Vuitton laukku

Taannoin YLEn sivuilta luin että Prisma myy paljolti Vuittonin laukkua muistuttavaa tuotetta 40 euron hinnalla kun aidosta vastaavasta joutuu pulittamaan 1900 euroa. Sadepäivän ratoksi ryhdyin asiaa toviksi pohtimaan ymmärtäen kyllä että aihe saattaa täällä olla hieman vieras.

Olen ymmärtänyt että jos tuote liiaksi muistuttaa toista on kyseessä kopiointi ja siitä joutuu lain edessä edesvastuuseen.

Prisma perustelee käytäntöään YLEn sivuilla mm näin:  ”Kuluttajat pitävät tämän henkisiä tuotteita trendikkäinä, ja meidän tehtävämme vähittäiskauppiaina on vastata kysyntään ja tarjota trendikkäitä tuotteita edulliseen hintaan”

Hienoahan se että asiakasomisteinen kauppaliike on näin köyhän ihmisen puolella, pienellä rahalla voi saada hienon laukun tai kohottaa omanarvontuntoaan

Sitä tuossa mietin että voisiko naisihmisille kuitenkin tärkeintä olla laukun ainutkertaisen hieno ja aistikas muotoilu johon vain muutamat hienoimmat laukuntekijät maailmalla yltävät, että siis tavallinen suomalainen tehdas ja muotoilija ei voi jostain syystä tulla kysymykseen. Joku ilkeämielinenhän voisi kuvitella että monikin laukun ulkomuodosta viis veisaisi, tärkeä on vain tuo Vuitton logo.

No miehillä ei tällaista ongelmaa ole kunhan päällä on Fjälrevenin, Gantin, Helly Hansenin ja mitä niitä nyt on uusinta tuotantoa.

 

 

 

6 vastausta artikkeliin “Vuitton laukku”

  1. Mulla yhä ylläni Niken toppatakki vuodelta 1997. En oo koskaan vaatteilla koreillut. 🙂

    1. Vaate kuuluu vaihtaa vasta kun se on loppuun kulunut tai kaikki kasvunvara käytetty.
      Minullakin on joskus 90-luvulla Virosta pienestä maakaupasta ostamani ruohonvihreä puuvillainen pusero, on tukevaa ja lämmintä kangasta ja miellyttävä nahkaa vasten. Paljon pidettynä tietysti vähäistä nukkaantumaa ja pieni itse parsimani palkeenkieli.
      Siis aivan käyttökelpoinen vaate, ongelmaksi vaan viime vuosina noussut että emäntä ei suostu kanssani ulos kylille jos pidän siitä päälläni.

      1. Juu, kaikkein tärkeintä on hyvät jalkineet ja niihin pitää satsata vähän enemmän rahaa jos kävelee paljon. Minulla on leveä lesti niin mitään kiinalaisia tai italialaisia ei kannata ostaa.

  2. Tuote ja ”tuotejäljitelmä” ovat usein hyvin lähellä toisiaan, ilman, että rikotaan lakia, mutta kyllähän siinä sillä kuuluisalla harmaalla alueella liikutaan.

    Joskus olen pohtinut asiaa syvemmin musiikin osalta ja aika useinhan nousee esille sävellysten plagiointi epäilyksiä.

    Toisaalta jos otetaan jokin musiikki genre, vaikka suomi-iskelmä, niin kyllä siinä ihan väkisinkin yhtäläisyyksiä löytyy johonkin aikaisempaan kun uutta sävellystä tehdään.

    Mahdollisuudet ovat kuitenkin rajallisia ja kyllä melkein voisi sanoa, että kaikki on jo ainakin kertaalleen tehty.

  3. Jos myydään Kiinalaisia kopioita se ei ole hyväksyttävää.
    Käytän vaatteen yleensä loppuun ja viimeisillään pihatöissä,
    mutta tumma puvun annoin keräykseen kun se pahus oli kutistunut vuosien saatossa eikä mahtunut enää päälle…

  4. Tuo koko uutinen oli käytännössä prisman mainos. Totta puhuen en näe mitään arvoa muotidesignilla.

    Parempi olisi keskustella siitä että ihmiset ostaisivat laadukkaita ja tarpeellisia asioita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *