Tänään elokuvailta, ainakin ”Kova kuin kivi”.

Tänään tulee kaksi elokuvaa, jonka kummankin olen katsonut jo aikaisemmin, mutta jotka kestävät katsoa useammankin katsomiskerran. ”Veteen piirretty viiva” tulee maikkarin kolmoselta klo 22.45. Länkkäri ”Kova kuin kivi” tulee neloselta klo 00.35.Terrence Malicin Sotaelokuva kertoo jenkkien ja japanilaisten välisistä yhteenotoista Toisen maailmansodan aikana Tyynen meren saarilla. Filmissä on runollisuutta, haaveilevaa mietintää, verta ja suolenpätkiä, sodan raadollisuutta, kaikkea sulassa sovussa, jos niin voi sanoa. Kummallinen sotaelokuva, josta Aku Louhimiehen väitetään ottaneen oppia ”Tuntemattomaan sotilaaseen”.

Länkkäri ”Kova kuin kivi” (on minusta hemmetin hyvä filmi). Monta kertaa parempi kuin aikaisemmin samasta tarinasta tehty versio, jossa John Wayne näytteli ikääntynyttä juoppoa sheriffiä.
Tässä kuvassa lässähtänyttä viinaan menevää kovanaamasheriffiä esittää Jeff Bridges. Texas Rangersin pöyhkeilevää ratsupoliisia esittää Matt Damon. Sitten on 14-vuotias poikatyttö Mattie, joka haluaa kostaa isänsä murhan.
Mutta katsokoon filmin jos haluaa tietää enemmän.
Elokuva huomioitiin 10 Oscarin ehdokkuudella eikä suotta!

Sitten reaaliaikaan. Kävin kirkolla omalla Chevyllä: apteekki, Tokmanni, S-kauppa, kirjasto. Rollaattori oli mukana koska selkä/jalka-kompleksi. Ensi viikolla on minulla aika selän/lannerangan magneettikuvaukseen Rovaniemen keskussairaalassa. Eiköhän siellä selviä, tuleeko Larsista vielä eläjää, vai pitääkö viedä saunan taakse (mustaa huumoria).
Tulin kirkolta, toin emännälle terveisiä, että koittaa nyt jaksaa kyynärsauvojen kanssa könköillä vielä vähän aikaa kunnes pääsee Roihin lonkan vaihtoon. Lähes samaan syssyyn puhalsin kylälle hoitamaan sosiaalisia suhteita ja kiittämään Marjaa valokuvista. Näin ensimmäisen kerran elämässäni valokuvan äitini puoleisesta isoisästä. Nuori, komea mies. Ei mikään ihme, että kaksi naista odotti samaan aikaan lasta kuvan miehelle ja mies joutui vähän niinku hankalaan asemaan. Elämä on.

Jos ei tunne historiaa, ei voi ymmärtää nykyisyyttä.

Yksi vastaus artikkeliin “Tänään elokuvailta, ainakin ”Kova kuin kivi”.”

  1. Kova kuin kivi on varsin vaikuttava elokuva, jota on helppo suositella.

    Veteen piirretty viiva on ehkä astetta haastavampi, mutta yhtä kaikki erinomainen elokuva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *