. ihonväriin, kun kyseiset henkilöt ovat ihmisiä töissään, eivät sen enempää, eivätkä sen vähempää.

  2. Pesukarhujahtiin ei pidäkään lähteä mukaan ja kun Oras Tynkkystä ja muita vituttaa niin jotain on tehty ehdottoman oikein.

  3. Hävettäisi kantaa raskaita ikeitä, jota kutsutaan nimeltä rasistiset pe…t.
    Mikä saa ihmiset niin kateellisiksi ja alemmuudentuntoisiksi, että täytyy kokea ylemmyyttä olla valkoinen ja kateellinen erilaisille.
    Johtunee siitä, että he muut ovat selviytyneet hengissä lahjakkuuksineen kilpailemaan kermapereseisten junttien kanssa yhteiskunnassamme.

    1. Jos en ymmärtäisi edes psykologian alkeita niin häpeäisin esittää ymmärtäväni, mutta kukin toki pyrkii pöyhimään mielensä tuoksuvaa tunikoita niillä eväin joita omaa.

      1. … mikä saa jotkut juuttumaan yhdenaatteen kahlevangiksi ?
        No, heitä ras…a kahlevankeja on onneksi vain alle 15 % populastiosta. Melu kyllä yltää tasolle 85 desibeliä, joka kertoo kulovammasta, joka taas dementian alusta.

        1. Punademuideologian kahlevangin purkaukset kuvastavat sitä paniikkia punarasistien joukoissa.

  4. En tiedä pystyykö Orpo tekemään kampanjallaan rasismia vastaan mitään. Virkamiehet jotka aiheesta ovat puhuneet ovat puhuneet fiksuja. Sen tiedän, että on esim. JHL:ltä naurettavaa typeryyttä kieltäytyä edes yrittämästä torjua rasismia, vain sen takia että eivät pidä Kokoomuksesta. Ymmärrän että eivät pidä, ymmärrän perusteet, mutta kieltäytyä rasismin vastaisista toimista vain sen takia, ennen kuin on edes yritetty – se on typerää. Se on vain typerää.

    Jos joku yrittää tehdä hyvää, on fiksua edes ensin katsoa mistä kyse ja vasta sitten haukkua.

    Kuten tämä nostamani tapaus. Ongelmasta oli merkkejä jo eilen. Tänään siitä oli tarpeeksi näkökantoja ja tietoja että uskalsi kirjoittaa.

  5. Kun tietää mitä ajattelee ja miksi, niin sillä moniko on samaa mieltä ei ole merkitystä.

    Tuuliviirit liikkuvat sen mukaan milloin mistäkin sattuu tuulemaan, mutta heidän merkitys on marginaalin marginaalissa.

  6. Niin se vähä on Mika, jos tuomitsee naamalla eikä sanomalla niin pöpelikköön päädytään.

    En aio hetkeäkään vähätellä minkälaista rasismia ilmenee perussuomalaisia lähellä olevissa tahoissa ja joskus heidän jäsenissäänkin, vaikka hitusen verran ovatkin yrittäneet siivota (parempaankin pystyisivät).

    Mutta jos katsotaan paikkoja missä rasismi aiheuttaa vahinkoa henkilölle, työhön, uraan, yms, eikä vain pahaa mieltä niin silloin pitää etsiä muualta.

  7. Niin, itseni on kyllä vaikea olla huvittumatta näistä ” pesukarhu” kampanjoista ja kyllähän se jostain kertoo, että näille nauraa jopa ne vähemmistöjen edustajat joita näillä muka puolustetaan.

    No elämme höyrypäiden aikaa ja George Orwelista on tullut tietokirjailija. Mahtaa nauraa jossain pilven reunalla.

  8. Paljon on tekemätöntä työtä rasismin torjumiseksi. Ainakin täällä maaseudullani on paljon ihmisiä jotka eivät vielä edes ymmärrä olevansa rasisteja. Käyttävät ihmisryhmistä nimityksiä joita ovat ikimuistoisesti käyttäneet kuten lappalainen ja mustalainen, ei heille juolahda mieleenkään että siinä olisi jotain pahaa.

  9. Matti nostaa esille hyvän huomion. Tahto ja teko. Moni käyttää em. termejä ilman pienintäkään aikomusta olla ilkeä. Kontekstista on helppo lukea onko ilkeyttä vai ei. Kuitenkin linjana on hyökätä ensin, kysyä sitten.

    Mitäpä jos tällaisia ihmisiä lähestyisi ystävällisesti? ”Anteeksi, tiedän ettet tarkoittanut pahaa, mutta tässä olisi parempi sana käytettäväksi. Kiitos.”

    Turha etsiä vihollisia joka hemmetin nurkasta. Vielä turhempi tehdä jokaisesta potentiaalisesta liittolaisesta vihollinen.

  10. ”Eli kerrataanpa: suvaitsevaiseksi itseään kuvaileva valkoinen, etuoikeutettu taho tuli huutamaan rasismia hetkeäkään miettimättä tai asianomaisilta kysymättä.”
    […]

    ”1 Valkoihoinen kohdistaa huomionsa asiaan henkilöiden ihonvärin vuoksi
    2 Valkoihoinen asettaa itsensä omin lupinensa heidän edustajaksi, olettaen ilmeisesti etteivät asianomaiset itse siihen pysty
    3 Valkoihoinen onnistuu saamaan tummaihoisille potkut
    4 Tummaihoisten ääni ei ennen tätä kuulunut lainkaan ja hädin tuskin sen jälkeen

    Tämä valkoihoinen tässä ei ole suvaitsevainen. Hän on rasisti.”

    — Eli kuten Riikka Purra näytti esimerkkiä kuinka musliminaiset ohitetaan ja jyrätään rasismilla.

    Mutta eikös Ayaan Hirssi Leguumi..

    Onneksi on Pirkan rasistien virtuaalivertaisforum. Äh, pötäpötpöt, öö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *