Maahanmuuttajalasten huonot pisatulokset .

Käsi ylös joka yllättyi tuloksista!

Syyllisiä tuloksille on jo löydetty ja lähipäivinä niitä löytyy lisää mitä mielikuvituksellisimmista yhteyksistä ja mikäli vanhat merkit pitävät paikkaansa niin mikään niistä ei liity maahanmuuttoon, eikä maahanmuuttajiin.

Ratkaisuesityksen kaikki tietävät etukäteen, joten siitä turha sen enempää, mutta mikä tulee olemaan kansasuomalaisten syyllistämisen aste ja esitetäänkö jonkun tahon toimesta suoranaisia rajoituksia kantasuomalaisten vanhempien ja lasten valinnan vapauksiin?

En yllättyisi.

40 vastausta artikkeliin “Maahanmuuttajalasten huonot pisatulokset .”

  1. Nytkin hallituksessa on puolue, joka on airueen kärjessä ollut tätä segregaatiota edistämässä maahamme, niin ei kannata pidättää hengitystään, että tämän puolueen nykyinen/kään opetusministeri myöntäisi perussuomalaisten olleen koko ajan oikeassa, että huonot pisatulokset esim.ovat haitallisesta maahanmuutosta johtuvia.
    Vähitellen tulee koko ajan uusia tutkimuksia yhteiskuntamme eri sektoreilta, jossa todetaan vedenpitävästi persujen ajama poliittinen linja oikeaan osuneeksi.
    Tehtyä ei saa tekemättömäksi, mutta miksi perussuomalaiset eivät hallitusneuvotteluissa ottaneet itselleen opetusministerin salkkua, sillä lapsissa on kuitenkin tämän maan tulevaisuus ja kuten ollaan nähty, niin nykyinen opetusministeri ei takuulla katso itse eikä koko puolue omaan peiliinsä, siellä se jallu kuitenkin luuraa.

    1. Arvi, nykyisen opetusministerin puolue RKP poisti sivuiltaan taannoin julkaisemansa Kasnäsin-manifestin, josta pari lainausta.

      ”RKP on uussuomalaisten puolue ja se houkuttelee ja integroi maahanmuuttajat puoluetoimintaan, myös johtotehtäviin, ja vaikuttaa niin, että joka neljäs maahanmuuttaja valitsee ruotsin ensimmäiseksi vieraaksi kielekseen.”

      Manifestissa on kymmenen toimea ja loppuu näin.

      ”Jos rkp pystyy toteuttamaan nämä kymmenen teesiä, meistä tulee kymmenen prosentin puolue.
      Kasnäs oli vasta toiminnan alku.
      TODELLINEN TYÖ ALKAA NYT!”

  2. Et sinäkään pärjäisi suomenkielisenä ummikkona ja maahanmuuttajana esim.edes Venäjällä, jossa on eri aakkoset, kieli ja kulttuuri.
    Suomen ongelma on poliittinen olla järjestämättä heidän omalla äidinkielellään perusopetus ja
    suomenkielen kirjoitus- ja puhetaito. Heillä itsellään on opetustaitoisia jo tänne muuttaneita.
    Heidän älynsä sivistysgeeninsä ovat vähintään samaa tasoa kuin meillä täällä.
    Ks. oppimistulokset englannin, ranskan, saksan, venäjänkielisissä kouluissa.
    Arabiankielinen olisi loistava ajatus. Sieltähän se matematiikka ja lukutaitokin on peräisin.
    Purra lukee ja puhuu vain politiikkansa kieltä.

    1. ”Et sinäkään pärjäisi suomenkielisenä ummikkona ja maahanmuuttajana esim.edes Venäjällä, jossa on eri aakkoset, kieli ja kulttuuri.”

      Huomaatko Heikki itse ristiriidan kommentissasi? Tuo yllä olevahan tarkoittaa nimenomaan sitä, että Venäjällä pitää opiskella venäjää. Ja niin ollen Suomessa pitää opiskella suomea.

      1. JuhaU, et kai nyt ihan lukutaidoton ole ?
        Suomenkielen ja muut perustaidot opetetaan tehokkaimmin omalla äidinkielellään.
        Ylisukupolvisuus tarkoittaa sitä, ettei Suomessa ole maahamuuttajillemme järjestetty ylisukupuolvista opetusta niin kuin meidän omille lapsillemme.
        Haloo jarkeä mukaan ilman aatetta !

    2. Olen saman useaan kertaan aiemminkin todennut, mutta yritän nyt kysyä ihan rautalangasta väännetynä.

      Jos kerran on niin, että maahanmuuttajalapset joutuvat ummikoina suomalaiseen kouluun, niin miten ihmeessä voin tuntea henkilön, jolle on noin 20 vuotta maksettu palkkaa siitä, että hän on sekä arabiankielusessä varhaiskasvatuksessa, että peruskoulun alaluokilla arabiakielisten lasten apuna ja tukena, eikä hän suinkaan ole ainoa?

      Miksi Suomessa järjestetään arabian, somalian, ukrainan jne.kielistä varhaiskasvatusta jos niissä ei kukaan käy, kun lapset kerran ummikkoina joutuvat kouluun?

      Ja miten ihmeessä voi olla, että toisen polven maahanmuuttajilla on se kieliongelma ihan yhtä akuutti kuin ensimmäisen polven jos itsestään maahanmuuttajissa ja heidän kotiutumismotivaatiossaan ei ole mitään ongelmaa.

      1. Se on se ylisukupolvinen koulutusongelma, jota ei ole liitetty Suomen omaan koulutusjärjestelmään koskaan kuten muut Suomessa eri äidinkieliset, ei arabiaa eikä somaliaa. Eli vielä kerran, oman äidinkielinen varhaiskasvatus ja opetus
        jo yli sukupolvien puuttuvat juuri heiltä, joilla se suurin ongelma on.

        1. No kerrohan monenko sukupolven ajan maahanmuuttajataustaisille lapsille pitää antaa varhaiskasvatus heidän omalla äidinkielellään, jotta voisimme olettaa lapsien oppivan suomea ja lukemaan?

          Kysyä voisi myös, että voidaanko jossain vaiheessa alkaa olettaa, että jossain vaiheessa Suomessa syntyneen lapsen äidinkieli ei olisi arabia tai somalia?

          Toisaalta eihän siihen ole tarvetta kun palvelut saa ” omalla äidinkielellä” , jota on painotettu, jotta opit sitten paremmin suomea tai ruotsia, joita sinun ei toki tarvitse oppia koska saat ne palvelut ” omalla äidinkielellä” ja ikuiset tulkkauspalvelut tarvittaessa.

  3. Itse kun tuosta asiasta eilen lueskelin, niin jäin pohtimaan, että montako OKM:n virkamiestä ja muuta asiantuntijaa ja asiantuntijatyöryhmää tarvittiin, jotta tultiin päätelmään, että heikko tai olematon lukutaito on syynä huonoihin oppimistuloksiin. Enpä olisi tuota itse osannut päätelläkään.

    Lukutaito. Suomalaistaustaisten vanhempien lapsilla on hyvin usein jo auttava lukutaito kun he menevät kouluun. Vanhemmat opettavat ja auttavat lukutaidon kehittymisessä. Tästä juontuukin mieleeni, että millähän tolalla vanhempien oman äidinkielen lukutaito mahtaa olla maahanmuttajaperheissä. Olematon?

    Lukutaidottomuus näyttäisi olevan ylisukupolvinen ongelma maahanmuuttaja perheissä.

    1. Juha U,

      ”Lukutaidottomuus näyttäisi olevan ylisukupolvinen ongelma maahanmuuttaja perheissä.”

      Tämä on muutoin outo juttu, kun ajattelee millainen rikkaus maahanmuutto on, ihan riippumatta millaisesta maahanmuutosta on kyse.

      Luku ja kirjoitustaitoa ( myös omalla äidinkielellään) vaille valmiita insinöörejä, lääkäreitä, fyysikoita on lapannut yli rajan ja sama korkea oppineisuus vaikuttaa olevan myös jälkipolven tulevaisuus.

  4. Kotoutus on väärällä polulla. Jos ja kun halutaan muuttaa identiteetti se vaatii monta sukupolvea ja muutosvastarintaa joka johtaa sisäisiin kahnauksiin.

  5. Jos pystyy ihan rehellisesti tilannetta katsomaan, niin monen ikäväksi Rikka Purra on tässä aivan oikeassa:

    ”– Merkillistä, että aina kun tulee maahanmuuton toimivuutta kyseenalaistavia tietoja (ja se on usein, koska todellisuus on sellainen), oppositio nousee takajaloilleen ja vaatii enemmän ja lisää juuri sitä, millä ongelmia on aiheutettu, Purra kommentoi.”

    Niin kovin usein ja viime vuosien aikana yhä kasvavissa määrin yhteiskunnassa on ilmennyt ongelmia, joilla ei ole mitään tekemistä maahanmuuton ja maahanmuuttajien kanssa, mutta ratkaisuksi ongelmiin tarjotaan lisäpanostuksia kotouttamiseen.

  6. Kun Heikki tuolla ylempänä syytit minua ”aatteen” ottamisesta mukaan kommentointiini, niin kykenetkö siihen itse? Pystytkö itse keskustelemaan avauksen aiheesta ilman että solvaat Purraa ja perussuomalaisia? Nyt kun kuitenkin näyttää siltä, että he ovat olleet ainoita, jotka ovat uskaltaneet vuosien saatossa nostaa kissan pöydälle.

    Samaa ihmettelen kuin moni muukin, että ongelma ei juuri korjaannu, kun tarkastellaan Suomessa syntyneitä, toisen polven maahanmuuttaja lapsia. Osaamisen taso on hyvin heikkoa heilläkin. Kuitenkin he ovat kahlanneet läpi päivähoidot ja esikoulun, joissa on ollut tuettua toimintaa.

    Hämmennystä minussa herättää sekin, että maahanmuuttajataustaisten tyttöjen osaamisen taso on laskenut reippaasti vuoden 2012 mittauksista. Poikien ei läheskään samalla tavalla.

    Tuota kun mietin, niin tekee mieleni kysyä, että mitä meillä tapahtui vuonna 2015? Keitä meille tuli kymmeniä tuhansia? Voisiko vuoden 2015 tapahtumilla olla vaikutusta tyttöjen laskeneeseen osaamisen tasoon?

    1. Kun maahantulleiden koti- ja yhteisön kulttuurit eivät tue kieltä ja oppimuskulttuuria, vaan edelleen omia arvoja.
      Se on meidän vikamme ja erityisesti oma asennevikamme hehin nähden koulutuksineen.
      Purra katsoo vain persujen luupilla asiaa.
      Luulisi valt.t.maisterinkin jotain ymmärtävän.

      1. ”Kun maahantulleiden koti- ja yhteisön kulttuurit eivät tue kieltä ja oppimuskulttuuria, vaan edelleen omia arvoja.
        Se on meidän vikamme ja erityisesti oma asennevikamme hehin nähden koulutuksineen.”

        Karjalainen, se ei ole meidän vikamme vaan teidän, jotka olette ylläpitäneet ja halunneet koko ajan pahentaa tilannetta lisäämällä maahanmuuttajien oikeuksia ihan joka taholla, ilman minkäänlaisia velvollisuuksia.

        Kunnioittamalla kulttuuriperinteitä , vaikka ne olisivat jopa Suomen lakien vastaisia, leimaamalla tilastofaktatkin rasismiksi jne.jne.

        1. Kuka näin on väittänyt ja sanonut ?
          Kun maahanmuuttajia tulee syistä ja toisista, se pitää ottaa reaaliasioissa huomioon, miten heidät tehokkaimmin otetaan vastaan ja pannaan laittomat ulos.
          Se on todella persujen rasimia vaikeuttaa jo töissäkin olevia ja jo sopeutuneita saati…
          Mutta tämä väittely ei johda yhtään mihinkään. On sama kuin puhuisi betoniseinille.

          1. Karjalainen, sinä olet kannattanut ja kehunut juuri niitä puolueita ja sitä politiikkaa, että maahanmuuttajille lisätään palveluita toinen toisensa perään ilman mitään velvoitteita.

            Sinä olet kannattattanut kulttuurisensitiivisyyttä kannattamiesi puolueiden mukana.

            Vai onko niin, että et yhtään tiedä mitä kannattattamamasi puolueet kannattavat?

            Se politiikka näkyy juuri noissa Pisa tuloksissa kuten Purra hyvin toteaa:

            ”– Merkillistä, että aina kun tulee maahanmuuton toimivuutta kyseenalaistavia tietoja (ja se on usein, koska todellisuus on sellainen), oppositio nousee takajaloilleen ja vaatii enemmän ja lisää juuri sitä, millä ongelmia on aiheutettu,
            Purra kommentoi.”

            Näinhän sinäkin teet, vaadit lisäö sitä samaa mitä on jo tehty ja tehdään, mutta jotenkin mystisesti sillä saadaan aikaan erilainen lopputulos.

      2. Mitäs sinä Heikki Purraa koko ajan syytät. Tuon Pisa -raportin ovat laatineet Jyväskylän yliopiston tutkijat. Tuo raportti on vapaasti luettavissa.

        Ja juu tottakai. Meidän, kenen meidän?, vikahan se on että kotoutuminen takkuaa. Kotoutujissa ja heidän asenteissaan ei tietenkään ole mitään vikaa.

          1. ”Ei se raportti anna vastauksia siihen, miksi, miten ym. homma ratkaistaan.”

            Tyhjistä puheistasiko se ratkaisu löytyy?

          2. Kyllä se osaltaan antaa vastauksia siihen miten ja miksi tähän on tultu.

            Ratkaisu ei ainakaan ole se mitä sinä ehdotat eli kielellisen segregaation lisääminen. Noilla sinun metodeillasi varmistetaan vain se, että maahanmuuttajien kuplaantuminen omiin ryhmiinsä vain lisääntyy.

  7. Minulle äsken toi Postin rouva aika ison Saksasta tulleen paketin. Pyysi sitten kuittausta, minulla kun ei ollut kynää hän sanoikin, että et tarvitse piirrä vaan paljaalla sormella tuohon ruudulle. Hänellä oli semmonen pieni kännykän kokoinen ruutu, kirjoita nyt siihen jotain
    paljaalla sormella harakanvarpaiita. Postirouva sanoi, että hyvinhän sinä olet opetellut arabiankielen. Että sillai.

  8. Tutkimuksen mukaan ensimmäisen polven maahanmuuttajalapsista 61 prosentilla on niin heikko lukutaito, etteivät he pärjää yhteiskunnassa.

    Riikka Purran (ps.) mukaan yhteiskunnan pitää edellyttää ja vaatia kielitaitoa ja integroitumista sen sijaan, että yhteiskunta lisää maahanmuuttajataustaisten omien äidinkielten opetusta, tulkkausta, omankielisiä uutisia, kotouttamista ja ”yhä löysempiä vaatimuksia”.

    Aiheesta kirjoittaa Hesari.

    Tämähän on selvä etteivät he työllisty huonon lukutaitonsa takia.

    Silti ollaan suureen ääneen vaatimassa lisää maahanmuuttajia huoltosuhteen pelastajaksi.

    Pisatuloksetkin ovat romahtaneet.

    Myös niin sanotuilla toisen polven maahanmuuttajilla lukutaito on selvästi heikompi kuin oppilailla, joilla ei ole maahanmuuttajataustaa. Ensimmäisistä 39 prosentilla lukutaito oli heikko, jälkimmäisistä 18 prosentilla.

    ”Segregaatio yleisellä tasolla on ongelma ja tietenkin koulushoppailu kärjistää sitä ongelmaa”, Adlercreutz sanoi.

    Ministerin mukaan hallitus pyrkii puuttumaan tilanteeseen sillä, että äidinkielen opetusta tullaan ala-asteilla lisäämään kahdella tunnilla viikossa.

    https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jarmonahkamaki/ensimmaisen-polven-maahanmuuttajalapsilla-on-niin-huono-lukutaito-etteivat-he-parjaa-yhteiskunnassa

    1. Orpon hallitus tosiaan lisää kaksi viikkkotuntia äidinkielen yhden viikkkotunnin matematiikkaan.

      Edellinen saattaa kuulostaa vähäiseltä, mutta sitä se ei suinkaan ole ja ainakin panostus osuu oikeaan osoitteeseen toisin kuin oppivelvollisuuden laajennus 18 ikävuoteen.

      On nuoren helpompi pärjötä ja mielekkäämpi olla toisen asteen opiskelija jos osaa lukea ja vähän laskea muutakin kuin mäkeä.

    2. Nahkamäen blogi ammuttiin alas kuin leppäkeihäs, minä mukana.
      Tunnettu joka palstan persukaarti möykkäsi näitä samoja perusrastisia ajatushoureitaan kuin täällä.

      1. Heh…kuvittelet nähtävästi että kommentit eivät ole vapaasti luettavissa?

        Mitä itse asiassa ajattelet ”ampuneesi alas”, kun Nahkamäen ainoa oma teksti blogissa oli

        ”Tämähän on selvä etteivät he työllisty huonon lukutaitonsa takia.

        Silti ollaan suureen ääneen vaatimassa lisää maahanmuuttajia huoltosuhteen pelastajaksi.

        Pisatuloksetkin ovat romahtaneet.”?

          1. Aha.

            No jos nyt ulkopuolisena katsoo niin puheenvuoron syvänpään hörhöt ovat ihan omia itseään, eikä sillä ole yhtään mitään merkitystä kenellekään.

            Mitä kuvittelet ampuneesi alas, vai onko tämä taas liian vaikea kysymys?

  9. Kun katsotaan opetusministerien listaa, niin 2 on ollut oikeistolaista ja kymmenkunta demuja tai vasureita.
    Mistähän johtuu, että tulokset ovat päin /Cttä?

    1. Tilanne on suora seuraus harjoitetusta politiikasta ja eräät tahot vaativat nyt samaa lisää uskoen nähtävästi, että sillä saavutetaan erilainen lopputulos.

      Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku, kuten Paasikivui totesi, mutta se on ollut ja tulee vielä olemaan joillekin liian vaikeaa.

  10. Mietin että vastatako tuohon kielikeskusteluun.

    Tosiasia kyllä on, että lapsi oppii uuden kielen nopeasti. Ja sanon tämän kokemuksella, jonka 7-vuotiaana mamuna itse koin. Se on viikkoja, ei vuosia, että alkaa dialogi sujumaan.

    Me teemme kaikkemme täällä, että pidämme tulijat heidän vanhoissa äidinkielissään, kun pitäisi tehdä kaikkemme siitä että puhutaan suomea ja toimitaan vain suomeksi.

  11. Se tässä kielikeskustelussa minua kummastuttaa, miksi monikulttuurisuusauvoon hurahtaneet vihaavat maahanmuuuttajalapsia niin paljon, etteivät halua heidän menestyvän elämässään😐.

    1. Lasse, ehkä he pelkäävät, että luxushotelleista loppuu kerrossiivoojat, toreilta marjojen myyjät ja busseista kuskit ja niiden mukana se ylemmyyden tunne, jonka antirasistinen hyväihminen on saanut luodessaan suopeita katseita etnisten vähemmistöjen edustajia kohti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *