Eduskunnan budjettikeskustelu ja opposition esittämät vaihtoehdot.

Eduskunnassa ollaan käyty budjettikeskustelua hallituksen budjettiesityksestä ja keskustelu jatkuu oikeastaan koko syksyn.

Oppositio ei luonnollisesti ole löytänyt esityksestä muuta kuin moitittavaa ja kaikelle esitetylle, erityisesti kaikille sopeutustoimille, opposition kanta on ehdoton EI!

Onneksi oppositio on samaan aikaan päässyt nostamaan esille omia vaihtoehtoja, joista lainaan alle kaikki oleelliset ja valtiontalouteen potentiaalisesti positiivisia vaikutuksia tuovat:

Herättää ajatuksia.

30 vastausta artikkeliin “Eduskunnan budjettikeskustelu ja opposition esittämät vaihtoehdot.”

  1. Demarit olisivat Joona Räsäsen mukaan sopeuttaneet samat 9 miljardia kuin hallitus tekee, mutta eri tavalla ja näin demarit sanovat EI jokaiselle hallituksen sopeutustoimelle.

    Arvatkaa saako demareilla vastausta mistä he sen 9 miljardia sopeuttaisivat?

  2. Yleisen arvonlisäveron korottaminen 25,5% saa moitteita ja ihan aiheesta, se on pirun ikävä ja huono päätös.

    On kuitenkin hyvä huomata, että sekä Demarit, että Kepu omissa vaihtoehdoissaan esittivät yleisen arvonlisäveron korottamista 25%.

    Edellisen lisäksi kumpikaan mainituista ei olisi laskenut poltoaineveroa , eikä jakeluvelvoitteen kasvua olisi rajattu ja kun Suomi kulkee kumi pyörillä niin…?

  3. Poliitikkojen keskustelujen ja julistusten seuraaminen on ikävää ajanvietettä juuri syistä mitkä Mika kirjaa. Siinä ei myöskään ole mitään ”jännittävää” koska vastaukset ”vastapuolen” ehdotuksiin ovat 99% arvattavissa. Tämä on mielestäni mieletöntä, tieoista vääristelyä ja suoranaista valehtelua.
    Poliitikkojen täytyy olla ihmislaji joka osaa j pystyy kovettamaan omantuntonsa, aivoituksissaan usein tietävät julistavansa väärä tietoa mutta sielunsa sen hyvin tietää.
    No selityskin tälle mielettömälle asiantilalle tietysti löytyy, he puhuvat niin kuin tietävät potentiaalisten vain omaan napaansa tuijottavien äänestäjiensä haluavan.

  4. No nyt hallituksessakin ollaa eri mielisiä ulko ja sisäpolitiikassa IS pääkirjoitus tänään.
    Purra ottaisi rikkailta pois lapsilisän sehän on ihan äärivasuriajatus?

    1. Niilo, jokainen pääkirjoitus on mielikirjoitus ja niihin tulee aina suhtautua juuri sellaisina.

  5. Ihan arvotonta kekustelua pyytää oppositiolta mitään vaihtoehtoa, koska sillä ei ole hallitusta toteuttamaan niitä.
    Tämän kauhukabinetin aiheuttamaa Suomen syöksykiereettä ei kannata tukea tai antaa mitään ideoita. Ne löytää myöhemmin syytöksinä edestään, että itsehän näin tarjositte, kun me olimme hallituksessa.

    1. Täysin masentava näkemys ja asenne yhteisten asioiden hoitamiseen Heikiltä, huono aamu kenties.

      1. Tosiasia ei miksikään muutu vaihtoehdoilla. Pahentavat vain tilannetta ja antavat vettä myllyyn Eduskunnan irvailuissa ja mahdollisissa äänestyksissä – nurin.

        Ne vaihtoehdot oli annenntu jo vaalikentillä , miten Suomi elvytetään huomattavasti oikeudenmukaisimmilla leikkauksilla ja lainsäädännöillä kuin, mitä nyt on tehty ja paremmin kokonaistuloksin.
        Otan taas kerran yhden Lauri Lylyn ja meikälisenkin julkisten hankintojen saneerauksen tasoa 7- 10 mrd/
        v. Missä se on ?

    2. Puhut Karjalsinen tapasi mukaan taas aivan pehmeitä.

      Oppositiosta ollaan budjettikeskustelun yhteydessä esitetty ” vaihtoehtoja” joista tärkeimmät ja potentiaalisesti valtiontalouteen positiivisesti vaikuttavat lainasin avaukseen ja ne löytyvät lainausmerkkien välistä.

      1. Karjalainen, sinä et ole esittänyt yhtään mitään, et yksin, etkä Lylyn kanssa, et yhtään mitään.

        No mutta nyt sinulla on taas tilaisuus, esitä miten ja mistä hankinnoista säästät 7-10 miljardia?

        Kerro miten ja millä rahalla elvytetään ja mitkä ovat ne oikeudenmukaiset leikkaukset ja montako miljardia niillä säästyy?

        1. Tuo että julkisissa hankinnoissa voitaisiin säästää 7 – 10 miljardia on kiehtova. Itsekin toki ilman todisteita epäilen että kun verorahoilla ostetaan saatetaan olla suurpiirteisempiä kuin on asia firmoilla ja ihan tavallisilla ihmisillä ja korruptioonkin voisi olla houkutusta.
          Mutta konkretiaa tähän haluaisi saada, mitkä olisivat keinot joilla näin huikeisiin säästöihin voisi päästä ja vaikka vähän pienempiinkin, jo yhden miljardin säästö tuntuisi hienolta.

          1. Matti, tähän on olemassa keino ja hallitus on siihen jo tarttunut lähtemällä rajoittamaan in-house-yhtiöiden avulla tapahtuvaa kilpailulain kiertämistä.
            Kaupungit ja kunnat ovat vuosia välttäneet kilpailuttamista moudostamiensa in-house-yhtiöiden avulla ja kyllä siinä on mennyt miljardeja taivaan tuuliin.

              1. Ongelma on tiedostettu tämän hallituksen toimesta ja oppositiosta ollaan vastustettu.

    3. Potaskaa hk.
      Opposotio räksyttää hallituksen päätöksistä.
      Se vaatisi tilalle parempia ehdotuksia hyvine perusteluineen.
      Vain sillä oppositio voisi osoittaa olevansa hallitusta parempi hoitamaan asioita kansakunnan hyväksi.
      Täytyy olla joko punasokea tai tyhmä, ellei tätä kykene ymmärtämään.
      Se, ettei yhtään perusteltua esitystä ole tullut, kertoo, ettei oppositiolla ole mitään muuta, kuin räksytystä esitettävänään.

    1. Niilo, kun tuon ” uutisen” lukee niin huomaa, ettei ole mitään uutista luettavaksi.

  6. Tuo Lylyn esityshän meni yksinkertaisesti niin, että kun julkisyhteisö tekee hankintoja 50 miljardilla, niin paremmin kilpailuttamalla näistä voitaisiin säästää 10% eli viisi miljardia.

    No Heikki pisti sitten paremmammaksi ja lupasi säästää omalla ohjelmallaan 20% eli 10 miljardia.

    Valitettavasti kumpikaan, ei Lyly eikä Heikki, ole pystynyt kertomaan mistä hankinnoista ja millä keinoin nuo säästöt toteutuisivat.

    1. Juha U, juuri näin.

      Se, että esittää jonkun luvun, ei ole minkäänainen esitys ja kuka tahansa voi esittää mitä tahansa lukuja.

      Mitä enemmän nollia ekan numeron perässä niin sitä näyttävämpää.

    2. Se on helppo asia ammattilaisille rakentaa, johon kuuluvat merkittävät materiaalihankinnat kuin palvelujen ostot noin karkealla tasolla.
      Mitään tämä hallitus ei ole tehnyt.
      Kilpailutuksen tulos voi olla samalla rahalla enemmän, jolloin turhat ostot pienenevät tai selvää säästöä.
      Tämä tapa on todettu erittäin tehokkaaksi tavaksi olettaen, että kilpailutus toteutetaan ammattimaisesti riippumattoman valvonnassa.

      1. Diipadaapa ja sitten taas uusiksi alusta, diipadaapa…

        ”Mitään tämä hallitus ei ole tehnyt.”

        Toteaa hän, joka kannattaa puolueita, joiden mukaan mitään ei saa tehdä , eikä missään nimessä saa puuttua yhteiskunnan rakenteellisiin ongelmiin.

        Hyvin kyllä vedät 🤣

        1. Väärin, täysin väärin.
          Yhteiskunnan rakenteisiin pitää puuttu monella saralla, mutta ei näin höyläämällä juustoa kaikilta puolilta, kaikkalta ja tyhmästi.
          Pitää olla pieni höylä, iso ja vaikuttava veropolitiikassa ml. yritysveropolitiikka uusille investoijille ulkomailta työvoimineen, mutta tämä ras… !
          Ei tästä kinaamisesta synny mitään hedelmää.

  7. Ai nytkö olet sitä mieltä, että yhteiskunnan rakenteisiin pitääkin puuttua, vaikka llet kaikkea vastustanut toistelemalla kuin papukaija vihervasemmiston tyhjiä puheita ja Fe näyttävät jatkuvan edelleen, tyhjätbpuheet nimittäin.

    10 miljardia sieltä ja tuolta, iso höylä käyttöön jne.jne.

    Aidan tyhjä puhetta niin kauan kun kerrot mitä,mistä,millä tavalla ja miten vaikuttaa toisin sanoen perustelut.

    Veropolitiikka, yritysverotus jne.

    Niin mitä niistä, nuo ovat vasta sanoja.

    Investointeja ulkomailta, niin ?

    Ja lopuksi sitten päälle se perinteinen ”Ei tästä kinaamisesta synny mitään hedelmää.”

    Ei tässä ole mitään kinaamista kun et et esitä muuta kuin tyhjää puhetta ja siihen se jää.

    Suosittelen kuitenkin joskus lukemaan enemmän niin luulet vähemmän. Kaikesta nimittäin näkee, että ei sinulla ole kyllä mitään hajua mistä puhut, ei edes hallituksen tekemisen osalta.

  8. No usko nyt, ei sinun tyhjissä puheissa ole mitään kinattavaa, eikä niissä ole mitään vääntelemistä, kun ei niissä ole yhtään mitään sisältöä.

      1. Aika helppoa on vittuilla, kun väität kaikenlaista esittämättä mitään konkreettista.

        1. Juhak, äläs nyt miljardit paukkuu kilpaa investointien kanssa kun Karjalainen niin sanoo.

          Asiallisen väittelyn varsinainen mestari.🤣🤣🤣

      2. Niin niin, sinähän sen tiedät millä tarkoituksella itse kukin avauksen tekee ja miksipä et tietäisi, tiedäthän sinä kaiken muunkin.

        Kyvyttömyytesi perustella esityksiäsi, ei ole muiden vika. Kyvyttömyytesi sietää eriäviä mielipiteitä, ei ole muiden vika. Syvä tietämättömyytesi vaiko peräti puutteellinen ymmärrys yhteiskunnan toiminnasta ja politiikasta, ei ole muiden vika.

        Se nyt vaan on niin, että tyhjät puheesi ovat tyhjiä puheita ja aina kun haukut muita kusipäiksi ja milloin miksikin niin kerrot ainoastaan itsestäsi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *