Olipa makuelämys

Laiskuuttani ostin erään firman vamis ruuan ja ostin kolme kertaa sen tuotteen ekan toisen ja viimeisen kerran

Tuote oli suuren firman tuottama metsäsieni risotto ja kun kaikki siinä olevat raakaaineet onkin mietoja maultaan

Ja niihin oli sitten lorautettu hapanta valkoviiniä tuotteesta ei erottanut näitä raakaaineita missään kohtaa

Koko tuote ei  maistunut muulta kun siltä valko viiniltä hyi hittolainen että  olipa hyvvee joku voi tykätä minä en seommoro terpivaari kirjoitti Teuvo Mast

 

19 vastausta artikkeliin “Olipa makuelämys”

  1. Jäi muuten syömättä pari kolme haarukallista meni loppu meni possun astiaan terv tepivaari

  2. Aww, olen imarreltu, tunnen itseni yleisöni kanssa läheiseksi ja on kiihottavaa olla näin kiinnostava teille. Mitä vielä saisi olla?

  3. Ekshibitionistinen puoleni saa tietomurtautujistani niin suurta tyydytystä, etten kaipaa eturauhasta enää laisinkaan, vaan päässä pyörivät vain eläin-hahmoiksi implanteilla sekä tatuoinneilla modifioidut miesten sukurauhaset seksuaalisuudesta täysin vapautuneessa esteettis-laosenomaisessa tunnossa. Anteeksi niiin paljon sekä blogin aiheen ohittamisesta että siihen syvällisestä pureutumisestani . Mutta epäkiihottava kiitos ennen muuta.

  4. Kokkaamisesta kiinnostuneena, tykkäävänä ihmisenä aiheen tiimoilta sanon että Saarioisten maksalaatikko rusinoilla on liki ainoa valmisruoka jota ostan, emäntäni siitä tykkää enkä itse viitsi valmistaa. Mutta kyllä se minullekin maistuu itse keittämäni sakean puolukkahillon kera.

    Sen sanon vielä että Liisa ei ole niitä helpoiten ymmärrettäviä, haasteellinen, tarjoaa aivojumppaa vaihteluksi ristisanatehtävien laadinnalle.

      1. Aivan olen nyt otettu ja hämmennyksessäni tällaisesta huomiosta vaikka en ihan varma olekaan mistä on kysymys.

        1. Myönnän, Matti, että syksyisen ylikypsään ruokateemaan kenties paremmin istuva biisi olisi voinut olla vaikkapa Booker T. & The MG’s – Green Onions, joka toimisi sienten kanssa minusta hyvin; toisaalta pidän Putron biisistä enemmän ja se samoin kuin ajatus Putrosta ihmisenä saa minut tunnetasolla isoamaan ja janoamaan jotakin samansukuista kuin mitä Matti sinun leppoisa mukavuutesi.

  5. Itse kierrän valmistuotteet kaukaa. Myös luomu-nimellä olevat tuotteet jäävät minulta hyllyyn. En luota niihin, eri juttu jos lähellä olisi maatila josta voisi ostaa luomumunia etc. Olen kasvanut maalla ja lapsena ja nuorena söin taatusti luomua, maitoa, lihaa ja semmoista. Hyvää oli.
    Kävimme tänään kirkolla, oli asioita ja samalla kävimme kaupoissa. Pyysin vaimoa näyttämään mistä löydän normaaleja kananmunia. Mie kun olen semmoinen koheltaja. On luomumunia, onnellisen kanan munia, vapaan kanan munia – – Haluan ostaa munia, joissa ei ole salmonellaa, maitoa, jossa ei ole listeriabakteereja, leipää jonka vilja on kasvatettu seleenilannoitetulla pellolla (Suomen maaperässä on vähän seleeniä). Listaa voisi jatkaa.

    Viime viikolla ostin vaihtelun vuoksi marinoitua suolasilliä. Oli hyvää. Väliin kastelin kauraleipää sillipurkissa, jotta leipään tulee makua. Muuten hyvä, mutta sormet rupesivat haisemaan sillille. Se veti mielen haikeaksi ja seuraavana yönä näin levottomia unia. Niinpä jos kastan leipää sillipurkissa, käyn syönnin jälkeen pesemässä nopeasti kädet. Varma on varmaa!

    1. Eikö tuota seleeniä kuuluisi persun boikotoida, koska sen on ”löytänyt” ja sille kemiallisen merkin keksinyt ruotsalainen kemisti Jöns Jacob Berzelius?

      1. Olen ollut siinä käsityksessä että vain Putinin trollit ja virheet vetävät lisäravinteena seleeniä vaikkapa Kelp-merileväjauheessa…

      2. Minulle on se ja sama kuka seleenin on ”löytänyt”.
        Sen mitä olen ollut ruotsalaisten kanssa tekemisissä, olen tullut heidän kanssaan hyvin juttuun. Fiksua väkeä.
        Ruotsalaiset feministit? Samanlaisia kuin feministit muuallakin: kiihkoilijat pilaavat maltillistenkin maineen ja kun ne k-feministit tekevät kroonista isämurhaa niillä on hullun kiilto silmissä.

        1. Vähän menee nyt etäälle otsikon aiheesta mutta kun nyt kerran otit ruotsalaiset puheeksi niin pari kehusanaa minultakin.
          Kokemuksia on vähän mutta aikaan työelämän palveluksessa kun vielä olin jouduin aika ajoin kosketuksiin Helsingborgilaisten kemiralaisten kanssa, oli tavallisia konttori ihmisiä ja erilaisia herroja talouspuolelta. Sitä diskuteeraamista riitti, välillä pitkästytti asiallista se oli, mentiin vaan sen pidemmän kaavan kautta. Vapaa aikaakin joskus, saunottiin, käytiin pitkittyneillä päivällisillä ja sun muuta. Hyviä seuramiehiä ja kohteliaita nämä joita satuin kohtaamaan.
          Siellä tehtaallakin kävin, yritin edullisen vaikutuksen tehdäkseni puhua tönkköä kouluruotsiani, vastailivat skoonen murteella mikä varmasti on vaikeampaa kuin närpiöläisten murre. Mutta englantia osasivat kaikki kohtaamani, sujuvasti puhuivat, omaa engelskaani sain hävetä.

        2. Lasselle: hyvä, hieno, ehdin jo huolestua siitä kiihkomielisen yliampuvasta tulkinnasta maaliväreillä leikkiviin elokapinalapsiin liittyen, jonka perussuomalaisen julkaisun jaoit toisessa blogissa, että pitääkö sinne forumille seuraavaksi mennä kommentoimaan jotakin antipsykoottista, mutta hieno jos ei.

          1. Elokapinaliikkeen jäsenet ovat rikkoneet lakeja ja aikovat vastaisuudessakin rikkoa lakeja tavoitteensa vuoksi. Minun mielestäni se ei ole leikkimistä vaan anarkiaa. Tämä on sitten viimeinen kommenttini tässä ketjussa ohi blogin aiheen.
            Jk. Lasin voi nähdä puolityhjänä tai puolitäytenä, eikö vain?

  6. Niin, olen verran romantikko, että silloin 1980-luvulla laitoimme kanoja omiksi tarpeiksi. Pykäsin vanhan saunan kanalaksi. Tein saunan yhteyteen kanaverkosta häkin, mutta pian huomasin sen tarpeettomaksi. Eivät kanat lähteneet piha-aluetta edemmäs. Ei näillä kotikanoille tarvinnut ostaa juurikaan muuta kuin kalkkia ja hieman kanarehua. Ne söivät keittiön tähteitä ja myös ruohoa ne nokkivat mielellään.
    Niiden munista kun leipoi kakun, olihan se komea!

    Tämä kotikanala jäi muutaman vuoden mittaiseksi, koska Suomen talvi.

    Innostui asiasta isomminkin. Luin kanankasvatuskirjoja ja kävin kunnassa kysymässä asiantuntijalta neuvoja, jos vaikka saisin lainaa ja perustaisin isommankin kanalan. Kunnan asiantuntija parahti, että munia tuotetaan Suomessa muutenkin liikaa, pitää käydä monivuotinen siipikarjakoulutus, ei, ei ja vielä kerran ei! Koska siihen aikaan lihakarjankasvatus myös kiinnosti nuorta perheenpäätä, kyselin mahdollisuuksia sellaiseen. Ei, ei, ainoa mikä kunnan miehen mielestä olisi ollut meikäläiselle kannattavaa, olisi ollut lypsykarjan laittaminen. Se taas ei sopinut minun mieleeni vähääkään. Ei ollut resursseja sellaiseen eikä kyllä halujakaan. Kyselin myös kunnan hepulta mahdollisuuksia kasvattaa vihanneksia kasvihuoneessa, siis sivuelinkeinona. Ei, ei, paras pysyä vain metsäalan töissä ja veikata lottoa. Nämä viimemainitut olivat kylläkin minun omia ajatuksia.

    Se oli sitä aikaa. Olin poikamiehenä hujeltanut töissä Ruotsissa ja siellä tehnyt päätöksen: Jos minulla on joskus perhettä, siirtolaiseksi en hevin lähde, en edes kotimaassa. Lasten pitää saada juuret. Minua vanhemmilla ikäluokilla oli eri juttu. Heillä ei ollut juurikaan vaihtoehtoja (Lapissa ja Itä-Suomessa). Suuret savotat loppuivat, lehmästä tehtiin tapporahan arvoinen petoeläin, kun isien raivaamat pellot jätti kesannolle, siitä maksettiin.
    Se oli silloin semmoista.

  7. Itse pyrin ruokani tekeen mutta tuo lonkka ei aina anna seisoa hellan vieressä nyt oli sellanen päivä

    No onneksi on mukavia naapureita joilta voi kysellä apuja terv tepivaari

  8. Minä syön melkein vallan niitä valmisruokia, varsinkin näin vaimon lopettaessa. Minun ei edes kannata yrittää tehdä taloudellisesti yhden ihmisen annoksia, aina jää ylimääräistä. Minulla ei ole aikaa, enkä osaa, ekä edes viitsi. Ne kaupan ruoatkin ovat kamalasti kehittyneet ja valikoima lisääntynyt, pitää vaan osata valita.

    Nyt lähden tekemään jotain itselleni viisaampaa, taidan mmennä hakkaamaan aurakeppejä, tulee sitä lunta joskus kumminkin.

  9. Toiko kotipalvelu vai hankitko Lidlistä, Prismasta tai cittarista, johon tiesi vie?

  10. Tiesitkö, Teuvo, että olet ryssän trolli ja kokonaan ihanpaha ihminen jos ostat elintarvikkeita k-marketista, stockalta tai liiteristä ja sinulta on otettava pois puhelin, teevee ynnä tietsikka? Tiesitkö myöskin, että pahuudestasi johtuen on sinulle
    varattu lentolippu hyvyyden ja pyhyyden ynnä poliittisen elitismin vastaiselle maaperälle eli Israeliin, jonka jälkeen sinut lennätetään kaikista pyhimpään ja suurimpaan Amerikkaan? Näin sinä puhdistut ja asetut oikealle raiteelle. Kaikki muu on punaista, pahaa veriroisketta ynnä murhanhimoa. Myös vihreä on punainen koska ehkä värisokeus. Oikeastaan vain sininen on väri joka kuvastaa älykkyyttä, jota ei muilla ole paitsi sinisen kaistan tallojilla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *