Vanhusten hoiva 20% hintaero julkinen vs.yksityinen.

Vanhusten hoivan hintaero julkisesti tuotettujen ja yksityisesti tuotettujen palveluiden välillä on hieman supistunut, mutta on uuden laskelman mukaan edelleen keskimäärin 20%

Kun huomioidaan hoivatarpeen kasvu lähitulevaisuudessa niin puhumme erittäin merkittävistä summista.

Halin pääekonomistin Joel Kuuvan mukaan hyvinvointialueet voisivat säästää vuosittain noin 280 miljoonaa euroa, jos hyvinvointialueiden omien hoivakotien vuorokausihinta saataisiin laskettua yksityisten tasolle.”

”Yksityiset yritykset tuottavat vanhusten hoivan huomattavasti tehokkaammin kuin julkinen puoli, väittää yksityisiä sote-yrityksiä edustava Hyvinvointiala Hali -järjestö.

Halin tekemän laskelman mukaan yksityisellä tuotettu hoiva oli vuonna 2023 jopa yli 20 prosenttia hyvinvointialueiden omaa tuotantoa halvempaa. Hali on tehnyt vastaavia laskelmia myös aiempina vuosina.”

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010689817.html

Kehittämisen paikka.

5 vastausta artikkeliin “Vanhusten hoiva 20% hintaero julkinen vs.yksityinen.”

  1. Kun itse tutkii niin varmaan on halvempi kuin halvin. Entäs laatu?
    1800- luvun vaivaistalo olisi varmasti vielä halvempi.

    1. Ikääntyneiden palveluista vastaava johtaja Kirsi ”Oksanen Itä-Uudeltamaalta myöntää, että ero kustannuksissa on iso.

      Hyvinvointialue on tehnyt myös oman vertailun kustannuksista, ja se ei merkittävästi eroa Halin laskelmista: sen mukaan oma tuotanto maksoi viime vuonna 214 euroa vuorokaudelta, ostopalvelut 168 euroa. Yksityisiltä ostaminen tuli siis 21 prosenttia halvemmaksi kuin oma tuotanto.”

    2. Norppa, oletko ihan varma, että esim. raskaampi hallinto takaa paremman laadun?

      1. Kyllä meillä pitää olla johtajan johtajan johtajia riittävästi, jotta poliittinen tasapuolisuus saadaan varmasti taatuksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *