Toimiiko pankkipalvelu?

AL tilaajalle:
”Talous
Kun Nordeaa vastaan hyökättiin, puolustustaistelu synnytti lisää ongelmia – Asiakkailta tullut pankille satoja korvausvaatimuksia
Nordea on ilmoittanut syys–lokakuussa ainakin seitsemän kertaa mobiili- ja verkkopankin sekä korttien ongelmista. Asiakkaat huomauttivat häiriöistä jo paljon aikaisemmin.” Lainaus ko jutusta.
– No ei mitään uutta onhan tämä ihan tuttua.
– Eipä ole lähellä enää edes pankin konttoria jossa voisi käydä henkilökohtaisesti merkkauttamassa tilinsä tiedot pankkikirjaan.
– Miten todistat tililläsi olevat varat kun kortti ei toimi eikä ole seteleitä taskussa?
– Hyppönen kuvaruudussa kertoo mitä jne joka ei maallikkoa auta sekään.
– No eihän tämä ole pankin vika vaan venäjä on syypää vai miten se nyt meneekään?
– Luin juuri lehdestä mobiilivarmenteesta joka on hepreaa Pihtiputaan mummolle.
– Juu toinen neuvo että pitäisi olla useampi tili ja mieluusti vielä eri pankeista. Kuinkahan rahat riittää moneen pankkiin monelle tilille ja miten muistaa niiden eri salasanat?
– Kävin S-pankissa Tampereen Kalevassa jonne aika oli varattu muutama viikko sitten ja se maakunnasta matkustaminen linja-autolla Tampereelle ja sitten sillä ratikalla Kalevaan oli kokopäiväinen toimi ja yhden työpäivän menetys sillä pankin konttoria ei ollut lähempänä. Kyllä nyt on sitten jo kahden pankin kortit…
– Koska palattais setelikantaan ja tili seteleinä käteen jokaisen työpäivän päättyessä?

8 vastausta artikkeliin “Toimiiko pankkipalvelu?”

  1. Pieni tarkennus.

    Nordean katkokset eivät johtuneet verkkohyökkäyksestä vaan yrityksen epäonnistuneista päivityksistä ja huolloista.

    He vain mainitsivat että ”olemme myös havainneet verkkohyökkäysten kasvua” siinä samalla, lähinnä sumutuksena.

    Älkää menkö höplään. Nordea ulkoisti tietotekniikan Intiaan ja tämä on lopputulos. Ei muuta.

    1. Minulla on sellainen käsitys, että ryssät ovat suunanneet huomattavan määrän palvelunestohyökkäyksiä Nordeaan. Minullakin oli välillä hitautta kirjautuessani pankkiin.

      Oletan, että yrittivät muuttaa jotakin niiden palvelunestohyökkäysten vaikutusten vähentämiseksi ja mokasivat sen muutoksen, joten tilanne paheni entisestään.

      Itse olen saanut hoidettua pankkiasiani koko ajan varsin hyvin Nordean verkkopankissa.

  2. Juhani, tämä on kyllä totta siis sinänsä – palvelunestohyökkäyksiä on tehty paljon. Ne eivät kuitenkaan ole katkosten syynä. Palvelunestohyökkäykset ovat ilkeä toimija, mutta pankin kaltaisella taholla on enemmän kuin tarpeeksi resursseja torjua sellainen. Jopa äärimmäisen massiiviset hyökkäykset voidaan torjua, jos resursseja on.

    Pankin verkkosivuilla kerrottiin ongelmien johtuvan aamuyöllä toteutetusta teknisestä päivityksestä.Yle 8.10.

    20.9. taas mainittiin huoltotyöt.

    Näitä piisaa.

  3. Nordean toimintahäiriöt yhdistettiin myös Ruotsiin ja ajoittuvat ruotsin apupakettiin Ukrainalle?
    Aika erikoista uskoa Intialle pohjoismaiden suurimman pankin tietojen hallinnan. Entä jos Intiasta käsin halutaan vaikuttaa…

  4. Tuota en ajatellutkaan, Niilo. Intia itsessään on hiljalleen, mutta varmasti vähentänyt kauppaa venäjän kanssa. Eivät he sitä lopeta, mutta esimerkiksi uusia aseprojekteja venälän kanssa ei tehdä enää, kun aiemmin venäjä oli suurin aseiden ostosuunta. Valtiona Intialla ei ole syytä sabotoida Nordeaa – mutta kuinka helppoa venäjän on ostaa yksikin intialainen koodaaja sabotoimaan järjestelmää? Vastaus: hyvin helppoa.

    1. Kyuu: ”Intia itsessään on hiljalleen, mutta varmasti vähentänyt kauppaa venäjän kanssa.”

      Tiedoksi, että Intia välittää Venäjälle karkeasti 100 miljoonalla eurolla kuukaudessa IC-piirejä, jotka ovat vientikiellossa Venäjälle. Kauppaa käydään kyllä.

  5. Minä en oikein ymmärrä mistä Nordeaa haukutaan, vähintäin 2-3 kertaa viikossa joudun käyttämään Nordean pankkipalvelua. Kertaakaan ei ole ollut mitään ongelmia.

    Minä olin suuressa amerikkalaisessa yrityksessä töissä, taitaa olla jo ainakin 30 vuotta, jos ei enemmänkin. Sen koko laskutus ja rahaliikenne siirrettiin aikanaan Intiaan. Olihan se outoa, mutta ei mitenkään ongelmallissa. Sen yrityksen päätökset olivat valtakunnallisia, ei koskenut yksistään Suomea.

  6. Minulla on useampikin päivä viime kuukausina ollut että kyseisenä päivänä vain firman pankkiasioita ei voi hoitaa nordeassa. Se ei vaan ole toiminut silloin. Eipä pieni firma siihen nyt kaadu, mutta ikävää on.

    Intia on aika iso maa. Siellä tehdään aika monenlaista ja monella taitotasolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *