Me palkansaajat ja eläkeläiset maksamme säädetyn veron ja se menee suoraan ilman välikäsiä. Kun ostamme jotakin kaikessa on vero ja sitä emme voi välttää.
– Mutta koska hallitus puuttuu veronkiertäjiin ja porsaanreikiin joita yritykset käyttävät ja vain pieni osa jää kiinni verovilpistä?
– Lait on laadittu yrittäjäystävällisiksi ja niitä keinoja käyttäen mennään yli aidan.
https://www.aamulehti.fi/rikos/art-2000010058559.html
Olin aikanaan firmassa jossa vuoden lopulla tehtiin tarpeettomia ostoja ettei tarvinnut maksaa veroa.
Vaikka tämä ei nykyään olekkaan mediaseksikästä ja voidaan jopa rinnastaa vihapuheeksi niin sanon kuitenkin, että olen iloinen veronmaksaja, oli ne sitten välittömä tai välillisiä veroja.
Kyllähän sitä kaltoin kohdeltu eläkeläinenkin iloisemmin veronsa maksaisi kun tietäisi että kaikenlainen veronkierto, pieni ja suuri olisi maasta kitketty.
Koijareita on Matti aina, se on vain taivahan tosi, että niin tiheää verkkoa ei kukaan pysty punomaan, etteikö siitä veronkiertäjä ”laillisesti” läpi solahtaisi.
Oikeassa varmasti olet, ihminen on kekseliäs ja usein pirullisen kateellinen rahoistaan.
Meissä on iloisia veronmaksajia, tavallisia veronmaksajia ja veronkiertäjiä
Mutta on myös laillista veronkiertoa mm. kätkeä ulkomaille pääomia ja tuloja ns. verosuunnittelulla, jotka oikeudentuntoisesti pitäisi verottaa Suomessa. Siinä taas tulee moraalittomuus kuvioon.
Totta kuvasit yhden veronkierron monista lajeista
Pitäisikö veronkiertäjiä rankaista niin kuin autolla nopeusrajoitusten ylittäjiä mitä suurempi nopeus sitä mojovampi sakko. Vai onko kyseessä veronkierrossa eettis moraalinen asia kun ihminen kiertää tietoisesti veroja
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010085555.html
Oikeita toimia kaivataan jos halutaan saada kansa tyytyväiseksi.
Oikeat toimet = Kaiken sen hyvän jatkaminen (jakaminen) josta Marinin hallitus sai paljon paremmat arvosanat kuin nykyinen?
Marnin johtaminen ml. koko viisikko oli uutta ja topakkaa jatkuvine tiedotuksineen niin , että koko maailma heräsi uuteen hallitustyöhön. Ja kriisejä riitti ja riitti. Hyvän jakaminen oli kaukana, päinvastoin; tapeltiin yhteisvelasta EU:ssa, tuettiin yrityksiä konkursseista, rajoituksia maahantuloon, hävittäjähankintoja, Natoa, sota Ukrainassa…
Päätettiin, ettei nyt ole oikea aika alkaa sopeutuksia tässä kriisitilanteessa.
.. kyllä hesarin graafit kertovat omaa kieltään Marinin hallituksesta ja tästä kauhukabinitista, joka vetää saman riman alta Rinteen hallituksen kanssa.
On se jonkun elämä vaikeaa, kun ei osaa kuin valittaa hallituksesta koko ajan.
Huulipunaviisikon rahanjakoennätystä se ei ainakaan riko.
Sillä ei ole minkäänvaltakunnan merkitystä mitä Gallupit näyttää tai kuinka paljon vasemmisto kiljuu, hallitus menee ja tekee niitä uudistuksia jota ohjelmassa sanotaan.
Vaalit on 3,5 vuoden kuluttua, se on se Gallup joka vasta istumajärjestyksen määrää.
Etkö osaa lukea Hesarin juttua mitattuin tuloksin. Ei minun sitä.tavitse omasta päästäni keksiä.
Susi mikä susi tämä kauhukabinetti, toteaa jo maailman lehdistökin.
…kommenttini oli juhak:lle
Miten kenenkään elämän helppous tai vaikeus liittyy blogin aiheeseen?
Yleisellä tasolla: eikö opposition tehtävä ole opponoida — mutta mitä opponointiin ylireagoiva puolustautuminen vain ja pelkästään sekä aina henkilöön kohdistuen, blogin sääntöjen vastaisesti, on?
Jos itse olisin moderaattori, olisin aikapäivät sitten poistanut alustaltani käyttäjät, jotka rikkovat lakkaamatta ja taukoamatta alustan sääntöjä.
Heikin kommentti oli tässä täysin blogin sääntöjen mukainen, jossa hän kohdisti kritiikin yleisellä tasolla hallitukseen.
Olen tätä epäsosiaalista, dysfunktionaalista keskustelua katsellut nyt mitä, parisen vuotta, mikä kaikki alkoi omalla kohdalla siitä, kun ventovieraana tupsahdin outoon joukkoon ja intuitiivisesti jo ekassa tänne kirjoittamassani kommentissa taisin vaan puolustaa Markku Huhtalan sananvapautta kun hänen kimppuun hänen omissa blogeissa kävi kokonainen joukko täysin epäasiallisesti henkilöön käyden.
Juhak on koko tämän parisen vuotta terrorisoinut toisten erimielisten blogeja epäproduktiivisen yksipuolisella henkilökohtaisella loukkaamisellaan, milloin ketäkin kohtaan, eikä hän näy kykenevän muuttamaan omaa toimintaansa.
Jos moderaattoreiden tavoitteena kerran on moniäänisyyden sekä sananvapauden arvostaminen, ja blogialustalla selkeät säännöt siitä, mitä yleisellä tasolla kritiikki tarkoittaa, niin on hyvin valitettavaa että sääntöjä valvotaan puolueellisesti ja sallitaan yhdelle jatkuvasti erityisoikeuksia — etenkin kun hän ei kommentoi muuta produktiivista, vaan pelkästään kaikissa kommenteissaan hyökkäilee kaikkia blogaajia vastaan aina henkilöön mennen.
Minä en itke enkä poraa moderaattoreiden toimintaa ja linjaa ja jos henkilööni mennään blogissani, niin poistan sellaiset kyselemättä ja ilmoittelematta sitä poistettavalle.
Katsohan vaan peiliin liisukka.
Mielestäni opposition tehtävä on ei ole yksinomaan opponoida opponoinnin vuoksi. Kaikkien oppositioiden ongelma on turhautuminen ja pysyttäytyminen liiaksi opponoinnissa.
*erityisvapauksia* korjaus autokorjauksen asiavirheeseen.
Seuraavat puolueet ovat hallituksessa toimiessaan lähteneet vakaviin toimiin veronkiertoa vastaan:
–
–
Lista päättyy.
Kaikkien hallitusten pitää toimia tomerasti veronkierron minimoimiseksi, tästä olemme varmaan kaikki samaa mieltä
”Mutta koska hallitus puuttuu veronkiertäjiin ja porsaanreikiin joita yritykset käyttävät ja vain pieni osa jää kiinni verovilpistä?
Eli lähtökohtaisesti yrittäjät ovat huijareita?
Yrittäjän päätehtävä ei ole yhteiskunnallinen, se on tehdä maksimaalinen voitto sijoitetulle pääomalle ja omistajilleen käyttämällä kaikki keinot, porsaanreijätkin. Mutta osa kyllä jyystää reikää surremmaksi kuin sallittu.
Jep, yrityksen pitää olla kannattava pystyäkseen toimimaan ja vaikkapa työllistämään.
Olisi kyllä suotavaa huomata, että yrityksiä on valtavasti erilaisia ja usein yrittäjän saama tulo on matalampi kuin palkansaajien keskiansio.
Minä tiedän tarkkaan yrittäjyyden kaikki puolet. Jos olisin perinyt palkan kaikesta omalle yritykselleni tekemästä työsta, olisi ottanut ohraleipä. Yrittäjän rooliin kuuluu ottaa riskejä, mutta voi onnistua ja myös epäonnistua.
Mikä tässä on oikeistolaista tai vasemmistolaista. Mikäs minun pitäisi olla, kun palkkaa tehdystä työstä on jäänyt saamatta ?
Eikös tuo ole yrittäjille hyvin tavallista?
”Jos itse olisin moderaattori, olisin aikapäivät sitten poistanut alustaltani käyttäjät, jotka rikkovat lakkaamatta ja taukoamatta alustan sääntöjä.”
Ei suuret sanat suuta halkaise.
Jos eivät samat säännöt päde kaikille, tulisi tuo pykälä/ vaatimus/ korulause henkilöön menemisen kiellosta poistaa blogialustan säännöistä.
Mitä enemmän ajattelija on vasemmalla sitä suurempi osa hänen mielestään yrittäjistä on huijareita ja verenimijöitä joiden tehtävät pitäisi hoitaa yhteiskunnan toimesta.
Jos itse olisin moderaattori, miettisin tarkoin hyväksyisinkö anonyymiteetin suojissa kirjoittavan henkilön blogaajaksi.
Muistan Aamulehden blogiosaston ajoiltani, että ainakin yhden nimimerkin takana epäiltiin olevan ryhmä.
Ennen kannatin verkkokeskusteluissa myös anonyymiteetin käyttöä, mutta mieli on matkan varrella vähän niinku muuttunut.
Selvyyden vuoksi: kun moderaattori itse kutsui minut tälle alustalle minä kysyin häneltä, onko tarkoitus kirjoittaa omalla nimellä vai anonyymisti, johon hän heitti että ”ole vaikka Liisa Iso-Mörkötalo.
Anonyymi kirjoittaminen on täysin laillista, toisin kuin vaikkapa cyber-vainoaminen.
Eikä se, ettei itse pidä jonkun sananvapaudesta tai persoonasta anna oikeutta rikkoa Suomen lakia, vaikka näin tapahtuukin.
Minä en yritä miellyttää eikä minusta tarvitse tykätä. Olen lapsuudesta lähtien ollut oman perheenikin nk. ”Totuuden kertoja”, mikä on omia läheisiänikin ärsyttänyt, totuus kun harvoin ihmisiä kiihottaa.
”Anonyymi kirjoittaminen on täysin laillista, toisin kuin vaikkapa cyber-vainoaminen.”
Anonyymikirjoittaminen on sallittua, jos blogialusta sen sallii. Kerrohan mitä tarkoitat cyber-vainoamisella.
(Jos tarve vaatii, minulla on tallenteessa blogi, kommentti, päivämäärä ja vuosi, jolloin minuun kohdistunut ”cyber-vainoaminen” alkoi.)
Ja näin kääntyi tämäkin sukkelasti kuin tiimalasi nurinpäin. Onnitteluni tästä …en kohteliaisuudesta viitsi kirjoittaa minkä laatuisesta aktiosta.
Enkä myöskään selitä itseäni tässä yhtään enempää.
”Ja näin kääntyi tämäkin sukkelasti kuin tiimalasi nurinpäin. Onnitteluni tästä …en kohteliaisuudesta viitsi kirjoittaa minkä laatuisesta aktiosta.”
Tähän tarvitaan kaksi, yksin on vähän huono.
”– Lait on laadittu yrittäjäystävällisiksi ja niitä keinoja käyttäen mennään yli aidan.
https://www.aamulehti.fi/rikos/art-2000010058559.html”
Lainaus on avauksesta.
Itse olen kuullut pk-yrittäjien sanovan, että Suomi ei ole yrittäjäystävällinen valtio.
Tiedä tuosta sitten. (Veronkiertoon kyllä suhtaudun tuomitsevasti.)
”Jos itse olisin moderaattori, miettisin tarkoin hyväksyisinkö anonyymiteetin suojissa kirjoittavan henkilön blogaajaksi.”
Jaa, että jos olisitte, sinä ja pari muuta. Miksi ette sitten ole. Minä vaan luulen, että tähän helppoon tehtävään on edelleen vapaaehtoisten virat auki. Ei muuta kuin ilmoittamaan ylläpidolle, saamme mekin alkaa keljuilla toisille vapaasti vaikka joulunpyhinä. Johan tässä on ainakin kymmenen vuotta vierähtänytkin.
Minulla ei ole halua pyrkiä asemaan, jossa on tarkoitus käyttää valtaa, ja koen Pirkan blogeilla vallitsevan keskusteluilmapiirin jo näin niin vastenmielisenä, etten todellakaan halua joutua ottamaan vastuulleni näiden nettietikettiä tai nettikäytöstapoja tajuamattomien holhoamista sekä stressiä sen suhteen.
Ei ole kysytty, enkä alkaisi vaikka kysyttäisiin.
Vaikka olisi samat pelisäännöt kuin Uuden Suomen blogistaniassa.
Pyrkimättä tämä tuli ainakin minun kohdalleni. Ihan sovinnossa on yritetty hoitaa niin Liisan kuin Lassenkin ja muutaman muun sanomiset. Hiukan on ehkä päässyt pahat linnut sanomaan, mutta ei aina ole aika riittänyt niiden sanomisia tarkkaan tutkimaan.
Kuitenkin piti toivottaa sitä hyvää uutta vuotta, mikä jäi äsken sanomatta.
Samoin Pentti sinulle kauniita talvipäiviä ✨❄️
Hyvää ja rauhallista uuttavuotta kaikille!👩👨👶
Niin tämä hallitus Orpon sanoin lupasi laittaa Suomen kuntoon.
– Ei siinä kuntoon laittamisessa ole muuta kuin laittaa kuntoon.
– Oppositio auttaakseen kertoo mitkä asiat ovat korjattavia ja
demogratiassa hallitus kuuntelee ja neuvottelee sillä hallituksen tehtävä on tehdä kaikkia tasapuolisesti kohtelevaa politiikkaa
muuten ollaan menossa kansaa kahtia jakavaan politiikkaan.
Pienen kansan yhtenäisyys tulee huomioida!
Hallitus on muodostettu demokraattisten vaalien tuloksena ja hallituksella on demokraattinen mandaatti tehdä valitsemaansa politikkaa, eduskunta joka hyväksy tai hylkää hallituksen tekemät esitykset.
Edellisestä ei ole mitään epäselvää muille kuin vasemmistolaisille, joiden mielissä demokratia toteutuu ainoastaan silloin kun vasemmisto voittaa vaalit.
Mikä hallitus on ikinä tehnyt kaikkia tasapuolisesti kohtelevaa politiikkaa?
Miten on edes mahdollista tehdä kaikkia tasapuolisesti kohtelevat politiikkaa?
Presidentti ehdotti tämän järjestelmän, oikeisto-vasemmisto yli vaalien menevää laajaa poliittista päätöksentekomenetelmää.
Tampere on toiminut näin vuosia, jossa haetaan ohjelma, joka kestää yli vaalienkin. Vetovastuu on vain vaihtunut.
Persut ei ole ollut mukana, kun ne ovat vastustaneet kaikkea, nytkin.
Ilmankos Tampere kehittyy. Suomi ei !
Joopa joo…
Persut sitä ja Persut tätä, vaikuttaa ihan siltä, että ilman persuja joillakin ei olisi elämässään mitään sisältöä.
Kuinkahan paljon Neuvostoliiton kukistuminen jätti Suomessa jälkeensä traumatisoituneita ihmispoloja.
👍
Kuten Heikki – jo presidenttikin puuttui aiheeseen puheessaan ja se oli vinkki Orpolle hallituksineen.