6 vastausta artikkeliin “Georgia”

  1. Georgia itsenäistyi samoihin aikoihin kuin Suomi. Georgia kuitenkin hävisi oman Vapaussotansa, Suomi sen sijaan voitti Vapaussodan ja jäi itsenäiseksi.

    Kun neukkula kemahti, niin Georgia itsenäistyi uudelleen. Venäjä kuitenkin järjesti KGB-kenraalin Georgian presidentiksi.

    Sitten tuli värivallankumouksella valtaan Saakashvilin porukka ja rupesi rakentamaan Georgiasta demokraattista länsimaata, tavoitteena EU:n jäsenyys. Se demokraattinen Georgia ei käynyt Venäjälle, joten Venäjä hyökkäsi taas Georgiaan 2008 yrittäen valloittaa koko Georgian. Venäjä kuitenkin ryssi sen Georgian sodan, joten Georgia jäi itsenäiseksi, tosin osa Georgiasta jäi Venäjän miehittämäksi.

    Sitten Venäjä järkkäsi Georgian johtoon venäjämielisen Ivanishvilin porukan, joten tässä ollaan.
    https://jput.fi/Georgia.htm

    1. Kun pääperiaatteena on, että toisen maan sisäisiin asioihin ei saa puuttua, niin silloin EU ei tee mitään, mutta Venäjä tekee.

      ETYJistä ei ole mihinkään – sinnekin on solutettuVenäjän porukkaa ja venäjämielisiä vähintään tarpeeksi. Esimerkiksi vaaliepärehellisyyksiin ei puututa kovalla kädellä. Venäjää ei potkita pellolle, jne.

    1. Noin 30 maan konklaavi ei voi mitenkään olla yhtenäinen – aina löytyy joku ”Unkari” porukasta.

      Konsensuspäätöksin ei päästä riittävän nopeasti eteenpäin. Pitää päästä määräenemmistöpäätöksiin, että yksi tai kaksi vastarinnankiiskeä ei halvaannuta koko järjestöä.

  2. Kuten JP se määräenemmistö tai kaksikolmasosan.
    On tyhmää että yksi voi torperoida.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *