Onhan yllätys:
”PIZZERIOISSA ja kebab-ravintoloiden toiminnassa on havaittu paljon taloudellisia väärinkäytöksiä, kertoo Verohallinto. Ravintoloilla on ollut esimerkiksi maksamattomia veroja miljoonien eurojen edestä, eikä tuloja ole ilmoitettu Verohallinnolle.
Ongelmat paljastuivat Verohallinnon pizzerioihin ja kebab-ravintoloihin kohdistetussa tehostetussa valvonnassa, joka alkoi keväällä 2023.
Valvonnan aikana on tehty tähän mennessä yhteensä 174 verotarkastusta ravintoloihin. Valvonnan perusteella 114 tapausta on saatettu rikosilmoitusharkintaan ja noin 40 toimijasta on tehty varsinainen rikosilmoitus”
https://www.hs.fi/talous/art-2000010474235.html
Halvat hinnat, paljon henkilökuntaa, sijainti hyvällä paikalla, yhtälö on yksinkertaisesti mahdoton.
Näiden lisäksi ovat muut etniset ravintolat olleet vuosikausia yliedustettuina paljastuneissa väärinkäytöksissä, nepalilainen, kiinalainen jne.jne.
Asiakkaat hyötyvät, rehelliset yrittäjät kärsivät.
https://www.hs.fi/talous/art-2000010474235.html
Lähes 100 % katuravintoloista ovat näitä kiinalais-thai-nepali-turkki, kreikka-intialaisia. En luota pätkääkään siihen, mitä ja mistä raaka-aineet ovat peräisin ml. hygienia ja orjatyö.
Näitä nämä peruskasalaisemme suosivat, muuten ne eivät elisi.
Osaan tehdä itse pizzat kebabista ei pidä
Enkä tilaa mitään jonkun hullun firman kautta terv tepivaari
Niin, kyllähän se fakta on, että väkeä näissä käy koska ne ainakin jonkin aikaa ovat pystyssä, toiset pidempään, toisen lyhyemmin.
Joissain paikoissa nimi vaihtuu ja meno jatkuu.
Olemme niin innoissamme maahanmuuttajataustaisten työllistymisestä että emme uskalla pitää silmiä auki.
Sääli – minä nimittäin pidän hemmetisti siitä että aina joskus lihapullien sijaan voi valita falafelin. Ja on melkoinen työ löytää paikka, joka tekee tämän siististi ja päivänvaloa kestäen.
Työperäistä ja yrittäjyyttä halutaan muttei valvota.
Ihan samaa kuin parturit, hierontalaitokset, vaimojen ostajat, foodoorat, tölkkien kerääjät ja vessan siivoojat, konttaavat kivityömiehet, marjanpoimijat jne…..
Kyllä piällysmiehiäkin näille kokkiruuveille riittää veroja kiertämään.
Nyt pitäisi lähteä marjametsään hankkimaan verovapaita tuloja jos thaimaalaiset jäävät pois.
Marjojen löytyminen edellyttäisi kuitenkin ammattitaitoa, kuten marjojen puhdistuskin.
Puhdistamatontakin otetaan jossakin vastaan
Ennusteen mukaan mustikka kypsyy Pirkanmaalla jo kesäkuun aikana. Luultavasti se on myös tasakypsää helteiden takia.
Jotenkin tuntuu siltä, että pohjoiseen tulisi melkoinen lakkasato.
Loistavasta herkkutattikesästä on yli 20 vuotta.
Lämpö ja korkea pohjavesi saattavat tuoda huikean sadon. Matsutakeakin saattaa löytyä pitkästä aikaa vanhoista mäntymetsistä.
Huikeasta haperokesästä taitaa olla jo 40 vuotta. En muista millaiset olivat tuolloin säät. Luultavasti poikkeavat.
Viime vuonna toukokuu oli viileä, mutta kesä sateinen. Tuloksena oli huima kattarellisato.
Metsän antimien sato riippuu myös edellisestä vuodesta. Ainakin vettä riitti viime kasvukaudella. Sienet ovat symbioosissa puiden kanssa. Jos puilla meni hyvin, niin luultavasti sienirihmastoillakin meni hyvin.
Mustikkaa löytyi viime vuonna heikommin kuin edelliskesänä. Nyt oli kukinta runsas ja lämpö pölyttäjille suotuisa.
Kyllä sanoisin, että herkkua tulee olemaan tarjona.
Markku, mikäli haluat hankkia laillista verovapaata tuloa metsämarjoilla niin yksityishenkilönä saat myydä itse poimimiasi marjoja rajattomasti toiselle yksityishenkilölle, mutta et saa jalostaa marjoja millään tavalla ja tämä koskee myös raakileiden ja roskien poistamista.
Teollisuusmarjanpoiminta on täysin eri asia kuin koti- tai torimyyntiin tarkoitettu.
Marjat riivitään valtavilla haravoilla saaveihin tai selkäsäiliöihin roskineen, jotka roskat ovat tärkeitä. Marjat pakastetaan
roskineen etteivät ne tartu
toisiinsa kiinni.
Sen jälkeen ne tuodaan tärysiivilöihin ja puhaltimiin, jotka siivoavat roskat pois jne..