Yleisurheilun Suomi – Ruotsi ottelu. Muinaisjäännös, jonka soisi haudattavan, vaiko ei?

Ymmärrän, että tapahtumalla on pitkät ja osin jopa hyvinkin kunniakkaat perinteet, mutta onko aika kuitenkin ajanut tapahtuman ohi?

Penkkiurheilun suurena ystävänä koen tapahtuman olevan keinotekoisesti hengissä pidetty jo hyvän tovin saattohoidossa armeliasta loppuaan odottanut menneisyyden suuruus.

Toisaalta jos sirkuksen on jatkuttava niin voisiko ohjelmaa muuttaa vaikkapa junioriurheilua painottavaksi ja vielä hullumpi ajatus, pelkästään junioreille?

Ajankohta elokuun alkuun, ennen koulujen syyslukukauden alkamista?

Enemmän junioreita, enemmän kansainvälisiä kokemuksia, enemmän kansainvälisiä kontakteja yhteisen harrastuksen parissa jne.jne.

Uskallan sanoa, että ainakin rahat olisi paremmin käytetty kun ne näiltä osin sijoitettaisiin nuoriin.

5 vastausta artikkeliin “Yleisurheilun Suomi – Ruotsi ottelu. Muinaisjäännös, jonka soisi haudattavan, vaiko ei?”

  1. Itse koen suurta urheilun juhlaa ja osallistujien riemua enään vain viestinjuoksun SM-kisoissa ja eityisesti nuorten sarjoissa.

  2. Viestien SM-kisat ovat ihan aidosti hieno urheilutapahtuma ja erityisesti juuri juniorien ansiosta.

    Urheilevat tosissaan, mutta hymy huulilla.

  3. Perinteitä on vaikea uudistaa.
    Ent työkaverini meni aina katsomoon ja pullo mukana…

  4. Itse pidän että vanhoista perinteistä pidetään kiinni myös urheilussa ja muussakin. Ja esim nimistä joten en ymmärrä miksi esim Lahti Veden nimi muutettiin Lahti Aquaksi ja yhdessä vaiheessa Posti itellaksi. On myös baari jonka omistaja vaihtoi sen hyvän suomenkielisen nimen mikskälie englanninkieliseksi, eikä se juottola siitä hienommaksi muuttunut. Meidän pitäisi olla ylpeitä perinteistä jo omasta kielestä eikä hävetä niitä.

  5. En tiedä, mutta yleisurheilua on mukava seurata.
    Surullista katseltavaa kyllä on suomalaisten urheilijoiden heikot esitykset niin kesä- kuin talvilajeissa (jääkiekko, onko se urheilua?).
    Mistä lienee johtuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *