Köyhät kyykkyyn

Tampere ajaa köyhät naapurikuntiin.
Häätöjä tänä vuonna jo 221 henkilöä.
Asunnottomien määrä asumisneuvonnassa on kasvanut 350%.
Hallitus leikkasi asumistukia joka
ajaa pienituloiset pois työn äärestä
sillä pienillä tuloilla ei voi
pitää omaa autoa jolla kävisi
matkojen päästä töissä eikä
ratikalla pääse töihin naapurikunnista.
Tampereella ei ole halpoja asuntoja
eikä pienituloisella ole varaa
ostaa omaa asuntoa.
– AL tänään aiheesta tilaajalle
ja köyhät joilla ei ole varaa
tilata lehteä eivät voi lukea
ko juttua.

3 vastausta artikkeliin “Köyhät kyykkyyn”

  1. Luin erään työssäkäyvän yksinhuoltajan vuodatusta siitä miten asumistuesta leikkaaminen on vaikuttanut heidän elämäänsä ja nyt ei ole enää varaa käydä esim.ravintoloissa syömässä tai elokuvissa.

    Hmm…?

    Siis onko tosiaan niin, että asumistuki on tarkoitettu ravintoloiden ja elokuvateattereihin tukemiseen?

    Jokainen joka vähänkään vaivautuu ajattelemaan asiaa omilla aivoillaan, ymmärtää, että Suomi tarvitsisi hyvin nopeasti ja erittäin kipeästi sosiaaliturvauudistuksen, sillä nykyiseen ei ole, eikä muutoin ole enää pitkään aikaan ollut varaa.

  2. Köyhät kyykkyyn on kovin yksisilmäinen ilmaus, minkä hokeminen kertoo sanojansa katseen kapeudesta ja taipumuksesta mustavalkoisuuteen, populismiinkin.
    Köyhiä on ainakin kahdenlaisia, heitä jotka ovat ja on heillä todelliset syyt köyhyyteensä ja sitten heitä jotka oikeasti eivät ole köyhiä vaan itse itsensä luokittelevat köyhiksi kun yhteiskunnan tukitoimet eivät tyydytä.

    Mikan tavoin edellyttäisin sosiaaliturvamme uudelleenmiettimistä, yhtenä lähtökohtana tässä pohdinnassa olisi mihin meillä on varaa, mikä on kohtuus.

    Huomattava sekin että jos hyvävaraisiksi ja keskituloisiksi mielletyt painetaan kyykkyyn niin siitä ei hyvää seuraa.

  3. Olin Lahden Taloille pahimmillaan 3kk vuokraomavastuut pystyssä, mutta sain sovittua maksusuunnitelman niin nyt on taas kaikki sinnepäin maksettu ja ok. Sen sijaan veljenpoikani kun jätti 3kk vuokraomavastuut rästiin sai häädön kun ei edes vaivautunut ottamaan yhteyttä vuokranantajaan. Ja näitä tapauksia on asunnottomissa paljon. Lahdessa esim. Lahden Talot, vvo, m2 ja kotiranta eivät välitä vaikka luottotiedot olisi rempallaan, mutta siitä ne ovat tarkkoja että punaista merkintää ei saa olla edellisessä tai edellisissä osoitteissa maksamattomista vuokrista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *