25 vastausta artikkeliin “Sananvapaus”

  1. Koska YLE-veron myötä me kaikki joudumme pakkorahoittamaan YLE:n toimintaa, olisi erittäin suotavaa, että YLE pyrkisi tasapuolisuuteen niin uutisoinnissa kuin mahdollisuuksien mukaan myös kommentoimaan kutsuttujen asiantuntijoiden valinnoissa. Jo pelkästään demokratian toimiminen edellyttää, että kansalaisilla on mahdollisuus saada tietoa mahdollisimman tasapuolisesti ja kuulla myös erilaisia näkemyksiä edustavien tahojen perusteluja. Yksipuolinen tai vahvasti yhteen suuntaan kallellaan oleva tiedonvälitys on tyypillistä autoritäärisille yhteiskunnille, joissa demokratia ei toimi.

  2. Ei vaan näytä olevan toivo moiseen, kun yhtä kolumnistilaumaa saa johtaa demarifemakko ja palkkaa alaisikseen vain näitä vähemmistöjen edustajia.

    1. Mistähän uutisten puutteesta tai painotusten vääryydestä oikein puhutte?
      YLE- on kaikkien tukimusten ja asiantuntijoiden mukaan luotettavin ja tasapuolisin media .

  3. Toni: ”Koska YLE-veron myötä me kaikki joudumme pakkorahoittamaan YLE:n toimintaa, olisi erittäin suotavaa, että YLE pyrkisi tasapuolisuuteen niin uutisoinnissa kuin mahdollisuuksien mukaan myös kommentoimaan kutsuttujen asiantuntijoiden valinnoissa.”

    Juuri näin Toni!

    Valitettavasti se ei toteudu, sillä Yle on ”pulollaan” punaisia ja vihreitä, jotka ovat vihreiksi naamioituneita punaisia.

    Tutkimusten mukaan toimittajat ovat yleensäkin punaisia – pieni määrä kokoomuslaisia, persuja ei juuri ollenkaan. Ne punaiset toimittajat koulutettiin punaprofessoreiden toimesta Tampereella Tiedotusopin laitoksella.

    Punainen ”Reporadio” kailottaa edelleen punapropagandaa, vaikka enemmistö suomalaisista äänestää oikeistoa/oikeistolaisia.

    Ehdottomasti parasta olisi lakkauttaa Yle kokonaan – ei paskasta ole mahdollista leipoa pullaa (virolainen sananlasku).

  4. Eihän Ylelle tarvitse tehdä mitään muuta kuin leikata julkinen rahoitus nollaan. Ne jotka haluavat katsoa Yleä, maksaa omasta lompakosta.

    1. Toki voitaisiin säilyttä pieni osa eli uutiset budjettirahoilla ja loput maksulliseksi.

      1. No, ei tyhmempää kommentia enää voi olla.
        Riippumattoman median rahoitus on sama ja yhtä tarkeä asia kuin mikä tahana julkinen palvelu; poliisi, puolustus, pelastus. Julkinen liikenne ja infra jne.
        Jos Suomen media olisi kuin USA:n Trumpin Fox tai Muskin X, meidät perisi tuho ja, jo muutenkin kateellista kansaa media käyttäisi hyväkseen hyökkäämmän entistä rajummin toistensa kraiveliin kiinni.
        Tämä on sitä persufilosofiaa.

        1. ”No, ei tyhmempää kommentia enää voi olla.”
          Itseäsihän kuvaat.
          Ei tiedonvälitys tarkoita kaiken maailman hömppämaratoneja ja ulkolaisten ohjelmien kopiointia, mitä yle nykyään tekee – puhtaan ideologisen paskanjaon päälle.

  5. Jos Suomeen tulisi kriisi aika mainostavat ei tietoja saisi eteenpäin kun samalla mainos tulot heille olisi kortilla

    Niinpä ne mainos pellet lähtisi vastuustaan

    Meiillä pitää olla YLE joka asiat hoitelisi koskapa tiedon levitys kuuluu valtion hoitaa

    Poliitista tai ei mutta turha on aina haukkua varsinkin vanhoilla jutuilla

    Ja montakohan virkaa täyttää poliittinen henkilö puolueista katsomatta

    Sanotaan nyt vaikka pormestarit kuka ne on nimittänyt nyt terv tepivaari

  6. Jos nyt sanon niinkuin ajattelen, niin ihan älyttömiä nuo toiveet Ylen ja koko television lopettamisesta. Kannattaisi ottaa jokaisen aivot kouraan ja miettiä serauksia.

    Tepi on aika lähellä oikeata, kun se on valtion osuutta perustuslain mukaan, niinkuin Venäjälläkin.

  7. Sananvapaus alkaa samasta paikkaa kun epämukavuus kuullusta viestistä.

    Se ei ole sananvapautta puolustaa ihmisten oikeutta olla kanssasi samaa mieltä.

  8. Periaatteessa Suomessa on olemassa: mielipiteenvapaus, sananvapaus, julkaisuvapaus, kokoontumisvapaus, jne.

    Käytännössä sananvapaus ja julkaisuvapaus toteutuvat kohtalaisen hyvin, sillä esimerkiksi eri puolueilla on omia lehtiä ja muitakin medioita. Siis jokainen voi julistaa melkoisen vapaasti sanomaansa – se on sitten ihan eri asia lukeeko tai kuunteleeko sitä julistusta kukaan.

    Yle on verovaroin toimiva monipuolinen mediatalo – sen pitäisi olla puolueeton, ja eri puolueiden näkökantojen pitäisi tulla tasapuolisesti esille. Niin pitäisi, mutta käytännössä Ylen toimittajakaartin enemmistö on punaisia tai vihreitä, jotka ovat vihreiksi naamioituneita punaisia. Siksi se tasapuolisuus puuttuu ja punainen loistaa kauas.

      1. Suosittelen hk:lle perehtymistä Rakel Liekin palkkaamien ”toimittajien” taustoihin vähän paremmin, niin asia selkenee – vaikka ei menekään perille…

  9. Sananvapaudesta ei ainakaan tässä blogissa voida puhua, koska taas toi HK:n makkarapuuro poisti asiallisen kommenttini!
    Olisiko ihan mahdotonta poistaa koko makkara ”kommentteineen”?

  10. On aika vaikeaa olla huvittumatta joistain ” asiantuntijan” kommenteista, mutta hei, Pravda oli sadoille miljoonille ihmisille yksi ja ainoa totuus vuosikymmeniä, joten…?

  11. Kokeilin taas aamulla kuunnella Ylen Ykkösaamua. Heti alussa oli tulossa keskustelu poliitikkojen kanssa. Toimittaja oli Ylen yleisen käytännön mukaan valinnut keskustelemaan kaksi opposition edustajaa ja yhden hallituspuolueen edustajan.

    Pistin radion kiinni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *