Ruotsin demarit laskivat hyvätuloisten veroja ja hyvin siinä kävi.

Suomen demarit eivät osaisi edes kuvitella mitään tällaista:

”Ruotsi laski vuonna 2020 eniten ansaitsevien viiden prosentin verotusta ja nyt Ruotsissa on tutkittua tietoa, että se toi kasvua yhteiskuntaan.”

”Suomessa pitäisi Kangasharjun mukaan seurata Ruotsin esimerkkiä ja laskea yli 80 000 euroa vuodessa ansaitsevien verotusta.

– Tutkijat ovat jo pitkään saaneet sellaisia tuloksia, että kireällä verotuksella on paljon luultua suuremmat haittavaikutukset. Nyt Ruotsi on havainnut, että se on totta. Siellä yhteiskunta uskoo tutkijoita. Suomessa tutkijat eivät ole vielä oikein uskaltaneet asiasta edes keskustella.”

Suomessa moiset tutkijat poltettaisiin Näkkäläjärven toimesta noitina demarien leirinuotioilla.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/e59e02d3-1bc4-464e-9b44-c29aca3247c8

20 vastausta artikkeliin “Ruotsin demarit laskivat hyvätuloisten veroja ja hyvin siinä kävi.”

  1. Suomen demarit tavoittelevat epätoivoisesti Ruotsin demarien ennätystä verotuksessa, mikä oli 102% tuloista.
    Vielä ei ole siihen päästy…

    1. Mutta yrityksen puutteesta heitä ei ainakaan voi syyttää.

  2. Suurituloisten pitää maksaa veroja, eli USA:n malli ei ole ok.

    Mutta jossain kohtaa veronkorotus muuttuu surkeaksi.

    Ruotsi sen osoitti, mutta kuten niin moni maamme asiantuntija aina kovaan ääneen hesarin sivuilla sanoo: ”emme ole Ruotsin tiellä!”

  3. Miksipä ei tuollainen veroratkaisu toimisi meilläkin jos on osoitettu että naapureissa on toiminut. Vai onko Suomessa jotain mitä toisilla on toisin.
    Jos on voisiko olla että olemme kateellisimpia kuin tanskalaiset ja ruotsalaiset, en väitä että välttämättä näin mutta jos olisi niin varmaan olisi ikään kuin itsemurha hallitukselle joka hyvätuloisten veroja menisi roimasti alentamaan.

    1. Matti, meillä Suomessa on pitkät perinteet sille harhauskolle, että maksimaalinen verotus tuottaa maksimaalisen verotuoton ja kun siihen lisätään loputon kateus päälle niin se on morjens!

      🤣

        1. Pari nostoa tuosta artikkelista.

          ”Työllisyyttä on painanut heikko suhdanne. Työttömyys on vuoden aikana kasvanut.”

          Tuon tajuaa varmaan jokainen, joka hiemankin osaa ajatella Suomen elinkeinoelämän rakennetta, eikä vain syytellä hallitusta.

          Vientivetoisena maana Suomi ottaa takkiinsa silloin kun maailmantalous laahaa. Kun maamme ulkopuolelta ei tule tuloja, eli vientiteollisuuden asiakkaat eivät osta, niin pelkästään sisäiset markkinat eivät riitä työllisyysasteen nostoon.

          ”Viime hallituskaudella työllisyyttä tukivat esimerkiksi Marinin hallituksen velaksi tekemät tuntuvat menolisäykset.”

          Tuota velkaa Orpon hallitus nyt hoitaa pienemmäksi. Se ei onnistu vuodessa eikä kahdessa vaan on pitempi projekti. Yli hallituskausien kestävä, joten suotakoon että seuraavakin hallitus ymmärtää sen, että pelkästään velaksi ei voi elää.

          Ensin on kakku leivottava ja vasta sitten se on syötävissä.

            1. Näinhän se valitettavasti meni.

              Eipä toki olisi muuten voinut mennäkään, koska Rinteen hallituksen ohjenuorana oli fläppitaulun sanoma, ”rahaa on”.

  4. Jos verotulot alennetaan se tietää soten alasajoa joka oikeasti on jo alkanut. Kelarahaa jaetaan yksityislääkärien kautta hyvätuloisille.
    Orpo antoi veroalen työläisille – ei ole näkynyt talouden kohentumisena.

    1. Niilo, jos olisit vaivautunut lukemaan alkuun linkittämäni artikkelin niin ymmärtäisit, että Ruotsissa verokertymä kasvoi kun ylimpien tulo luokkien veroja laskettiin.

    2. Jokainen yksityislääkärillä käyvä säästää yli 100€ yhteiskunnan rahaa sosialisysteemin kustannuksista, koska sosiaalipuolen vastaanotto maksaisi yhteiskunnalle lähes 150€.
      Se, että saa pienen osan tuosta säästetystä korvaukseksi, on yhteiskunnan etu kaiken kaikkiaan, mutta eihän kateususko sellaista kykene käsittämään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *