9 vastausta artikkeliin “Verotuksen porsaanreijät”

  1. Tässä menee puurot ja vellit sekaisin.

    Yritys voi tietyissä rajoissa maksaa osinkoa vajaa 30 % veroilla (tulovero + osinkoverotus), ei siis 7,5-8,5 % joka on vain osinkoveron osuus, mutta sitä ei voi maksaa ellei tulovero ole ensin maksettu. Lisäksi sen voi maksaa vain alle kymmenyksestä tuloksesta.

    Mutta nämä huuhaataiteilijat ovat keksineet tavan kiertää tuo tulosraja latomalla firmoja pinoon. Se on härskiä ja törkeää. Tosin, nämä nimetyt somevaikuttajat nyt ovat muutenkin aika härskejä taparikollisia, joten yllätyskö se.

    Tuo kiertokeino pitää tukkia, välittömästi.

    1. Tästä on holding- sooloilusta ym. on puhuttu jo edellisten hallitusten aikana, mutta ei vaan saada lävitse päivän seviä laillisia ryöstöjä.
      Ei ainakaan nyt tämän veronkiertohallituksen aikana.

      1. Eikös ole kuitenkin isompi ihme, että virheettömän ja erheettömän vasemmistohalllituksen jälkeen toiminta on edelleen mahdollista?

  2. Niin kauan kun toimitaan lain puitteissa kyse ei ole veronkierrosta vaan täysin laillisesta verosunnittelusta ja järjestelystä.

    Mielestäni oikeastaan verosuunnittelua suurempi ihmettelyn aihe on se paljonko tuollaiset ” somevaikuttajat”, tienaavat.

    Minulla ei ainakaan ole hajuakaan keitä nuo henkilöt ovat, missä ja keijun he vaikuttavat ?

    Koko käsite somevaikuttajat on aivan omituinen, mutta niin on moni muukin asia tässä ajassa jota elämme.

  3. Miksi tämäkään hallitus ei ota tulojen hankintaa vakavasti sieltä, missä rahaa on ? Verotuksen välttelyä sen sijaan kannatetaan.
    Tämä on ollut ainakin Marinin hallituksen ohjelmassa ja nykydemareilla myös ohjelmissaan.

    1. Saattoi olla ohjelmassa vaan eipä neljässä vuodessa tullut asiasta edes esitystä.

    2. Miksi sitten marinin sakki ei korjannut yritysverotusta ja asettanut osinkotuloja palkkatulojen kanssa samaan verotasoon?
      Miksi tämä holdingpelleily jäi korjaamatta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *