8 vastausta artikkeliin “Amerikan malli”

  1. Syynä on tyhmä kansa, kuten kaikissa maissa.
    Johtajiksi valitaan ne, jotka eivät osaa, tai tahdo tehdä käsillään mitään, vaan keplottelevat kaikin mahdollisin keinoin itselleen paikan eduskuntaan, yms. helppoihin ja rahakkaisiin ”hommiin”.
    Siellä he itse laativat ”lait”, jotka sallivat heidän itsensä tehdä ihan, mitä huvittaa ja aina kaikki on oikein ja hyvää, vaikka tavallinen kansalainen samasta tuomittaisiinkin!
    https://www.koivuniemi.com/raamattu/?kaannos=fi-38&viite=mat+24%3A12

    1. Veikko,- En varmasti paljon sano harhaan väitteessäni, että kun otetaan arvalla Suomen kansasta eduskuntaan 200 edustajaa, niin parempi lopputolos silloin saavutettaisiin kaikkien näkökulmasta, kuin nyt saavutetaan näiden ”oikeita töitä” vieroksuvien johdolla.

  2. Kun katsotaan miten päättäjiä, hallituksia ja presidenttejä Suomessa viime vuosisadalla valittiin, meillä on ehkä aika vähän varaa naureskella tuonne.

  3. Vaikuttaisi siltä, etteivät Yhdysvaltojen korkeimman oikeuden päätöstä voimakkaasi arvostelleet ole vaivautuneet lukemaan päätöstä lopuun, vaan ovat tyytyneet vain sen ensimäisiin lauseisiin. Noissa ensimmäisissä lauseissa todetaan presidentillä olevan immuniteetti toimista ja päätöksistä, jotka kuuluvat hänen virkatehtäviinsä.

    Päätöstä hieman pidemmälle lukemalla törmää seuraavaan kohtaan, jossa todentaan presidentin virkatehtäviin kuulumattomien ja siten henkilökohtaisiksi katsottavien toimien olevan vailla immuniteettia.

    ”As for a President’s unofficial acts, there is no immunity. Although Presidential immunity is required for official actions to ensure that the President’s decisionmaking is not distorted by the threat of future litigation stemming from those actions, that concern does not support immunity for unofficial conduct”

    Kaiken kaikkiaan oikeuden päätös on hyvin linjassa jo pidempään käytäntönä olleen tulkinnan kanssa, jossa presidenttejä vastaan ei ole nostettu sen paremmin virkarikossyytteitä (impeachment) kuin muitakaan oikeusjuttuja heidän virkatehtäviinsä kuuluvista toimista. Sen sijaan virkatehtäviin kuulumattomista toimista presidenttejä (Nixon & watergate, Clinton & Monica Lewinsky ja siitä valehtelu, Trump & Ukraina + Jan 6th) vastaan on nostettu tai oltu aikeissa nostaa virkarikossyytteitä.

  4. Toni puhuu asiaa – haaste mikä tässä toki on että pitää tulkata ”virkatehtävä” tietyllä tasolla ja tätä temppua toki aiotaan siellä kokeilla yhä.

    1. Kaikki mitä presidentti puhuu julkisuudessa, paskaakin, kuuluvat presidentin tehtäviin.
      Siitä pitäisi syyttää, jos hän valehtelee tai puhuu valtion etua vastaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *