Yllättäen ydinvoimalassa ongelmia…

Suomen sähköntuotanto alkaa taas ”yllättäen” reistailemaan taas kun käännytään kohti talvea, tiedossa taas kallista sähköä. Talvella ei tuulivoimalat tuota mitään eikä aurinko paista. Elämme hölmölässä.

”Olkiluodon ydinvoimalan kakkosreaktorin sähköntuotanto keskeytetään tänään maanantaina, kertoo ydinvoimayhtiö Teollisuuden Voima (TVO). Syynä on turbiinilaitoksen generaattorilla havaittu kosteuden nousu.” (IS)

Eli voinemme odottaa että remontti kestää viikoista kuukausiin juuri kun ilmat lopulta viilenee…sopivasti.

Näin on joka vuosi…

8 vastausta artikkeliin “Yllättäen ydinvoimalassa ongelmia…”

  1. Kyseessä on kuitenkin onneksi Olkiluoto Ii, siihen voi löytyä varaosia .

    Ai hitto, taitavat olla pakotteiden alla.

  2. Aikanaan vihreät taisivat vastustaa ydinvoimaa ja nyt kuluttaja vapisee kun ydinvoima takkuaa…

  3. Kevättalvella saattavat vesivarastot olla vajaat ja saattaa olla tyynen puoleisia kirkkaita pakkaspäiviä. Tällöin aurinkovoima on arvossaan. Toivoa sopii, etteivät aurinkokennot ole tuolloin lumen peitossa.

  4. Helmikuussa on useina vuosina myrsky yölläkin. Tällöin on pakkasta, tuuli lisää lämmitysenergian kulutusta, tuulivoimaloiden siipiä jouduttaneen kääntämään tuulen suuntaisiksi vaurioiden välttämiseksi, tuulivoimalat joutuvat ottamaan sähköä verkosta lämpötilan ylläpitämiseksi, aurinko ei tuota sähköä, sähköautokanta lisääntyy, vesivoimaloita on liian vähän. Norjan sähkönmyynti vähenemään päin. Ruotsista voi saada, elleivät putinistit katkaise kaapelia

    Voi tulla sähköpula ja sähkökatkot.
    Ei kannata hävittää polttopuita eikä muuria hänen, jolla sellaiset on.

  5. Jaa niin, aurinkomyrsky tai putinistien eletromagneettinen pommi yläilmoissa voi vaurioittaa sähkön tuotantolaitteita ja jakeluverkostoa pitkäksi aikaa.

    ——-

    Liikenteen ja maataloustuotannon turvaamiseksi pitäisi luoda laaja biometaania tuottavien laitosten verkosto. Laitokset voisivat käyttää raaka-aineinaan jätteitä ja turvetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *