6 vastausta artikkeliin “Palkkatukea”

  1. Työnantajana olen ollut tilanteessa, että työntekijä on saanut palkkatukea. Se on useimmiten ollut perusteltua. Sehän on lyhytaikaista. Sen tarkoitus on johtaa pysyvään työsuhteeseen ilman tukirahoja.

    Ongelma on että on firmoja – sekä ihan helmutisti julkisia laitoksia ja julkisen tukemia 3. sektorin pelureita – jotka palkkaavat tuella varustetun henkilön ja antavat potkut heti kun palkkatuki loppuu.

    1. Kyuu, kuten usein niin jälleen kerran osuit naulan kantaan.

      Palkkatuloa on oikein käytettynä erittäin hyvä työkalu saada henkilölle mahdollisuus palata työelämään.

      Joskus olin aika paljonkin asian kanssa tekemisissä mielenterveys ja päihdekuntoutujien mahdollisuuksien kartoittamisessa ja luomisessa.

  2. Tämäkin avaus on taas oiva esimerkki siitä, kuinka kaikki halutaan nähdä negatiivisessa valossa.

    Avaaja sanoo, että on väärin maksaa palkkatukea perustelematta sen kummemmin miksi se on väärin. Olisiko sitten parempi, että vajaatyökykyisillä ei olisi edes tätä mahdollisuutta päästä työn syrjään kiinni?

    Voidaanhan tuota katsoa niinkin, että palkkatuella työllistävät yksityiset työnantajat ovat osa kuntouttavaa työtoimintajärjestelmää. Kunhan eivät toimi kuten eräs Samu Saarikoski Tampereen kaupungin sosiaalitoimen avustamana.

    Totta on myös se, kuten Kyuu yllä toteaa, että ei pelkästään yksityinen, vaan myös julkinen sektori väärinkäyttää tätä järjestelmää.

    Petrattavaa varmasti on, mutta ei tämä systeemi aivan täysin susi ole.

    1. Juha U , ihan juuri näin.

      Kun itse olin asian kanssa enemmän tekemisissä niin vaikka niitä menestystarinoita ei lukumääräisesti ollut niin kovin monta, mutta henkilö tasolla niiden merkitys oli aivan valtava.

  3. Palkkatuen väärinkäyttö kuten Kyuu kommentoi.
    Käyn säännöllisesti eräässä kaupassa ja kassaneiti vaihtuu palkkatukijaksoittain. Irtisanominen on tukilaisen kohdalla helppoa ns koeajalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *