Ajokortti

Ajokorttitarkastukset julkisessa päättyvät.
Jos ja kun julkinen halutaan ylläpitää,
niin miksi palveluja karsitaan/heikennetään?
Ajokorttiin vaadittava lääkärintarkastus
luulisi olevan kaikkein järkevin sillä lääkärillä,
jolla on henkilön terveystiedot.
Tarkastusmaksu tulisi olla myös normaalin käyntimaksun suuruinen.
– Auton pito ja ajo-oikeuden ylläpito
on ensisijainen vaikkapa työnhakijalle
jolla ei ole sitä varallisuutta?
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010585567.html

7 vastausta artikkeliin “Ajokortti”

  1. Kun julkinen sektori ei kykene edes hoitamaan sairaita, niin on järkevää karsia vähemmän tärkeitä palveluja, jotta resursseja voidaan suunnata enemmän sairaiden hoitamiseen.

    Ajokorttitarkastuksen voi aivan hyvin tehdä yksityisellä sektorilla.

  2. Kyllä olen tässä Juhanin kannalla. Nuo perustelut olisivat päteviä jos olisi omalääkärijärjestelmä mutta ei ole joten julkisellakaan ei lääkäri tiedä mitään henkilön taustoista.

  3. Kun on pakotettu muutenkin käymään yksityisellä lääkärillä, niin samalla kerralla saa sen ajokorttipaperinkin, kun muistaa etukäteen kertoa sen tarvitsevansa.

  4. Kyllä julkisella on minun terveystiedot ja ne oli esillä kun asiaa hoidettiin ja samalla yhtä lääkitystäkin korjattiin.
    Vähävaraisella ei ole maksukykyä yksityiselle.

    1. Siinä on Niilo sellainen pien ero, että sinne jukiselle pääsy on kiven takana ja – jollekin ehkä yllättäen – siellä ei ole minkäänlaista takuuta siitä, että kahdella peräkkäisellä kerralla olisi sama lääkäri.
      Tämän takia minun on pakko käydä sillä yksityisellä, jota sain käyttää työelämässä ollessani ja joka on minua hoitanut toista kymmentä vuotta.
      Ei tarvitse selittää kaikkea uudelleen joka kerta ja palvelu pelaa.
      Siitä pienestä yhteiskunnan tuesta maksuun olen kyllä kiitollinen.

      1. Kävin yksityisellä ajokortin uusintaa varten. Ainoa asia mitä tohtori teki oli näkötarkastus. Muuten tuli myöntöjä kysymyksiin ihan vaan tohtorin taholta kysymättä minulta yhtään mitään. Lasku oli 100 euroa joten aika kallis näkötarkastus.. no ajokortissa säilyi entiset kirjaimet.. Tuli vaan mieleen, että jos tarkastukset ovat tuota tasoa niin minkähänlaisia kuljettajia tuolla liikenteessä liikkuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *