Ahvenen poiminta-aika.

Ahvenen poiminta-aika oli pari viikkoa myöhässä, mutta jo eilen oli sen alkamisesta viitteitä ja tänään aamulla olikin sitten täysi ralli päällä.

Poiminta-aika saattaa kuulostaa hieman oudolta, mutta ei sitä voi hyvällä tahdollakaan kutsua kalastamiseksi kun 7-8 / 10 heitosta on pannukarkea ahven kiinni ja matkalla sumppuun muiden seuraksi.

Näytelmä toistuu täällä oikeastaan joka vuosi ja alkaa yleensä syyskuun alkupäivinä, mutta lie lämpimät ilmat hieman lykänneet tänä vuonna.

Viime vuonna näytelmä jäi vähän lyhyeksi, mutta aiemmin se on jatkunut hyvinkin toista kuukautta ja kun kotiportilta on tapahtumapaikalle matkaa noin 600 metriä niin hölmöähän se olisi olla ahvenia poimimatta.

8 vastausta artikkeliin “Ahvenen poiminta-aika.”

  1. Kyllä sinun Mika kelpaa. Tuo on kyllä jo ”liian” helppoa.

    Tai no, kenelle on kenelle ei. Ei kai ne ahvenet sieltä merestä silti ilman tietoa ja osaamista nouse. Ainakin pitää viitsiä sinne veden ääreen mennä. Jo se on monille ylivoimaista.

    Seuraava iso kynnys monelle on sitten se, että nuo ahvenat pitäisi osata myös asianmukaisesti käsitellä.

  2. Juha U, kyllä tämä on tosiaan aivan liian helppoa ja kun ahven on vielä niin ahneella syönnillä, että on lähes tulkoon ihan sama mitä heittää syötiksi.

    Se on kuitenkin totta, että ei ahven pannulle asti itsekseen ui, joten rantaan täytyy itsensä raahata.

    Kalan käsittely onkin sitten oma taitonsa joka kehittyy ajan kanssa.

    Ilokseni olen laittanut merkille, että nuoria näkee ja tapaa kalastuksen parissa enemmän kuin muutamia vuosia sitten ja erityisesti nuorten naisten määrä on kasvanut.

    Ja jutustellesa tulee kyllä ilmi, että on uteliaisuutta kalan laittamisesta ihan siis perkuusta ruokapöytään saakka ja enemmän kuin mielelläni jaan kaiken sen tiedon minkä omaan.

  3. Noinhan se asia on osa on aivan selvää niitä tosiaankin tulee ja isoja ja paljon
    Aina ei siima ehdi suoraksi mennä kun siellä on jo toinen kiinni koettu asia Uudenkaupunkin vesillä terv tepivaari

  4. Aiemmin aamulla tuli poimittua kaksi ämpärillistä ahvenia, kolme ” ohi” heittoa yhteensä.

    Ei mitään tolkkua👍

  5. Joskus se kalan saanti on niin helppoa että jos laskee ämpärin pohjalle nostais ylös olis ämpärillinninen ahventa veneessä terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *