Kännissä ja tekstarilla – jälki on sen mukaista.

Viime hallituskaudella tuli selväksi, että valtion asioita voi hoitaa vaikka kännissä tekstiviesteillä, ikävä kyllä jälki on sitten sen mukaista.

Sote on yksi saatanan sotku,kun varoituksista huolimatta unohtui se rahoitus, mutta saatiin kuitenkin ihan upouusi hallinnon taso kun kepulit sai toteutettua vuosikymmenten ajan muhineen märän unensa.

Palvelutuottajarekisteri, kiva keksintö, mutta kun unohtui siitäkin ne resurssit järjestää ja se näkyy nyt osana sotesoppaa.

EU:n ennallistamisasetukseen ennalta vaikuttaminen jäi suoraan sanoen tekemättä vaikka jengiä hyppäsi Brysselissä ja kivoja kuvia photoshopattiin iltapäivälehtien kansiin.

EU:n aivan sysipaska elvytyspaketti runnottiin läpi loistavana bisneksenä mutta eipä saaneet aikaan ensimmäistäkään maksupyyntöä, jolla Suomi olisi saanut omiaan takaisin.

Orpon hallituksen piti sekin asia hoitaa ja näin viime syksynä Suomesta lähti ensimmäinen maksupyyntö, rahasto on ollut olemassa vuodesta 2021.

Päästäkää vasemmisto valtaan ja siivotkaa sotkut perässä.

31 vastausta artikkeliin “Kännissä ja tekstarilla – jälki on sen mukaista.”

  1. Kieltämättä imagomarkkinointi käveli hitusen verran reaalipolitiikan edelle.

    Ai koska?
    Noh, nykyhallituksella.
    Edellisellä hallituksella.
    Sitä edellisellä.
    Ja sitä edellisellä.

  2. Marinin hallituksen vastuu päättyi 6/ 2023.
    Käytännössä v. 2022 lopussa, jolloin koronan jälkeinen Ukrainan sota oli päällä.
    Se jälkeen Orpon hallitus ei ole pannut tikkua ristiin
    hakemusten kanssa, kun pitää noudattaa vain ”meidän hyvää hallitusohjelmaa” leikata eikä hakea edes rahoja koska hallituksella ei ole elpymissuunnitelmaa.
    Edellinen hallitus ei voinut ja tehdä sitä suunnitelmaa tälle hallitukselle. Saattoi uskoa voittavansa vaalit, mitkä voittikin, mutta hävisi Eduskunnan.
    Rahaa on, mutta hallituksen panttina, panttivankina.
    Edellisen tekemiset on jo puitu. Tämä hallitus on nyhvännyt jo yli vuoden saamatta mitään muuta aikaan kuin sutta ja sekundaa.

    1. Marinin hallituksen vastuu päättyi 6 / 23 ei 22 lopussa, jos muuta väittää,niin puhuu pehmosia.

      Ensimmäinen maksupyyntö on lähetetty 23 syksyllä, Orpon hallituksen ollessa vastuussa.

      Vaikuttaa edelleenkin Marinin henkilökulttiin hurahtaneilla olevan vaikeuksia tunnustaa hänen ylhäysyytensä virheet ja erheet.

      1. Samoilla linjoilla Mikan kanssa, tehtyä ei saa tekemättömäksi eikä tekemättä jäänyttä tehdyksi.
        Hyväähän edellinen hallitus varmaan tarkoitti, sen virhe vaan oli suhtautuminen valtion talouden kestävyyteen.
        Imagomarkkinointia totta maar harjoittavat kaikki, siihen Marinin hallitus mielestäni paneutui keskimääräistä tehokkaammin, outoa olikin että se ei näkynyt vaaleissa vai oliko sittenkin vaalitappion syy enemmänkin sen harjoittama politiikka.
        Miksi vanhoja hallituksia ei saisi arvostella, kehua ja moittia, ei yhtenä klimppinä vaan kohta kohdalta ja ottaa opiksi. Omassa elämässänikin varsinkin nyt vanhemmiten tullut tavaksi oppia virheistäni.

        Mitä se nyt tähän kuuluukaan mutta politiikka teki Urho Kekkonenkin ja hänen edesottamuksiaan, virheineen päivineen ruoditaan vielä tänä päivänäkin.

        1. Matti, kyllä siinä kävi, että politiikan sisältö tai oikeammin sen puute johti siihen, että Marin hävisi kaikki käymässä vaalit demareiden johtajana.

          Enkä ihmettele.

      2. Marinin miljardeja euroa maksavat ”kännissä ja läpällä” päätökset vaikuttavat Suomessa mummosta vaariin, Marinilla tätä ongelmaa ei ole, se jätti Suomen ja viilettää vapaana kuin taivaanlintu.

    2. Heikki

      ”Marinin hallituksen vastuu päättyi 6/ 2023.”

      Valta päättyi, mutta vastuu jatkuu. Vai meinaakkona, että pankinryöstäjienkin vastuu loppuu, kun paiskaavatten pankin oven perässään kiinni?

      Toki myös oppositiopuolueilla on valtaa ja vastuuta, mutta vähemmän. Kantakoot sitä vastuutaan kansakunnan parhaaksi.

  3. Tällä hallituksella on vai yksi teko, syyttää edellistä- edelisiä hallituksia, jotka niin Sipilän kuin Marininkin hallitusten osata pääsivä asetettuihin tavoitteisiin. Siitä mm. Hesari ym ovat tehneet juuri vertailun tähän tumput tyhjänä hallitukseen.

    1. Ai, onko tämän hallituksen hallitus kausi jo ohi?

      Mitä tulee viittaamaasi artikkeliin, niin huonosti sen taas luit, jos luit.

      Koville taas vaikuttaa ottavan 😂

    1. Tämä hallitus on saanut paljon aikaan ja lisää saa koko ajan, ymmärrän kyllä sen tuottaman harmituksen.

      1. Paljon tuhoa ja katastrofeja toinen toisensa jälkeen. Kun jopa lobbaryrittäjät, Ek, Ay, talousasiantuntijat, sote-asiantuntijat ja äänestäjät, kaikki toteavat, että päin persettä menee.
        Vain täällä hilluvat persut ja
        joku änkyrä kokoomuslainen uskovat Tonttu Prr…Torviseen tai Valepukki
        Ontto- Orpoon.

        1. ”Paljon tuhoa ja katastrofeja toinen toisensa jälkeen. Kun jopa lobbaryrittäjät, Ek, Ay, talousasiantuntijat, sote-asiantuntijat ja äänestäjät, kaikki toteavat, että päin persettä menee.”

          Niin Karjalainen, jos ymmärtäisit edes jotain politiikasta ja sen vaikutuksista yhteiskuntaan niin ymmärtäisit sen, että jos kaikki moittii niin silloin tehdään jotain kaikkien osalta oikein.

          Ymmärrän, että edellistä saattaa olla aivan liian vaikeaa hahmottaa ahtaassa mustavalkoisessa mielissä.

  4. Mitataankohan tämänkin hallituksen arvo ihmisten mielissä vasta seuraavissa eduskuntavaalissa.

    Vanha kansanviisaus:
    ”Herroille ja hulluille ei pidä näyttää keskenräistä työtä”

  5. Jollekin ottaa koville, kun Marinin huulipunaviisikkoa ei koko ajan kehuta suu vaahdossa ja sen tekemiä virheitä käsitellään julkisesti.

      1. ”Joku ei pääse matalimmankaan uuden riman yli tai limboaa vaikka kynnysmaton alitse kun edellisen ”huoneen” kynnys on liian korkea.”

        Ja vaikka kuinka syvälle riman kaivaa niin eräät senkin kykenevät alittamaan.

  6. Mutta tässä on meppi, joka panee heti tuulemaan:

    ”Vasemmistoliiton puheenjohtaja, europarlamentaarikko Li Andersson on jättänyt komissiolle kirjallisen kysymyksen Suomen hallituksen työmarkkinapolitiikan suhteesta EU:n vähimmäispalkkadirektiiviin. Vuonna 2022 hyväksytty direktiivi edellyttää kaikkien jäsenvaltioiden edistävän työehtosopimusneuvotteluja sekä pyrkivän lisäämään
    työehtosopimusten kattavuutta.”

    Andersson kertoo syistä: ”Orpon hallitus on suhtautunut välinpitämättömästi Suomen kansainvälisiin velvoitteisiin, ja tämä koskee myös EU:n vähimmäispalkkadirektiiviä. Hallituksen nykyisellä politiikalla Suomen työehtosopimuksien kattavuus uhkaa laskea alle direktiivin edellyttämän tason, ja mielestäni komission on puututtava asiaan.”

    Hän jatkaa: ”Hallituksen esityksessä on suoraan todettu, että uudistus voi heikentää työehtoja erityisesti sellaisissa yrityksissä, joissa työntekijöiden asema on heikko. Ammattiliittojen laskelmien mukaan työntekijöiden vuosiansiot voisivat laskea jopa 10 000–20 000 eurolla, mikäli kaikki heikennysmahdollisuudet käytetään ilman tasapuolista neuvotteluasetelmaa.”

    EU-komissiosta blogistilla on erinomaisia kokemuksia. Sen kautta on voinut vaikuttaa enemmän kuin mitä eduskunnan enemmistö on hölmöyksissään laiksi säätänyt.

    Kiva, että Andersson lähtee kaatamaan Orpon lakihankkeita EU:n kautta. Jää itselle vähemmän kanneltavaa. EU:ssa ei auta mantra kansan mandaatista. Ehkä siksi perussuomalaiset ajavat sitkeästi eroa EU:sta, joka on paperinarusta roikkuva miekka tulevaisuuden visioille perussuomalaisesta valtakunnasta.”

    US-puheenvuoro 9.9.2024

    1. Ja tuo liittyy asiaan miten?

      Tuedltkö mikä on direktiivi ja miten se eroaa asetuksesta?

      Älä kopioi noita Puheenvuoron syvänpään höyrypäiden tekstejä minun avauksiini nauti niistä keskenäsi.

  7. Marion Draghi paaluttaa Eurooppaa ja uutta yhteistä elvytyspakettia ihan vain persujen kiusaksi.
    Onneksi meillä on näitä Marioneita ja Marineita !

    1. Se näissä kommenteissasi on hyvää, että kun kerran aina olet kaikesta perillä ja tiedät kaiken kaikesta niin niistä selviää hyvin mitä oikeasti kannatat.

        1. Mikä nälvintä?

          Kai sinä kommentoit asioista oman näkemyksesi mukaan?

          Kun olet itse tehnyt selväksi ylivoimaisen tietämyksen kaikista asioista niin eikö kommenttisi silloin kerro ajatuksistasi ja siitä mitä kaikkea todellisuudessa kannatat?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *