Kaksi vastakkaista mieltä

Jos ja kun henkilöt kohtaavat ja ovat asioista täysin vastakkaista mieltä, niin ja kun kumpikaan ei peräänny ratkaistaanko ampumalla? Vaiko kaksintaistelulla aamunkoitteessa?
Millaista onkaan hallituksen oikeistolainen politiikka, kun kaksi menestyjää ovat hekin täsin vastakkaista mieltä nykyisen hallituksen politiikasta?
https://www.aamulehti.fi/kotimaa/art-2000010657536.html
Onko nykymenossa unohtunut kultainen keskitie?

12 vastausta artikkeliin “Kaksi vastakkaista mieltä”

  1. Ongelma oli että tässä ei kaksi eri mieltä olevaa keskustellut, vaan kahta eri mieltä olevaa haastateltiin. Ei se ollut kohtaaminen.

  2. Juu olis ollut ko kohdissa perustelut paikallaan ja niiden perään kummankin vastaantulo?

  3. Tässä pahin mahdollinen.
    Yksi, Jani Mäkelä, on kahjo hallituspuolueen nokkamiehiä.
    Toinen kahjo on Petteri Orpo, joka ei uskalla heittää persuja ulos hallituksesta, vaikka persut toimii täysin ”meidän hyvää hallitusohjelmaa” ja sen henkeä vastaan… tämäkin taas !

    Pääministeri | Petteri Orpo Jani Mäkelän yritys­johtaja­lausunnosta Ylellä: ”En ymmärrä ollenkaan tämmöistä näkemystä”: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010698491.html

  4. Mielenkiintoista että hallituksessa olevat puhuvat myös omalla äänellään ainakin kun ei ole kysymys hallitusohjelmassa kiveen hakatuista asioista. Tai no RKPläisten kuohahdukset kyllä joskus vaikuttaa niin käsikirjoitetulta että ei ole mielenkiintoa niissä, ovat ennalta arvattavia.

    En pidä pahan sitäkään että puolueiden sisällä saa välillä vähän olla omaa mieltään kunhan kohtuudessa pysytään kuten demarit etteivät kannattajat mene aivan pyörälle päästään.
    Kommunismin vallitessa ovat kaikki kaikesta samaa mieltä.

    Mitä pölhöyteen tulee niin näkyvä esimerkki siitä näinä päivinä on vihreiden julistus: Miehet, lopettakaa naisten tappaminen.

    1. … siis hallituspuolueen yksi nokkamies saa huudella mitä tahansa kahelia, mutä sylki suuhun tuo.
      No, sen ymmärtää vain toinen kahjo nokkamies.
      Nyt puhutaan jatkuvasti hallituksen hullutuksista. Oppositio on toinen asia !
      Miten tuo Kontula on tännekin kommunisminsa ängennyt, vai minäkö herättelin patalaiskat aivot töihin?

      1. Vaikutat Heikki aamuäreältä.
        Ketkä ne ovat nuo patalaiskat, sitä jäin pohtimaan,

      2. Niin Kontulahan totesi tuossa Aamulehden artikkelissa, että ns. turvallisen tilan problematiikka on kovin ongelmallinen asia.

        Turvallinen tila ei ole turvallinen kuin samaa mieltä oleville. Eri mieltä olevat kivitetään ja tuo mitätöi koko turvallinen tila käsitteen.

        1. Juha U, Kontulan suusta:

          ”Mutta jos turvallisella tilalla tarkoitetaan sitä, että kaikkien äänessä olevien pitää olla samaa tai melkein samaa mieltä, silloin demokratia ei voi Kontulan mukaan toimia.

          – Suomessa on tällainen konsensus-fetissi, että me jotenkin vierastetaan eri mieltä olemista. Ja se on demokratian kannalta kammottava tilanne. Demokratia ei voi toimia ilman erimielisyyden sietämistä.’

          Tuossa taitaa joillekin olla haastetta 😂

      3. Hk:lle tuo persuviha on ehdoton elämisen edellytys.
        Ilman sitä hk:lla ei olisi elämää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *