Sadetta ja lämmintä – maailman suurin noutopöytä odottaa asiakkaita.

Eletään juuri nyt sitä aikaa täällä länsirannikolla kun metsässä puolukka kypsyy ja sieniä pompsahtelee kun luontoäitee on antanut juuri sopivasti vettä taivaalta ja on lämpöä.

Alkuillasta kävin koiruuksien kanssa katsastamassa tilannetta ja hyvältä näyttää, oikein hyvältä.

Meillä on täällä myös rannat täynnä tyrniä, mutta se on parhaimmillaan vasta ensimmäisen yöpakkasen jälkeen.

No ihmiset kiiruhtavat poimimaan sen liian ajoissa, mutta meillä on oma pikku paikka jokamiehen oikeuksien ulottumattomissa.

Onneksi on niin köyhä, että ei tohdi ilmaisesta ruoasta kieltäytyä ja kun kaupantekijäisiksi saa nauttia luonnosta ja raittiista meri-ilmasta niin mikäs tässä on kuolevaisten olla?

10 vastausta artikkeliin “Sadetta ja lämmintä – maailman suurin noutopöytä odottaa asiakkaita.”

  1. Niin, emme mekään metsään ja järvelle mene säästääksemme, vaan menemme siksi koska se on nautinto, marjat ja kalat tulee sitten kaupan päälle.

  2. Puolukoita en ole vielä poiminut, muuta kuin valikoiden kouraan ja heittänyt sitten suuhun. Varsinainen puolukanpoiminta-aika on vielä edessäpäin.

  3. Hyvin jo löytyi puolukkaa vaikka paljon on myös vielä raakana, mutta jos vaan lämmintä piisaa niin nopeasti nuot kypsyvät.

    Sieniä on montaa lajia, mutta keskityn niihin huomenna ja tänään syön veripalttua puolukoiden kera.

    1. Minun mielestäni puolukassa ei saa olla ollenkaan valkoista, vaan sen pitää olla kauttaaltaan punainen, ennen kuin niitä kannattaa poimia.

      1. Juhani, olen täysin samaa mieltä, mutta meillä on puolukka ehkä hieman ajoissa ainakin paikoitellen.

        Kaveri soitteli aiemmin kun oli käynyt metsässä muutaman kymmenen kilometriä meiltä pohjoiseen, että oli pelkkää raakiletta vielä.

        1. Se milloin puolukka missäkin kypsyy, riippuu hyvin monesta asiasta.

          Miten oli pölyttäjiä missäkin kukinnan aikana;
          Onko satanut kunnolla riittävän usein;
          Onko maasto kuivaa, vaiko kosteaa;
          Miten varjoista on;
          Onko ollut sopiva lämpötila;
          Jne.

          1. Juhani, ihan juurikin näin ja verrattain pienelläkin alueella ero saattaa olla yllättävän suuri

          2. Alkaa olla varastossa mustaaviinimarjaa ja mustikkaa niin, ettei ole tilaa puolukkahillolle.
            Täytyyköhän pakastaa vai mahtaisikohan keitetty ja umpioitu puolukkahillo säilyä kaapissa huoneenlämpöisenä? Ehkäpä. Täytyy kai kokeilla.

            1. Puolukka on erittäin hyvin säilyvää. Se keitetty ja umpioitu on hyvä konsti kunhan on puhtaat purkit ja kannet. Olen myös tehnyt mehumaijalla puolukkamehua lasipulloihin kumikorkin kanssa – mehu säilyy vuosia huoneenlämmössä.

              Itse säilön puolukkaa soseena pakkaseen – litran maitopurkkeihin. Siitä purkillisesta sosetta tulee hyvä neljän litran kattilallinen puolukkapuuroa.

              Soseen teen tehosekottimella marjoista – hieman sokeria sekaan.

              Soseesta saa myös hyvää salaattia porkkanaraasteen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *