Näin meille valehdellaan

Hesarin erään artikkelin  ja MTVn uutisten mukaan Suomi äänesti YKssa sen puolesta että Israelin ns. Länsirannalla olevat siirtokunnat ovat laittomia. Tästä Kokoomuksen ajamasta päätöksestä jossa Suomi asettui yhteisrintamaan Venäjän ja Iranin kanssa ovat kritiikkiä antaneet hallituksessa niin Kristillisdemokraatit  kuin Perussuomalaisetkin.

Siirtokuntien tuomitseminen laittomiksi nyt ei olisi ollut niin iso juttu, mutta miksi meille valehdellaan että äänestys koski vain sitä? Eikö kehdata myöntää, että oikeasti päätöslauselmassa Israelia vaadittiin vetämään joukkonsa Länsirannalta ja Gazasta 12 kuukauden kuluessa rangaistuksen uhalla?

Israel on jo kerran vetänyt joukkonsa ja purkanut siirtokunnatkin Gazasta: siksi juuri Gazassa on nykyinen tilanne. Suomi siis vaati että Israelin on vetäydyttävä vuoden kuluessa ja jätettävä alueet kaikenkarvaisille jihadisteille jotta nämä voivat alkaa valmistella Iranin tukemana terrori-iskuja Gazan lisäksi myös Länsirannalta. Kas kun ei vaadittu samalla juutalaisia tekemään itsemurhaa!

Mutta media ei tätä meille kerro vaan haluaa uskotella että äänestys koski vain siirtokuntia. Ylipäänsä Israelia koskeva uutisointi on usein samalla tavalla vinounutta eli silkkaa propagandaa.

13 vastausta artikkeliin “Näin meille valehdellaan”

  1. Norppa, tämä on ikävä kyllä tässä ajassa enemmän sääntö kuin poikkeus, että ” uutisoidaan” osatotuuksia.

    Ihan sama kuvio oli kun uutisoitiin ministeri Tavion päätöksestä olla liittymättä yhteen kampawieneri kerhoon.

  2. Israelin ongelmat ovat Länsirannan ja Gazan ulkopuolella Iranissa ja Libanonissa hizbollineen, jotka aseistavat Hamasia. Israel pystyy turvaamaan/ tuhoamaan solut molemmissa ja ottamaan teknisen valvonnan käyttöön 1 vuoden sisällä.
    USA on tukenut itsenäisen palestiinalaisvaltion syntyä, kun on aika.
    Ei nämä Suomen uskonnolisfuntamelliset persut, kd ja Soini sen puhtaampia tai puolueettomia ole väkivaltafantasioissaan tai rauhantahdossaan.
    Israelilla on oikeus toimia ja siivota vihollisuudet ympärillään. Aikaa on lausunnon mukasn vuosi, joka on pitkä aika.
    Hyvä Stubb ja Valtonen. Orpo saa häipyä honoluluun.

    https://yle.fi/a/74-20113307?utm_source=social-media-share&utm_medium=social&utm_campaign=ylefiapp

  3. Hamas ja Hizbollah ovat terroristijärjestöjä jotka orjuuttavat vaikutuspiirissään olevia kansalaisia ja aiheuttavat tuhoa naapureilleen ja niihin tulee suhtautu siltä pohjalta.

  4. Stubb:

    ”Jos yhä kasvava osa maista kokee, että kansainvälinen laki suojelee vain osaa maailman maista, kansainvälisiltä normeilta lähtee pohja alta. Kaikesta tulee tapauskohtaista kaupankäyntiä.

    Stubb näyttää ymmärtävän tämän. Silti pelkkä kaksinaismoralismista puhuminen ei vielä muuta Suomen omaa ulkopolitiikkaa johdonmukaiseksi.

    Esimerkiksi tällä hetkellä Suomen Israel-politiikka on tasapainoilua, joka saattaa näyttäytyä kaksinaismoralistisena tai selkärangattomana.

    Yhtäältä Suomi allekirjoitti julkilausuman, jossa todetaan Israelin rikkovan kansainvälistä oikeutta miehittäessään palestiinalaisalueita. Toisaalta Suomi kuitenkin jatkaa esimerkiksi asekauppoja Israelin kanssa.

    Lähes kaikki muut Pohjoismaat ovat jo tunnustaneet Palestiinan valtion. Suomi sanoo myös ajavansa kahdenvaltion ratkaisua ja olevansa valmis tunnustamaan Palestiinan valtion, ”kun aika on oikea”.

    Stubb tai ulkoministeri Elina Valtonen (kok.) eivät New Yorkissa osanneet sanoa, mitä pitäisi tapahtua, että Suomi tunnustaisi Palestiinan. Toistaiseksi ei siis ole selvää, odottaako ulkopoliittinen johto ennemmin kotimaista konsensusta vai ulkopoliittisen tilanteen muutosta.”

    1. En ymmärrä miten ”Palestiinan valtion” tunnustaminen auttaa mitään. Se on ” valtio” jolla ei ole rajoja eikä toimivaa hallintoa. Rajoista sen pitäisi sopia Israelin kanssa, mutta mitkään neuvotellut ratkaisut eivät ole palestiinalais-arabeille koskaan kelvanneet. He odottavat aina ” parempaa sopimusta” eli oikeastaan luulevat voivansa sanella rauhanehdot vaikka ovat kaikki sotansa hävinneet. Johtajina heillä on heikko Abbasin johtama PLO joka on rauhanehdotukset torjunut sekä islamistinen Hamas joka ei rauhaan koskaan aio suostua: sille palestiinalaisvaltio on koko Palestiina jossa Israelkin sijaitsee ja palestiinalaisvaltio ilman Israelin aluetta vain tilapäinen ratkaisu josta käsin terroria voisi vapaammin jatkaa juutalaisten ajamiseksi pois koko alueelta.

      Israelissa ajatus palestiinalaisvaltiosta jota Hamas johtaa ei taatusti myöskään houkuta. Eikä enemmistö tule koskaan luopumaan Itä-Jerusalemista. Sitä osin vielä tarjottiin 2000- luvun ratkaisuissa joita USAn johdolla neuvoteltiin, tuskin enää, se juna meni jo.
      T.ällä hetkellä koko kahden valtion malli on kuollut ajatus ja sitä ajavat vain länsimaat ollakseen hurskaita, tosiasiat eivät hurskastelua näytä haittaavan.

  5. Eikö nyt voitaisi aloittaa siitä, muutkin maat luovuttaisivat sodissa valloittamansa alueet takaisin!
    Esim. Karjala takaisin!

    1. Oletkos Veikko käynyt menetetyssä Karjalassa?

      Tulisi aikamoinen rahareikä valtion menoihin vaikka ymmärrän kyllä sen kaipuun heillä ketkä sitä vielä tuntevat.

      1. En ole käynyt, mutta Karjalaa olen kyllä juonut.
        Santtu on parempaa! 😉

        1. Itse kävin äiteen ja äiteen serkkujen kanssa Uhtualla tuossa joitain vuosia sitten, kun äiteen suku on siltä seudulta lähtöisin.

          1. Kyllä minulle suvun omistamat maat ja kiinteistöt kelpaisivat – tai sitten asiallinen korvaus varastetusta omaisuudesta.

  6. Mutta oli asioista mitä mieltä tahansa niin Suomen median toimittajilta voisi odottaa korkeampaa moraalia kuin mitä oli Pravdassa tai Der Sturmerissa. Nyt se on samaa usein samaa tasoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *