Yle ostaa veronmaksajien rahoilla dei-koulutusta toimittajansa tyttären yritykseltä

🤑Ivan Puopolon Youtube-ohjelmassa haastateltiin Ylex:n toimittajaa Lloyd Libisoa. Ohjelmasta selvisi muun muassa, että Yle ostaa ns dei-koulutuspaketteja yhtiöltä nimeltä Deidei Oy. Dei tulee englanninkielisistä sanoista
diversity, eli monimuotoisuus, equity, eli tasavertaisuus ja iclusion, eli mukaanottaminen.

Tuo Deidei Oy on siis keksinyt bisneksen ja tarjoaa yrityksille tätä dei-koulutusta. Myös Yle ostaa tietojen mukaan kursseja yritykseltä.
Mutta kuka omistaa Deidein? Yhtiön toimitusjohtaja on muuan Jamsin Assulin. Tässä ei vielä mitään, mutta Assulinin äiti Ami Assulin sattuu olemaan Ylen toimittaja ja juuri tällainen dei-sössöttäjä. Ami on mm. toimittanut Ylelle dokumentin sukupuolineutraalista kasvatuksesta.

Ylen toiminta on siis vielä härskimpää kuin on luultu.
Luultavasti on raapaistu vasta pintaa siitä törkykasasta mitä Ylen vasemmistoliberaalikaarti oikein touhuaa veromaksajien rahoilla!
Lähteet: Pt-media, Suomen uutiset.

25 vastausta artikkeliin “Yle ostaa veronmaksajien rahoilla dei-koulutusta toimittajansa tyttären yritykseltä”

  1. Tyrmistys leviää Ivan Puopolon ohjelman paljastuksista – Yle on puhunut pötyä.

    Toimittaja Ivan Puopolo haastatteli torstaina YleX:n juontaja Lloyd Libisoa. Youtube-video on kerännyt lyhyessä ajassa runsaan yleisön ja valtavan määrän keskustelua Ylen toiminnasta. Näyttää siltä, että Yle on antanut toiminnastaan julkisuuteen vääriä tietoja. Skandaalin ytimessä on Yleisradion järjestämät niin sanotut DEI-koulutukset sekä Turvallisen tilan ohjeet.

    – Toisin kuin Ylen johto on väittänyt, Libison mukaan DEI-koulutukset ovat pakollisia, Puolopo kommentoi.

    Ylen henkilöstöjohtaja Eija Hakakari totesi aiemmin Verkkouutisille, että koulutukset eivät ole pakollisia.

    https://www.suomenuutiset.fi/tyrmistys-leviaa-ivan-puopolon-ohjelman-paljastuksista-yle-on-puhunut-potya/
    —————————————————————-
    O Tempora, O Mores (Suomeksi: voi saatana!).

  2. Voi kamala, jos toimituskuntaa kolutetaan yhteiskuntarakenteen sisältöihin, ihon väriin, uskontokuntiin, mamuihin, eri sukupuoliin, tavallisiin tallaajiin jne. nimikkeellä DEI. Ihan hirveää, pois persupolitiikan kulmakivistä, rasismista kansallismielisyydestä jne.
    hirveää !

  3. Ylen DEI intoon liittyy paljon hämärää, koulutuksen pakollisuus, suhteet DEIDEI yhtiöön, hankkeen kustannukset, näistä ei kai pääse mihinkään.
    Olisiko DEI ainakin teoriassa kohtuullisin annoksin ihan hyvä juttu, siihen en oikein osaa sanoa. Pysyykö kannettu vesi kaivossa, voiko mennä överiksi, rajoittaa Ylen toimittajien tekemisen vapautta.
    Paha Ylen ja sen asiakkaiden kannalta on tietysti myös jos DEI johtaa päätöksiin joissa on selvästi vasemmistolainen leima, meidän tulee kokea Yle yhteiseksi kaikille.

    Niinkuin kaikessa päivinämme vallitsee DEI keskustelussa synkeä mustavalkoisuus, DEI on ehdoton, hyvä asia tai sitten ihan päin vastoin. Itse arvelen että olisi jossakin näiden välillä.

    1. Matille vasemmisto kummittelee mörkönä saunan oikeankätisen oven karmin raostakin.
      Minusta samantekevää minkä kätinen mikäkin systeemi on, kunhan se palvelle monipuolista näkemystä eri kulttuureihin ja elämänmuotoihin.
      Kaikki maksaa ja niillä on budjettinsa.
      Joskus menee yli, harvemmin ali.

      1. Myönnän että yksisilmäinen vasemmisto on minulle mörkö, se tulee sosialismin ja kommunismin pelosta. Ihan samaa äärioikean, yltiönationalismin kohdalla.
        Uskon ihmiseen, omilla aivoillaan ajattelevaan ahkeraan, eteenpäin omassa elämässään pyrkivään niillä edellytyksillä kuin luonto on itse kullekin suonut.

      2. Tuo yksisilmäinen dei-koulutus ei palvele monipuolista näkemystä eri kulttuureihin ja elämänmuotoihin, vaan pyrkiintiettyyn yksisilmäiseen ja asenteelliseen ideologiaan.

  4. Ennen monipuoluemaissa vasemmisto, sosialidemokratia, puolusti oman maan köyhiä, työtätekeviä ja raskautettuja. Ja vierasti vallankumousmentaliteettia.
    Sitä vasemmistoa ei enää ole.
    Nykyinen vasemmisto sylkee silmille oman maan köyhiä, työtätekeviä ja raskautettuja. Ihannoi vaarallista monikulttuuri- ideologiaa, höpöttää mielikuvitusolennoista (sukupuolten moninaisuus), valehtelee että mies voi synnyttää, kylvää veronmaksajen rahoja ulkomaalaisille gepardihatuille, vannoo pseudotiede intersektionaalisuuden nimeen, etc, etc.

    1. Lassella on sana hallussa ja oikean ajatuksen kanssa!
      Hyvä niin!

  5. Nyt se on akateemisesti todistettu: intersektionaalisuus on pseudotiedettä

    Keskustelutilaisuus Helsingin yliopistolla, aiheena Ari Helon tutkimus. Juontajana Jussi K. Niemelä. Keskustelijoina Ari Helon lisäksi Päivi Räsänen, Taina Saarikivi, Markku Kangaspuro ja Laura Huhtasaari.

    Suomalainen aatehistorian ja poliittisen kulttuurin tutkija osoitti, että intersektionaalinen rotuteoria perustuu virheelliselle oletukselle länsimaisen kulttuurin rasistisuudesta. Intersektionaalisuus tutkii nykyaikaa ikään kuin länsimaat eivät olisi koskaan luopuneet siirtomaista tai lakkauttaneet orjuutta. Tiedetoimittaja Marko Hamilo arvioi Ari Helon tuoretta tutkimusta intersektionaalisuudesta Suomessa ja Yhdysvalloissa.

    https://www.suomenuutiset.fi/nyt-se-on-akateemisesti-todistettu-intersektionaalisuus-on-pseudotiedetta/

  6. Olen osallistunut tämän tyyppisiin koulutuksiin ja olen pitänyt niitä. Ne voivat olla erinomaisen hyödyllisiä tai täyttä huuhaata. Niistä voi olla haittaa tai hyötyä.

    Tässä kohtaa en katso tarpeelliseksi moittia itse koulutusta, vaan salailua ja eturistiriitaa. Paljonko tästä maksettiin veronmaksajien rahoja? Miten hyödyt mitattiin? Miksi eturistiriitaa ei tunnistettu tai siitä välitetty?

  7. Niin, ”Why not try it all if you only remember it once?” lauloi The Strokeskin.

    Sekin on ihan okei enkunkielinen sitaatti. Eihän kaikkeen tarvitse sitoutua, mitä kokeilee 😉

  8. Homma tais hajoa lopullisesti käsiin Ylellä Atte Jääskeläisen lähdettyä. Häntä vissiin pidettiin ”diktaattorina” Ylen sisällä, mutta hän osasi pitää homman kasassa ja estää luisumasta kaaokseen.

  9. Monimuotoisuuden, yhdenvertaisuuden ja osallisuuden tukemista organisaatiossa kutsutaan lyhenteellä DEI.
    Diversity (monimuotoisuus) = Millaisia taustoja työntekijöillä on (esimerkiksi rotu, etnisyys, sukupuoli, ikä, fyysinen kyky jne.).
    Equity (yhdenvertaisuus) = Työntekijöiden reilu kohtelu. Käytäntöjä mukautetaan yksilöiden tarpeiden mukaan.
    Inclusion (osallisuus) = Miten työntekijät kokevat yrityksen omakseen, miten heidät otetaan vastaan, kuinka he kokevat tulevansa kuulluksi. Lähde: Konsulttiyhtiö McKinsey & Company
    DEI-projektit alkoivat yleistyä Yhdysvalloissa erityisesti sen jälkeen, kun Black Lives Matter -liikkeestä tuli suuri ilmiö tummaihoisen miehen George Floydin kuoltua poliisin tukehduttamana pidätystilanteessa.

    Esimerkiksi Microsoft julisti tuolloin, että se pyrkii kaksinkertaistamaan mustien johtajien määrän yrityksen sisällä vuoteen 2025 mennessä.

    Nyt yhdysvaltalaisista yhtiöistä muun muassa Zoomin, John Deeren, Googlen ja Metan on kerrottu vähentäneen panostuksiaan DEI-projekteihin. Wall Street Journal taas kertoi huhtikuussa, että monimuotoisuustavoitteet ovat myös alkaneet kadota monen yrityksen vuosikertomuksista.

    Rana Foroohar kirjoitti Financial Timesissa tammikuussa, että yritysten johtoryhmät ovat alkaneet vaatia tuloksia DEI-ohjelmista, ja useissa tapauksissa niitä on ollut vaikea muuttaa luvuiksi.

    Samaan aikaan konservatiiviset tahot ovat alkaneet vastustaa DEI-politiikka aggressiivisesti varsinkin sen jälkeen, kun Yhdysvaltain korkein oikeus päätti, että niin sanottua positiivista syrjintää ei saa käyttää korkeakoulujen pääsykokeissa.

    Viimeksi DEI-asiat nostettiin tikun nokkaan, kun Donald Trumpin ampumistilanteessa näkyi naispuolisia salaisen palvelun agentteja, joiden toimintaa tilanteesta näkyvillä videoilla on arvosteltu.

    https://yle.fi/a/74-20100789
    ———————————————————–
    Dei on poliittisen korrektiuden aikaansaama tuotos, humaanisuuden valekaapuun puettu kulttuurimädätys, joka on tähdätty valkoisen lihaa syövän hetereromiehen kuolemaksi ja ylipäätänsä valkoisen rodun eliminoimiseksi pois täältä kuleksimasta. Päämaali on juutalaiskristillisen kulttuurin nuijiminen maanrakoon, koska Marx/Lenin ja orwellilainen dystopia on oven takana.
    Näinhän nämä ihmispolot luulevat.

    Oskari Tokoi, Suomen sisällissodan keskeisiä hahmoja punaisten puolella, pakeni vuonna -18 Venäjälle, palveli upseerina Muurmannin legioonassa, luki pelimerkit oikein ja loikkasi Amerikkaan (USA). Suomalaiset lehtimiehet pääsivät haastattelemaan Tokoita, kun hän oli Tallinnassa, matkalla Englannin kautta uuteen kotimaahansa.
    ”Herra Tokoi, mitä mieltä olette kommunismista (bolsevismi)?”
    Oskari Tokoi: ”Jos se on Jumalasta, se menestyy, mutta jos se on isästä perkeleestä, se tuhoaa itse itsensä!”

  10. Ranska teki kansallisen ”itsemurhan” olympialaisten avajaisissa.

    ”Uskaltaisivatko he koskaan pilkata islamia vastaavalla tavalla?”

    Seremonioita, joita on laajalti kuvailtu antikristillisiksi, kritisoivat myös kristityt johtajat, kuten Winona-Rochesterin hiippakunnan piispa Robert Barron.

    ”Ranska katsoi ilmeisesti, että samalla kun se yrittää tuoda esiin parasta mahdollista kulttuurista osaamistaan, on oikein pilkata tätä kristinuskon hyvin keskeistä hetkeä, jolloin Jeesus antoi viimeisellä ehtoollisella ruumiinsa ja verensä ristille menoa odotellessaan. Se esitetään törkeänä, kevytmielisenä pilkkana”, piispa Barron sanoi.

    ”Tämä syvästi maallistunut, postmoderni yhteiskunta tietää, kuka sen vihollinen on: he nimeävät sen, ja meidän pitäisi uskoa heitä. Mutta lisäksi meidän kristittyjen, meidän katolilaisten, ei pitäisi olla lammasmaisia: meidän pitäisi vastustaa ja saada äänemme kuuluviin.”

    Katolinen piispa kyseenalaisti: ”Uskaltaisivatko he koskaan pilkata islamia vastaavalla tavalla? Olisivatko he koskaan uneksineet pilkata näin törkeällä, julkisella tavalla Koraanin kuvausta? Me kaikki tiedämme vastauksen.”

    https://www.kansalainen.fi/entinen-kulttuuriministeri-ranska-teki-kansallisen-itsemurhan-olympialaisten-avajaisissa/#google_vignette

  11. Miten näin yksinkertaisesta asiasta kuin DEI, joku keksii liittämään käsittämättömän määrän lainattuja tekstejä ilman varsinaista asiaa ratkaisuineen ?

  12. Verorahoilla toimiva Yle ja sen salakähmäisyys/korruptio: – punavihreitä toimittajia koulutetaan tukemaan orwellilaisen dystopian todeksitulemista.
    Käry on käynyt ja kauas pilvet karkaavat ja Euvostoliitto niiden mukana. Ei siinä totalitarismin kannattajien itkuraivarit auta.

    Ei kai kukaan ole ottanut todesta, että komintern olisi lakkautettu.

  13. ”Kommunistinen internationaali oli vuosina 1919–1943 toiminut, Venäjän kommunistisen puolueen aloitteesta perustettu kansainvälinen yhteistyöjärjestö, jonka tarkoituksena oli ”kansainvälisen porvariston” kukistaminen työväenluokan nimissä.” – Wikipedia
    Perustaja: Vladimir Lenin
    Perustettu: 2. maaliskuuta 1919, Moskova, Venäjä

    1. Täyttä hölynpölyä, joka kuvaa persujen ahdasta impivaaralaista maailmankuvaa ihmistä jopa kommunistiseksi manifestiksi.
      Oma lapa kun samalla tevehtii ”heil…”
      Hyvä Yle ja Mtv- herärätte
      keskustelua !

      1. Niinpä, Suomi on vapaa maa missä kansalaisilla on mahdollisuus ilman pelkoa tuoda julki mielipiteensä siitä miten YLEmme toimii, herättää keskustelua itse kunkin mielen mukaan, käydä kiinni kohtiin joiden katsoo olevan pielessä, vääristynyt.
        Keskustelu tosin usein on väärä sana kuvaamaan ajatusten vaihtoa, usein se on huutoa laput silmillä, tyrmäämistä ja ehdottomuutta että kaikki on hyvin tai että tunkio pahasti lemuaa

      2. Oiva kuvaus punairheiden toiminnasta, vaikka se yritetäänkin kääntää muiden viaksi.

  14. Johanna Siren-Kaplas 25.7.2024. Yle käyttää saamaansa rahoitusta huuhaaoppien levittämiseen ja epäisänmaalliseen toimintaan?

    Eikö ole aika oireellista, jos nuoret toimittajat ovat sitä mieltä, että toimittajan tuleekin pyrkiä vaikuttamaan mielipiteisii

    Yle:n toimituksissa pienten, mutta äänekkäiden vähemmistöjen asioista sekä metsiemme havupuiden hyvinvoinnista raportoiminen on karannut kaiken muun edelle – suurta enemmistöä kiinnostavien asioiden edelle.

    Haloo Yle, me täällä hiljaisessa enemmistössä olemme ihmeissämme!

    Mites noi Ruotsin jengisodat? Joko Pirjo kohta alkaa olla asian päällä?

    ————————————————————
    Koska Yle rahoittaa toimintansa veronmaksajien rahoilla, se ei saa olla punavihreiden äänitorvi.
    Asiaan pitää tulla muutos. Sitä varten meillä on parlamentti.

  15. Uuden Suomen Puheenvuoropalstalla oli Teppo Mesimäen blogi, joka käsitteli Merja Yläanttilaa ja Ylen Dei-koulutusta. Kirjoitus oli sen verran terävää analyysia, että tarkoitukseni oli linkittää ko. blogi tänne, mutta se oli tänään kadonnut. Ylläpidon toimesta, kuulin sanottavan.
    Seuraan tilannetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *