Harvoin joutuu huomauttamaan itsestäänselvyyksistä ja tänään taas.
Mikä siinä on, että ihmiset eivät vaivaudu opettelemaan perusasioita ennen kuin lähtevät taimenta rannalta narraamaan?
Mielelläni neuvon, opastan ja ohjaan, mutta kun varsinaisesti kalastetaan niin vavan mittaa lähemmäs ei tarvi minkään sortin sosialistin tulla koheltamaan.
Vavan jokainen valitkoon taitojensa mukaan, mutta ei kukaan pilkilläkään toisen syliin istu, joten se vavan mitta olkoon ohjenuorana.
Kovin on kitsastellut Ahti antejaan, eikä luontoäiti ole Ahtia autellut, mutta huomenna sipaistaan graavattua pippurista taimenta leivän päälle.
Puhdistettu kalafile leivinpaperin päälle pöydälle.
Pintaan karkeaa merisuolaa ja ripaus ruokosokeria.
Murskaa morttelissa rose-, musta, valko- ja viherpippuria sekä sinapin siemeniä. Happoa raastetusta limestä ja vielä sitruunan kuorta.
Seos tasaisesti kalan päälle.
Anna graavaantua vajaa vuorokausi kylmässä.
Pyyhi ylimääräinen suola ja mausteet pois.
Leikkaa kala vastasyin ohuiksi viipaleiksi.
Ruisleipää.voita ja graavattua taimenta, ei ihminen taivasta lähemmäs elävänä pääse.
Kangasalan Suinulassa pappa ravusti ja piti niitä laiturinsa vieressä katiskassa – oli ne sieltä yöntunteina otettu…
Kerran kun olin pikkuveljeni kanssa uistelemassa, niin veljeni sai järvilohen. Oli niin hyvää savustettuna ettei siitä jäänyt muruakaan.
Timo, jos oli rasvaevällinen niin toivottavasti saitte sen ennen vuotta 2019, mutta jos sen jälkeen niin älä koskaan kerro julkisesti asiasta.
Muistaakseni 2015.
,,,,ja oli rasvaevä.
Kaikki rasvaevälliset järvilohet ovat olleet rauhoitettuja vuodesta 2019. Tulee pahimmillaan todella kallis kilohinta kalalle jos jää kiinni.
Hyvä tietää. Tuo järvilohi oli poikkeustapaus ja ainoa mitä ollaan Kuhmoisten iso-järvestä uistimella saatu.