Liika vasemmistolaisuus masentaa

Psykologian erikoistutkija Oskari Lahtisen tuoreen tutkimuksen mukaan naiset ovat reilusti useammin woke -henkisiä kuin miehet ja vasemmistolaiset enemmän woke- mielisiä kuin porvarit. Samassa tutkimuksessa myös tuli ilmi korrelaatio woke – mielisyyden ja masennuksen välillä: mitä wokempi, sitä masentuneempi. Paitsi että oikeastaan masentuneisuus korreloi vasemmistolaisuuden kanssa: mitä vasemmistolaisempi, sitä ahdistuneempi ja masentuneempi. Joidenkin vanhojen kommunistien kasvoilta tämän mielestäni näkikin. Kommunismi on kaunainen aate ja katkeruus näkyi kasvoista. Eikä huumoriakaan välttämättä suvaittu. Neuvostoliitossa vitsistä saattoi joutua työleirille ja kun suomalainen kommunisti ”kapina Kemppainen” ( en muista etunimeä) oli idän matkalla vitsaillut pyhistä asioista niin hänestä tuli Neuvostoliitossa persona non grata.

Samaan aikaan tehty eri maiden onnellisuustutkimus rankkasi Suomen taas kärkeen ja on siellä muitakin pohjoismaita. Onnellisuusmittaus mittaa pitemmän ajan tyytyväisyyttä  siihen kuuluu mm. terveydenhuollon saatavuus ( onko se meillä oikeasti hyvä?), kansalaisten osallisuus jne. Kun Suomi ja muut pohjoismaat ovat jonkinlaisia sosiaalidemokraattisen hyvinvointivaltion esikuvia niin vasemmistolaisuus tiettyyn rajaan asti kuitenkin näyttäisi lisäävän onnellisuutta.

Mielenkiintoista oli, että heti Suomen ja muutaman pohjoismaan jälkeen onnellisuustilastossa seuraavana on Israel. Sama maa, jota katkerat ja masentuneet vasemmistolaiset väittävät apartheid -valtioksi. Apartheid siis tekee onnelliseksi tai sitten nuo katkerat vasemmistolaiset ovat väärässä, veikkaan jälkimmöistä. Mielenkiintoista on myös, miten ”Palestiina” eli Gaza ja Israelin hallussaan pitämä Jordan- joen länsiranta sijoittuivat korkeammalle kuin ympäröivät arabimaat Egypti ja Jordania. Katkerat vasemmistolaiset eivät halua ymmärtää ettei oman valtion puuttuminen olekaan palestiinalaisalueiden arabien suurin ongelma. ”Vapaa Palestiina” on jonkinlainen mielikuvitusvaltio jonka katkerat vasemmistolaiset ovat päässään kuvitelleet mutta mikä ei toisi sen asukkaille ehkä yhtään enempää onnellisuutta, eihän sitä löydy niistä muistakaan arabimaista. Tilaston viimeinen oli Afganistan joka on nyt ”vapaa” kun Suomenkin miehitysjoukot sen vihdoin jättivät afganistanilaisten omaan hallintaan.

Summa summarum: jos et halua olla katkera ja masentunut niin vältä wokea äläkä ainakaan ryhdy kommunistiksi. Ja jos haluat olla onnellinen niin asu Suomessa tai muissa Pohjoismaissa. Jos muutat Lähi- itään niin muuta demokraattiseen maahan, valitse jokin niistä :)¹

35 vastausta artikkeliin “Liika vasemmistolaisuus masentaa”

  1. Suomennetaan nyt ensin selväkielisesti tuo ”woke” =

    ”Woke (lausutaan englanniksi /woʊk/) on Yhdysvaltain afroamerikkalaisen väestön englannista peräisin oleva
    käsite, joka tarkoittaa poliittisesti valveutunutta, erityisesti rasismin, syrjinnän ja muun yhteiskunnallisen epäoikeudenmukaisuuden tiedostavaa henkilöä.”

    Eli toisin sanoin; sivistys piilee näissä
    vasemmistolais-suuntaisesti ja yhteiskunnallista tasa-arvoa vaativista ihmisistä ja on surullinen ihmismielen alhaisuudesta.

    Ahneisto taas rahaa ja omahyväisyyttä ja on näin tulkiten onnellinen orjuuttaja.

    On onni ollut syntyä Suomeen, kun täällä on puhdasta ilmaa, vettä,
    luontoa metsineen eikä olla sumpussa kuin Delhissa tai keskellä sotatannerta.

    … mutta kun on tuo anti-woke, persut, jolla ei ole mitään muuta mielessä kuin riita, raha ja rasismi !

    1. Olen wokettanut ahkerasti svekomaanien monisatavuotisesta hillumisesta fennojen maaperällä.

      Eva Biaudet ei taida älytä olevansa eduskunnan ainoan etnonationalismia harjoittavan puolueen kansanedustaja.

      Eva taitaa sulaa tyhmyyttään tukea myös Suomeen imperialistisesti suhtautuvia jihadisteja.

  2. Samoilla linjoilla että liika vasemmistolaisuus masentaa. Mikä siinä masentaa on pyrkimys tasapäistämiseen. Yrittävät ihmiset masentuvat siitä. Paljolti liika vasemmistolaisuus masentaa myös vähemmän eteenpäinpyrkivää koska hänelle asetetaan liika rajoja.

    Mutta pohjoismainen vasemmistolaisuus (sosialidemokratia) lienee parasta mihin ihminen pääsee. Jos rahassa ja tavarassa mitataan niin Suomen ulkopuolinen sosialidemokratia on askelen meitä edellä.
    Mielestäni vasemmistolaisuus on kuin tuli, hyvä renki mutta huono isäntä. Tulella ei myöskään pidä leikkiä.

    1. Eniten se masentaa ja pelottaa oikeistosiipeä, koska vasemmistolaisesti ajattelevilla on yhteiskuntaliimaa yhdessä pitävät ajattelu, aivot ja aktiivisuus.
      Oikeistolaisesti hajottava.

      1. Totta kai liika vasemmistolaisuus masentaa ei vasemmistolaisesti ajattelevia ihmisiä.

      2. Masentaa on mielestäni väärä sana tässä, oikeampi olisi, säälittää!

      3. Päinvastoin – vasemmistolaisesti ajattelevilla on yhteiskuntaa hajoittavat ajattelu, aivot ja aktiivisuus.

  3. Kummallinen termi tuo vasen- oikea ?
    Jos se tarkoittaa kätisyyttä, niin sillä kirjoitetaan ja pyyhitään per…tä pääsääntöisesti. Vedettään käsi lippaan sotilaallisesti. Heitetään, maalataan, kynistään, raavitaan, näppäillään, kustaankin kätisesti.
    Soitetaan diskanttia.

    Vasemmallakin kirjoitetaan( kuulemma lahjakkaimmat), ajetaan Lontoossa ja ex- britti-imperiumeissa. Joskus Ruotissakin. Soitetaan bassoa, kustaankin vasenkätisesti.

    Mutta millä ilveellä se liittyy politiikkaan- en ymmärrä ?

    Yks`kätinen ei oo mitään. Ei voi kävellä käsillään, on invalidi.
    Jos aivojen vasen puoli halvaantuu ( afasia)- puhekyky ja luovuus menee ja oikeat jäsenet eivät tottele.
    Jos toinen puoli, niin puhekyky säilyy ja liikkuminen palautuu helpommin.

    Kummaa tämä puolikkuus, kun on vain puolikkaita ihmisiä ei kokonaisia.

    1. Mielenkiintoista sinnikkyyttä ja aivojumppaa Heikki mutta taistelet tässä asiassa tuulimyllyjä vastaan

  4. Tutkimuksessa oli ihan selvää asiaa.

    Ajatusmalli, joka perustuu syyllistämiseen, syyttämiseen ja vihaamiseen, johtaa masentumiseen. Se on selvä.

    Ei tuo ole vasemmistolainen ominaisuus. Vasemmistolainen voi olla optimisti ja eteenpäin katsova.

    1. No tuokin pirulaisilmiö johtuu aatelisajan kirkosta, jossa ns. parempi herrasväki, aateliset ensimmäisinä ja arvon mukaan siitä taaksepäin istuivat oikealla puolella saarnastuolista katsoen.
      Rupusakki, vasemmalla puolella.
      Ja moni muukin sääntö on kirkon perintöä kuten Eduskuntakin.

    1. Näkisin, että suurimpana motiivina olisi TOTUUS!

      Nykymediassa totuutta ei yleensä löydä edes hakemalla. Siellä on laulettava palkanmaksajan lauluja!

      Vassarit, yms. uskoo kaikkeen mahdolliseen, joka on heidän mieleistä, mutta ei vaivauduta edes vähää tutkimaan, mikä on oikeasti totuus!
      Hamasin uutisoinnista totuutta ei voi löytää edes täikammalla!

  5. Tutkimuksen motiivista en tiedä mutta se valaisi hyvin yhteiskunnallisia haasteita, syyttämättä ketään.

    Ymmärryksen lisääntyminen otettakoon aina ilolla vastaan.

    Siitä olen eri mieltä että tämä liittyisi vasemmistolaisuuteen suuressa kuvassa.

  6. Motiivi oli ottaa kantaa ja herättää keskustelua. Siivosin muutaman henkilöön menevän kommentin.
    Jokainen voi tietysti miettiä mistä syystä ahdistuneisuus ja masennus korreloi vasemmistolaisuuteen. Positiivinen selitys olisi varmaan että vasemmisto kantaa huolta yhteiskunnan ja maailman tilasta. Negatiivinen taas se että huolia kaivetaan joka asiasta mikä liittyy mielestäni woke -kulttuuriin joka näkee ” mikroaggressioita” ja ” mikrorasismia” joka asiassa. Sekä se, että äärivasemmistolaisuus perustuu paljolti vihaan. Onhan se nähtykin mitä kommunistien valtaanpääsy on saanut aikaan. Onko maata jossa siitä ei olisi seurannut jonkinlaista kansanmurhaa?
    Toisaalta, kuten Matti totesi, vasemmistolaisuus voi olla hyvä renki mutta huono isäntä, ainakin jos uskomme, että sosiaalisen tasa-arvon lisääminen luo onnellisuutta. Sama pätee tietysti myös kapitalismiin. Pohjimmiltaan se luo hyvinvointia mutta tarvitsee säätelyä jotta siitä hyötyisivät mahdollisimman monet.

  7. Vasemmistolaisuuden irvikuvana muistuu mieleen, kun vasurit suu vaahdossa räyhäsivät Suomen ja lännen aseista ja kehuivat neukkulan ”rauhanaseita”, kun neukkula mm. hyökkäsi tsekkiin v. -68.

    1. Nyt tämä mielestäni toistuu siinä että syytetään Israelia ”kansannurhasta” ja vaaditaan ”vapaata Palestiinaa” joka käytänössä tarkoittaisi terroristijärjestö Hamasin johtamaa ja Iranin tukemaa islamistista arabimaata ja monissa vaateissa myös Israelin tuhoa.
      Jälleen kerran siis äärivasemmisto haluaa tukea diktatuuria ja kiihkonationalismia jotka on puettu ”rauhan” kaapuun. Suomettunut mediamme ja tutkijamme myös usein asettuvat tukemaan noita vaatimuksia. Äärivasemmisto on perinyt Israel ja USA vastaisuutensa kylmän sodan ajoilta jolloin Neuvostoliitto oli arabimaiden tukija eikä ole siitä luopunut, intersektionaalinen tekopyhyys on sitä vielä vahvistanut.

  8. Minä en usko Israelissa mihinkään teksyyhyn vasemmistosta tai oikeistosta kaavuissaan.
    Kysymys on Israelin oikeudesta puolustaa itseään terrirosteja vastaan- piste.
    Se, että Netanjahu on oikeistolainen on eri asia tai, että johdossa olisi joku muu, Israel puolustautuu.
    Siellä on niitä kahjoja rajat ympäriinsä ja siinä on kysymys taas kerran uskontojen välisestä terrorismista niin kuin aina politiikan rinnalla.
    Uskonnot ovat maailman pahin ”Aatamin ja Eevan synti” ja sotien synnyttäjä.
    Rauhan uskontoa ei ole. Ehkä Kaukoidän Budhat jne. filosofiset uskon suunnat.

  9. ”Woke (lausutaan englanniksi /woʊk/) on Yhdysvaltain afroamerikkalaisen väestön englannista peräisin oleva
    käsite, joka tarkoittaa poliittisesti valveutunutta, erityisesti rasismin, syrjinnän ja muun yhteiskunnallisen epäoikeudenmukaisuuden tiedostavaa henkilöä.”

    Väärin. ”Woke” on valkoisen kulttuurimarxilaisten aikaansaama käsite/ilmiö. Toki mustissakin on woke-mielisiä, mutta Frankfurtin koulukunta on woketuksen ”isä”.

  10. ”Woke” liittyy tiiviisti punavihreään ideologiaan ja kulttuurimarxismiin, jonka ideologian historiasta, sysimustista juurista ja murheellisista seurauksista lääkintöneuvos Mikko Paunio on kertonut kirjoissaan ja kirjoituksissaan.

    1. Punademulta eivät herjaukset lopu.
      On tuo katkeruus persuja kohtaan todella paha tauti…….

    2. Woke liittyy sivisyneistön suvaitsevaisuuteen, moniulotteiseen moraalia ylläpitävään maailmaan.

      Ei persulogiaan sivistyksen patologiseen ahtaanpaikan kammoon ja kaheleiden puppugenreaattoreiden mielipidetuotantoon.

  11. Voidaan toki todeta, että punademun katkeruus ei tosiasioita miksikään muuta.
    Asiaperusteilla et kykene kumoamaan ja katkera vuodatus on oma lukunsa.

  12. Näytät selvinneen entisestä ihailun ja arvostelukohteestasi ilman täyttä romahdusta, kun et saanut sukjahousujen rupliasi saanut vaihdettua markoiksi.
    Nälvimiskohde pitää vain jostain löytyä.

  13. ”Woke” liittyy tiiviisti kulttuurimarxismiin ja kriittiseen rotuteoriaan. Kriittinen rotuteoria tarkoittaa käytännössä, että valkoinen lihaa syövä heteromies on syypää kaikkeen sortoon, pahaan, ikävään ja huonoon. Sic!

    ”Kriittinen rotuteoria kehittyi 1970-luvulla, kun Yhdysvaltain kansalaisoikeusliikkeen vaatimukset afroamerikkalaisen väestön oikeuksien puolesta alkoivat täydentyä uusilla vaatimuksilla, jotka koskivat diskursseja eli tapoja, joilla asioista puhutaan. Kriittisen rotuteorian teoreetikot, kuten Richard Delgado ja Jean Stefancic, katsoivat, että liikkeen oli aika ylittää liberaalin yhdenvertaisuuden vaatimukset, missä kaikkien yhdenvertainen kohtelu oli ihanteena. Ihmistä ei tullut tarkastella yksilönä vaan ryhmänsä edustajana. Kriittinen rotuteoria pohjautuu osittain kriittiseen teoriaan, jota kehittivät 1920-luvulta lähtien niin sanottu Frankfurtin koulukunta. Koulukunnan keskeisiä taustavaikuttajia olivat esimerkiksi Karl Marx ja Sigmund Freud, joiden ajattelua he yhdistelivät omiin teorioihinsa.” – Wikipedia.

    ”Kriittisen rotuteorian mukaan rotu on sosiaalinen konstruktio eli kulttuurinen luokitus, jota käytetään ei-valkoisten ihmisten alistamiseen.

  14. SDP omaksui kriittisen rotuteorian ja hylkäsi meidät tavalliset suomalaiset (Usari sensuroi artikkelin).

    Suomen Sosialidemokraattinen Puolue (SDP) on yhdessä useiden muiden puolueiden ja suomalaisten sekä länsimaalaisten instituutioiden tavoin omaksunut Yhdysvalloissa luodun kriittisen rotuopin. Tämä äärivasemmistolainen oppi lähtee ajatuksesta, että valkoinen heteroseksuaalinen mies on syyllinen kaikkeen maailmassa esiintyvään yhteiskunnalliseen epäoikeudenmukaisuuteen ja sortoon.

    https://oikeamedia.com/o1-154200

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *