Hoitajapula

Hoitoalan opiskelijoilla noin kolmasosa tutkinnosta on ohjattua harjoittelua. Viime kevään varauskierroksella harjoittelupaikkaa vaille jäi Tamkissa yli 300 alan opiskelijaa. ”Opiskelijoiden kesken puhumme harkkapaikkojen nälkäpelistä.” AL tilaajalle jutusta em lainaus.
– Juu en ymmärrä alan hoitajapulaa enkä alalle ulkomaista työvoiman houkuttelua?

6 vastausta artikkeliin “Hoitajapula”

  1. Kurja tilanne opiskelijoille kuin myös harjoittelupaikoille, jotka aivan varmasti ottavat opiskelijoita vastaan niin paljon kuin vaan kykenevät, mutta määräänsä enempää ei vaan voi ottaa.

    Liikaa opiskelijoita ja liian vähän opiskelijoiden ohjaajia on äärimmäisen huono yhtälö sekin.

    Itse opiskejoiden ohjaus on hyvin antoisaa myös ohjaajalle, kunhan on valmis ottamaan sen tosissaan, mutta ei liian vakavasti.

  2. Korjaamista olisi tässäkin, niin kuin kovin monessa muussakin.

    Vähän asian sivusta mutta hoitoalaan kuitenkin liittyen kerron tositapauksen omasta kahden hengen taloudestamme, kahden jo sangen ikääntyneen.
    Tuli televisiosta ohjelmaa missä käsiteltiin vanhushoitoa omassa perheessä, haastateltu yrittäjä oli luopunut hoitajan työpaikastaan ja ottanut kotiinsa muutaman vanhuksen hoitoon, sanoi pitävänsä työstään ja ansaitsevansa tuplasti sen kun vieraan työssä.
    Meillä olisi lasten lähdettyä maailmalle kaksi huonetta tyhjillään, mitä nyt romua keräävät, ehdotinkin emännälle, hoitoalalla työskenneelle, että mitäs jos ottaisimme mekin pari sävyisä vanhusta hoitoon.
    Katsoi minua arvioivasti pitkään päästä varpaisiin ja totesi kuivasti että otetaan mieluummin hoitaja.

  3. Asialla on aina kaksi puolta kuten Matti edellä…
    No Kyuu osui nappiin eli muutama hyvinpalkattu väliporras koordinoimaan…

  4. Suunnilleen samat huvit ja ongelmat kuin Matillakin. Meillä myös on muutama huone tyhjänä, joissa ei asu muita, kuin minä ja joskus hiiret. Olen sanonutkin, että otan sinne pari korkeintaan kolmekymppistä naista asumaan, enkä puhu heistä kylillä mitään.

    No, pitää sanoa ihan sen viimeisimmän huhun mukaan, niitä naisia on tulossa laumoittain lämpöisistä maista, osa on kai hoitajia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *