Hälytys on annettu

– Korkomenot kasvaa
– Sotekulut kasvaa
– Sotakulut kasvaa
– Työttömyys kasvaa
Suomi on EUn häntäpäässä työttömyysluvuissa vaikka hallitus lupasi
lisätä työllisyyttä?
Onko joku vielä yllättynyt että sotekulut kasvaa,
kun vanhukset lisääntyvät. Miksi heitä makuutetaan kalliilla sairaalapaikoilla,
eikö osata järjestää hoitopaikkoja?
Sotakulut kasvaa sillä piikki taitaa olla auki?
Työttömät eivät kerrytä verotuloja.
https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000010627205.html

46 vastausta artikkeliin “Hälytys on annettu”

  1. Niin kuin on kaikkialla tiedetty, leikkaamalla ja pessimisoimalla kansa ja yrityselämän mahdollisuudet, Suomea ei nosteta, mistä ? Se kaikki saavutettu hyvä on nyt tuhottu jo hiukan yli vuodessa ja ”hyvä hallitusohjelmamme
    kirjauksineen” jatkaa vain muuttumatta elämäänsä, vaikka maailma ympärillä on täysin toinen kuin hallitusohjemaa luotiin.
    Sopeutuksia tarvitaan tietenkin, mutta oikeudenmukaisesti, ei niistä enempää.
    MUTTA, missä ovat ne asiat, investoinnit, myönteisyys, jotka tuovat yrityksiä Suomeen työllistämään ja maksamaan veroja. Missä on käsitelty yritysverotuksen tuomia mahdollisuuksia uusille yrityksille Irlannin malliin.
    Missä on poliittinen johto, joka innostaa, perustee ja on luova ratkaisija ?
    Missä ovat osaavaa työvoimaa houkuttelvat toimet. Missä on yhtään mitään kannustavaa ?
    Suomea johtavat politiikan byrokraatit !
    Vaihtoon ja nopesti ! Tuho on jo liian suuri.
    Yrityselämässä toimitusjohtaja ja hallitus olisivat saaneet omistajilta jo näillä näytöillä kenkää !

    … joku hel….in Turun siltarumpuratako ratkaisee ullomaoset investoinnit ?
    Luottoluokittaja pyyhki jo per…ään Suomen hallituksen toimilla. Ei usko kuin tonttu ja joulupukki.

  2. Kulut kasvaa – sitähän Marinin sakki teki koko ajan ja laskun maksaa kansa, vaikka kuinka tyhmyyttä koitetaan oikaista.

    1. Ei kai hallitus luvannut lisätä työllisyyttä, vaan työllisyyttä edistäviä toimia..

      Eihän ollut varmaa, miten olosuhteet kehittyisivät esimerkiksi Saksassa. Samoin SAK:n älyttömyyden aste arvioitiin alakanttiin.

  3. On se vaan oiva keppihevonen tuo lisääntyvä ikääntyvien määrä. Sillä voidaan näemmä viikosta ja kuukaudesta toiseen perustella sitä, että hyvinvointialueiden talous on kuralla. Talous, jonka rahoitusmallin loi Marinin -viisikkohallitus.

    Minulle on aivan turha tulla väittämään, että vanhusväestön määrä olisi puolessatoista vuodessa kasvanut niin paljon, että hyvinvointialueiden miljardien rahoitusvajeet johtuisivat tuosta.

    Kyllä jo koko rahoitusmallia luotaessa rakennelman perusta oli täysin pielessä.

    Heikille ja Vanhaselle voisin sanoa, että käykää poimimassa noista TE-toimistoista työttömiä korkeasti koulutettuja töihin.

    Juuri tänään uutisoitiin, että korkeasti koulutettujen työttömyys on lisääntynyt vuodessa yli 15 prosenttia. Akavan mukaan heitä oli kesäkuun lopussa työttöminä jo yli 50 000.

  4. Ikääntyviee määrä on ollut tiedossa aina.
    Se, miten heitä kohdellaan on muuttunut nyt dramaattisesti tämä puupää- leikkaushallituksen aikana.
    Vanhanen puhuu täyttä asiaa tämän rasisti- maahanmuutto vihamielisen hallituksen toimista. Maine on mennyt ja sen korjaamiseen menee vuosikymnenet.
    Kukaan tänne ei enää investoi- piste !

    1. ”Ikääntyviee määrä on ollut tiedossa aina.”

      Eli itsekin Heikki joudut mutkan kautta myöntämään, että edellinen hallitus mokasi sote -uudistuksen valmistelussa.

      Rahoituksen osalta Marinin hallituksella oli lähtöparametrit pahasti pielessä. Tästä kertoo jo sekin, että 1.1. 2023 hyvinvointialueet olivat jo valmiiksi toista miljardia miinuksella, vaikka eivät olleet päivääkään ollut toiminnassa.

      Tämä sinun jatkuvasti haukkumasi hallitus laittaa tänäkin vuonna 1,5 miljardia euroa lisää hyvinvointialueiden toiminnan rahoittamiseen. Eli ei nyt pelkästään leikata.

      Miksi et Heikki osoita kritiikkiäsi sinne minne se kuuluu eli soten valmisteluun ja läpi runnomiseen osallistuneihin puolueisiin, siis nykyiseen oppositioon.

      Vai onko sinulle tuskallista myöntää, että tuolloin luotiin vain uusi ja hyvin kallis hallintomalli, jolla ei ole mitään tekemistä itse sosiaali- ja terveyspalveluiden kehityksen kannalta.

      1. Etkö sinä kaima ole huomannut, ettei punademu siedä marinin sakin arvostelua edes todistetuilla perusteilla…

        1. Onhan tuo toki tullut huomattua. Kuin myös sekin, että aika väsähtänyttä ja itseään toistavaa on Heikin hallituskritiikki.

          Sinnikkyyden puutteesta ei arvon blogikolleegaa kyllä voi syyttää.

      2. Ei edellinen hallitus mitään mokannut, vaan rakensi rungon tulevaisuudelle jo Sipilän hallituksesta lähtien, ei menneisyyden kuoleville kuntahartioille. Siitä ei edes kannata vääntää.
        Nyt vahoilla rakenteilla mitkään miljardit eivät olisi riittäneet.
        Irvokkainta on jättää hoitotakuut houtamatta lisätä kela-korvauksia sinne, missä niitä ei tarvita ja muuta rakenteellista soopaa.
        Koko sotejärjestelmä pitää saada työterveyksineen ym. Samaan ohjaukseen kuin malli Sydänsairaala, Fimlab ja julkinen Pirhan malliin.
        Muu hallituksen käsittämätön Suomen akasajo pitää lopettaa tavalla tai toisella. Persut ulos hallituksesta. Ne sotkevat kaikki Suomen asiat.
        Kokoomukseen uusi jämäkkä johtaja ja hommiin.

  5. Juu, huonolta näyttää, siis jos lasin näkee puolityhjänä.

    Onneksi täällä meillä on jälleen ruvennut näkymään alfa-kanava, siis iltaisin mutta kyllä se mulle riittää.
    Tämä current ilta meni siten: kun halusin nähdä lasini puolityhjänä, katselin Ylen totisia kanavia.
    Kun sitten halusin nähdä lasini puolitäytenä, katsoin alfalta kahta paljon lukenutta miestä sekä juontajaa. Tapio Puolimatka on kuulemma julkaissut uuden kirjan ”Uhattu ihmisyys”; Puolimatka ja Juha Ahvio kertoilivat viisaita näkemyksiään siitä, mistä meidän halutaan olevan huolissamme (ne kollektiiviset uhkatekijät) ja missä piilee oletettu pelastus ( globaali teknologia ja uusi maailmanjärjestys -suuri nollaus).
    Hm. Tiedä noista, mutta mukava on katsella ja
    kuunnella rauhallista, asiansa osaavaa juontajaa ja järkeviä/lukeneita keskustelijoita, jotka osaavat artikuloida ja käyttää tilaa hyväkseen.

    Mutta nyt, kun ei kerran nukuta, menen jatkamaan lukukesken olevaa teosta Lauri Hokkanen ”Teloitettu unelma, Seppo Toiviaisen elämä ja tragedia”. Oheislukemistona on klassikko, Jack London, ”Erämaan kutsu”.

    Että kumpi? Puolitäysi mieluummin.

  6. Piti olla ”Kommunismin teloitettu unelma, Seppo Toiviaisen elämä ja tragedia”.

  7. Itse mietin sitä kulmaa että mikä on julkisen sektorin tuottavuus. Tiedämme jo että lääkärit tekevät työajastaan lääkärin työtä vain ehkä puolet, mutta paljonko muuta tällaista on?

    Ehkä meillä on rapean kokoinen julkinen sektori koska parhaatkaan työntekijät eivät tee työtään vaan kaikkea muuta.

    1. Edelleen lääkäri toimii tehokkaimmin suoraan potilaan tietojen äärellä koneella kuvineen mittaustuloksineen ja uusine määräyksineen. Siihen ei apusihteereitä tarvita.
      Sen sijaan hyvä
      sairaanhoitaja- työpari voi tehostaa lääkärin työtä monella tavalla keventämällä ns rutiinikäyntejä.
      Tietojärjestelmien pitää toimia nopeasti ja virheettä.

  8. Kyllä työttömät tulisivat töihin jos työtä tarjottaisiin?
    Esim Nokia renkaat rakentaa tehdasta Romaniaan joka vie työpaikat Suomesta.
    Eilinen TV-keskustelu osoitti hallituksen tekevät sotevirheen siirtämällä kelarahaa yksityiselle.

    1. Tämä on osa globaalisaatiota, jota suurin osa puolueista ajaa. Globaalissa maailmassa eivät kilpaile vain yritykset omialla tuotteillaan ja palveluillaan, vaan myös valtiot tulevat kilpailutetuiksi yritysten toimesta, ja siinä parhaiten pärjäävät saavat investoinnit.

      Mikäs hallitus se nykyisen SOTE-mallin runnoi läpi opposition, monien asiantuntijoiden ja virkamiesten kritiikistä ja varoituksista huolimatta?

      https://yle.fi/a/3-11944269

      https://x.com/Romakka/status/1715268264756932928

      https://www.kaleva.fi/asiantuntijaneuvosto-kritisoi-hetemaen-sote-muisti/1813262

      https://www.kdlehti.fi/2020/10/17/rahoitus-on-yha-levallaan-kristillisdemokraattien-puoluehallitus-kritisoi-hallituksen-sote-uudistusta/

      Näyttäisi siltä, että Marinin hallituksen SOTE-uudistus onnistui suunnilleen yhtä hyvin kuin Sipilän hallituksen taksi uudistus. Molemmissa tapauksissa käytännössä kaikki etukäteen pelätyt ongelmat ja riskit ovat toteutuneet/toteutumassa, mutta tavoitellut hyödyt ovat jääneet enemmän tai vähemmän toteutumatta.

    2. Potaskaa Niilo.
      Se raha pienentää niiden kustannuksia, jotka joutuvat pakosta käyttämään yksityistä. kun sossuterkkariin ei edes pääse.
      Sinun mielestäsi näitä pitäisi vaan rankaista lisää, kun muuta vaihtoehtoa ei ole.

      1. Eilinen TV-keskustelu: Kela rahaa siirretään yksityisellä käynteihin ja arveltiin yksityisen nostavan hintoja? Yksityinen ei lisäksi juurikan tee sitä vaativampaa hoitoa. Ne jotka käyvät yksityisellä käyvät siellä jo entuudestaan koska heillä on siihen varaa. Vähävarainen ei pysty maksamaa 200-250 käynnistä. – Yhteiskunnassa pitäisi tukea heikompia sillä parempiosaiset pärjäävät ilman tukia!
        – EM on ohjelmasta poimittua.

  9. Mitä tarkoittaa työperäinen maahanmuutto?

    Millainen henkilö on työperäinen maahanmuuttaja?

    Oletko ollut työperäinen maahanmuuttaja ?

      1. Niin, jostain syystä noin yksinkertaisiin kysymyksiin vihervasemmistolaiset eivät osaa vastata.

  10. Kolmen kuukauden sääntöä kritisoidaan kovasti myös työnantajien leiristä kuten olemme saaneet lukea. Hieman hämmentyneenä ole seurannut nyt käytyä keskustelua.

    Toisaalta sanotaan, että on huutava pula huippuosaajista ja sitten toisaalta kauhistellaan, että ajetaan pois työttömyyden kohdatessa.

    Lähinnä sitä paradoksia mietin, että miten voi olla samaan aikaan sekä huutava pula osaajista että vaikeus työllistyä. Vaativatko työnantajat liian spesifiä osaamista, jos kansainvälisillä huippuosaajillakin on vaikeuksia työllistyä vai mistä on kysymys?

    Kenties mantrasta, jonka varjolla vain on tarkoitus tuoda kaiken tasoisia ”huippuosaajia” Suomeen.

    1.  Nykyisinkin ulkomaalaisen on poistuttava maasta oleskeluluvan voimassaolon päätyttyä, vaikkei siitä ole nimenomaista säännöstä, sillä ilman voimassa olevaa oleskelulupaa maassa oleskelu on laitonta. Oleskeluluvan peruuttaminen esimerkiksi työsuhteen päättymisen tilanteessa on kuitenkin harkinnanvaraista, Mäkelä kertoo.

      – Esitysluonnoksen mukaan Maahanmuuttovirasto on siirtynyt menettelyyn, jossa oleskeluluvan peruuttamismenettelyä ei käynnistetä kolmen kuukauden takuuajan sisällä. Tältä osin esitettävä sääntely vahvistaisi vallitsevan viranomaiskäytännön.

      Esitysluonnoksessa on todettu, että sen taustalla vaikuttavat EU-direktiivit, jotka edellyttävä samantapaisen työpaikan etsimistä koskevan ajan asettamista muihinkin EU-maihin.”
      https://www.verkkouutiset.fi/a/yrittajien-mukaan-lakimuutos-vaikeuttaisi-ulkomaalaisten-osaajien-rekrytointia/#be319a50

    1. Tärvellyn tilanteen?

      Onneksi kaikelle mahdolliselle mitä ikinä kukaan keksiikään esittää löytyy riittävän yksinkertainen yleisö johon esitetty uppoaa.

  11. Minulla on lääke:
    Hallitus nurin tavalla tai toisella.
    Persut ulos ja pysyvästi oppositioon.
    Kokoomukseen uusi puheenjohtaja.
    Lindman Tuppuraiseksi.
    Ville N. vihreisiin.
    Li kutsutaan takaisin. Niistä hallitus.
    Kierot kepulaiskorkkiruuvit tappelemaan oppositioon persujen kanssa.
    Anders soittelemaa heille selloa.

    1. Heikin ainoa lääke Suomen velkakierteen pysäyttämiseksi, investointien lisäämiseksi olisi että, persut ulos hallituksesta.
      Jos se olisi näin yksinkertaista, niin persut lähtisivät ilo mielin hallituksesta, vaikka fakta on, että ilman Purran saksia ja leikkuulautaa oltaisiin takaisin siinä rahanjako politiikan tiellä johon Marin lopetti, ennenkuin lähti käpykaartiin.

      1. Voiko Marinin loikkaamista ulkomaille mitenkään verrata siihen kun Soini aikanaan mukavuudenhalussaan ei ryhtynyt valtionvarainministerin työlääseen ja epäkiitolliseen osaan.

        1. Jokin päivä sitten kirjoitin mielipiteeni Soinista ja kuriosaattina sanon vielä että erosin sinä päivänä perussuomalaisista, kun Soini valitsi maailmanmatkailun rahaministerin sijaan ja liityin takaisin silloin, kun Halla-ahosta tuli puheenjohtaja.
          Marin petti äänestäjänsä, minua hän ei pettänyt, olen koko ajan tiennyt että hän käytti tovereita oman henkilökohtaisen edun saamiseen.

      2. Onhan nyt jo nähty Marinin hallituksen seuraukset kuin myös demarien vaihtoehdon nykytilanteeseen.

        Vaihtoehdosta toki puuttuivat luvut, mutta vaihtoehdon vaikutukset olisivat olleet sellaisia, että ne päätettiin salata 🤣

        Syksyllä sitten on taas luvassa uutta tai viimeistään kunta ja aluevaalien alla.

        1. Demarien tai muiden on turha esittää luvun lukua, koska niillä ei ole mitään merkitystä puupäiselle hallitukselle, jolla on niin ”hyvä meidän hallitusohjelmamme” kuin Lutherin teesit kirkon
          seinässä.

          1. Se on totta, että demarien on turha esittää lukuja kun eivät kuitenkaan ymmärrä niiden päälle, mutta josko sinne joku laskutaitoinen joskus sattuisi.

      3. Höpo höpö. Marinin hallituksen toimet oli hyvin perusteltuja ja tulokset myös. Ne ovat kiistattomat paitsi valheellisilla kokoomuksella ja erityisesti persuilla.
        En viitsi enää toistaa, mutta
        tämä maa tarvitsee kansainvälisen uskottavan työllisyys- maahanmuutto- investointipolitiikan, jota ei ole, kun ei ole johtajaa ja osaavaa hallitusta.
        Tämä maa tarvitsee hallituksen, johon kansa voi luottaa. Sitä ei ole !

        1. Ei hallitusta vaihdeta vasemmistolaisten mielihalujen takia.
          Hallitus on virassaan vuoteen 27 ja todennäköisesti myös seuraava hallitus tekee perussuomalaista politiikkaa, muuten ei kunnian kukko laula.

        2. Eihän Marinin hallituksen tuloksia muut kiistä kuin Marinin hallitukseen kuuluneet puolueet, muut kyllä näkevät tulokset ja siivoavat jälkiä sen mukaan kuin mahdollista.

  12. Seuraavan hallituksen pohdittavaksi pitäisi panna euroero eli se, miten siitä helpoiten pääsisi irti.
    Monet pitävät euroa mukavana valuuttana. Heille pitäisi määrätä mukavuusvero. Jos esimerkiksi lentää euromaahan pitää peri muutaman kympin eurotusvero.

  13. Kaikesta huolimatta euro on valuuttana eri juttu kun markka jota kaikki hallitukset vois devalvoida

    Revalvatiotahan ei kovin usein tehdä devalvaatiota tehdään pienenkin asian ollessa kyseessä terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *