Uskonto oli liikaa – rakastettu Rölli sai lähtöpassit Yleltä.

”Uskonto oli liikaa – Rakastettu Rölli sai tylyt lähtöpassit Yleltä
Allu Tuppuraisen tytär paljastaa uutuuskirjassaan, miten Pikku Kakkosen ja Röllin tiet erkanivat lopulta.” – Otsikko ja ingressi tämän päivän Iltalehti.

Allu Tuppuraisen (Rölli-hahmo) tytär Heta Tuppurainen kertoo uutuuskirjassaan ”Isäni Rölli”, mitä suositulle tv- sarjalle lopulta tapahtui.:
– Kirjasta selviää, että Allu Tuppurainen kirjoitti vuonna 2014 uusia Rölli-jaksoja Pikku kakkosta varten. Jaksot käsittelivät mm. sotaa, mediaa ja älylaitteita.
– Jaksoja ei kuitenkaan koskaan tehty. Yle suhtautui nuivasti Tuppuraisen uusiin ideoihin ja vaati joustoja ja muokkauksia, joihin Allu Tuppurainen ei suostunut.
Yleä hiersi myös se, että Rölli-tarinat käsittelivät uskontoa.
– Allu Tuppuraisen mielestä tarinat eivät käsitelleet uskontoa. Pikku Kakkosen mielestä käsittelivät. – – (Lähde Iltalehti 20.10.2024 ”Uskonto oli liikaa- rakastettu Rölli sai tylyt lähtöpassit Yleltä”.

Ko. lehtiartikkelista tulee mieleen – Jospa Allu Tuppurainen uskoi Ylen mielestä vääriin uskontoihin, lainausmerkkien kanssa tai ilman. Jospa uusien Rölli-tarinoiden olisi pitänyt käsitellä myönteisessä fiktiohengessä Ilmastonmuutosuskontoa- Monikulttuurisuutta – Kulttuurimädätystä – Woke-hommeleita – Uuskommunistista punafasismia – -.

10 vastausta artikkeliin “Uskonto oli liikaa – rakastettu Rölli sai lähtöpassit Yleltä.”

  1. Rölli on ollut poikkeuksellisen älykästä viihdettä lapsille. Ei saarnaa, vaan auttaa ajattelemaan.

    Ei ihme että Yle näki siinä ongelmia.

    1. Kyuu, kun lapsia autetaan itsenäisen ajattelun pariin niin heidän sujuva ohjailu tulee huomattavasti hankalammaksi sitten myöhemmin.

      Ehdoton ei, Röllin kaltaisille ajatteluun lietsojille.

      1. Jotenkin nyt olen pudonnut kelkasta, minulle Rölli on tuttu lastenohjelmista joita lasteni ja lastenlasten kanssa olen katsonut ja sitten ne muutamat Rölli elokuvat. Niin lapset kuin minä plus lastenhoitaja emäntäni olemme kovasti tykänneet. Pelle Hermannin ohella aivan parasta.

        1. Matti, älä huoli, meitä kelkasta pudonneita on paljon.

          Rölli ja Pelle-Hermanni ovat olleet mitä parhainta viihdettä lapsille, aivan kuten Peppi-Pitkätossut ja monet muut, mutta olemme olleet väärässä.

  2. Tiedä sitten niin synneistä, mutta aika harva varmasti tietää, että esim. jälkiviisaissa istuu kaksi vaikuttajaviestintätoimisto Miltonin konsulttia keskustelemassa itse valitsemistaan aiheista.

    Onko avoimuuden puute synti, ei ehkä raamatullisessa mielessä, mutta …

  3. Fiktiiviset hahmot ovat vaarallisia.

    Kemin Kasvatusneuvolaan ei tilattu Aku Ankkaa vuonna 1974, ja samalla tyrmättiin Tarzanin poika- sarjakuvalehden tilaaminen. Nakke-lehti sen sijaan sai armon. – Asiasta uutisoi mm. HS.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *