Aika usein tekee mieli jotain ihan tavallista ja perinteistä kotiruokaa kuten vaikkapa makkarakeittoa.
Tänään tuli sitä sorttia laitettua.
Annabella perunaa, porkkanaa, selleriä, palsternakkaa, sipulia, pari isoa valkosipulinkynttä raastettuna,maustepippuria, hyppysellinen chiliä, ruususuolaa, kuivattua persiljaa, provencale yrttiseosta ja kasvisliemifondue.
Makkaraksi tuli tänään Tapolan savukenkki, joka muutoin yllätti positiivisesti, en ole ennen keittoon käyttänyt.
Tuli niin hyvää, että olisin maksanut vastaavasta mielelläni lounashinnan sieltä ylärekisterin puolelta.
Kyllä makkarakeitto on hyvää syötävää terv tepivaari
Sanot perinteistä kotiruokaa ja reseptissä:
Annabella perunaa, porkkanaa, selleriä, palsternakkaa, sipulia, pari isoa valkosipulinkynttä raastettuna,maustepippuria, hyppysellinen chiliä, ruususuolaa, kuivattua persiljaa, provencale yrttiseosta ja kasvisliemifondue
Siinä oli aika monta komponenttia jotka puuttuivat äitini valmistamasta perinteisestä lounaishämäläisestä makkarakeitosta. Ei varmaan äitimuori ikinä kaikista ollut kuullutkaan, herrojen kotkotuksena olisi ainakin provencale yrttiseosta ja kasvisliemifondueta pitänyt.
Mutta resepti oli houkutteleva, luin kahteen kertaan ja vesi nousi kielelleni. Saattaa olla että piankin kokeilen. Huomiseksi vaan on tämänpäiväistä erinomaista stroganoffia, klassisen venäläisen reseptin mukaan sen valmistan, teen aina pariksi päiväksi.
Matti, no onhan sitä tullut mamman makkarakeittoreseptiä hieman tuunattua 😂
Aika paljon on moni perinteinen kotiruoka muokkaantunut sitten lapsuusmuistojen, mutta se on seurausta rakkaudesta ruoanlaittoon ja pikkupoikamaisesta innostuksesta oppia uutta ja tulla paremmaksi lajissa.
Silloin kun mummo teki makkarakeittoa ei Suomessa ollut saatavilla ihan kaikkia mausteita
Siitä varmaan johtuu nuot tuunaukset terv tepivaari
Toki varmasti osin myös näin, mutta kyllä uteliaisuus ja kokeilun halu ovat vähintään yhtä suuressa roolissa.
No tuo kokeilun halu onkin kaikkien oma asia niinhän asia on ollut aina terv teoivaari
Ne äidin mausteet olivat suola, pippuri, laakerinlehti voi ja persilja sekä hidas keittäminen isossa kattilassa puuhellalla.
Peruna, porkkana, sipuli, purjoakin.
Makkara oli hallista Tapolan, Lihajalosteen, Makkarakolmion lenkkiä tai nakkeja.
Nonhan tuo asia oli kuten Heikki julki tuo terv tepivaari
Onhan tarjota kalamakkaraa ja kanamakkaraa. Ne tappavat hitaammin kuin sikamakkara ja lehmämakkara.
Hepomakkara voisi olla hyväksi.
Niin ja sienimakkarat.
Kaikkimprosessoidut makkarat vaikuttavat samalla tavlla.
Pelkkä puhdas punainen liha ei sen kummemmin, kuin kanakaan.
Lihakeitto on jo ihan toinen juttu jo lihan valinnasta alkaen.
Raakamakkarat vielä parempi ja helpompi vaihtoehto ja ilman lisäaineita.
Eipä ole tullut keitettyä aikoihin makkarakeittoa, se on niin hyvää, että pitääpä harkita.
Minun makkarakeittoni on yksinkertaisempi kuin Mikan.
Oleellista on ruskistaa lenkkimakkarasiivut runsaassa voissa ihan perusteellisesti ja sitten kipata ne makkarasiivut ja voi sinne kiehumassa olevien perunoiden sekaan.
Sipulia voin laittaa, mutta en porkkanaa tai muita kummallisuuksia. Rouhittu mustapippuri (myllystä juuri rouhittuna) on ainoa varsinainen mauste. Suolaa tietysti.
Vie kielen mennessään.
Ruskistaminen antas makua.