Kuka edelleen haluaa Trumpin taas valtaan?

Ei tätä tyyppiä voi kuin ihmetellä…

”– Teidän on ymmärrettävä, että jos Eurooppaan hyökätään, emme ikipäivinä tule auttamaan ja tukemaan teitä, Trump sanoi ranskalaiskomissaarin mukaan Euroopan komission puheenjohtajalle Ursula von der Leyenille.”

”– Muuten, Nato on kuollut, ja me lähdemme, me lopetamme Natossa, Trump täräytti Bretonin mukaan.”

Lähde:

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b74b1348-efbb-416f-b19b-116a52b203d4

Kun ja jos tämä kaheli pääsee taas valtaan …olemme kusessa.

Ei tässä muuta

11 vastausta artikkeliin “Kuka edelleen haluaa Trumpin taas valtaan?”

  1. Tämän ymmärtävät ne, jotka kykenevät omaan ajatteluun.
    Sitten on aina se lauma, mikä seuraa jotain sokeaa uskoa tosiasioista piittaamatta tai niitä ymmärtämättä.

    1. Trumpia äänestää ne jotka ei halua demokraattien edustajasta presidenttiä. Näille ei ole väliä kuinka vajaaälyinen johtaja heille tulee. Kunhan se ei vaan ole demokraatti.

      Tuo on jotain käsittämätöntä.

  2. Marko, olet oikeassa tuosta syystä – mutta väärässä siitä että se on käsittämätöntä. Demokraatit tekevät hirveitä asioita siellä monille ihmisille. Jos kuvittelet että Suomessa joku vihaa vaikkapa Henrikssonia, Halla-ahoa tai Anderssonia niin se viha pitää nostaa moneen potenssiin että ymmärtää minkä tason viha jenkeissä on vastapuolia kohtaan. Se viha on myös osin ansaittua.

    Mutta se mitä me emme Suomessa aivan ymmärrä on puheen ja tekojen ero. Suomessa, jos poliitikko sanoo ajavansa tietynlaista politiikkaa, hän yleensä tekee ainakin suunnilleen sellaista.

    Trump ei ole tehnyt isoja temppuja mitä on uhkaillut. Hän ei tehnyt niin viimeksi, eikä oikeastaan kukaan usko että tekisi niin jatkossakaan. Edes maamme politiikan toimittajat eivät tähän usko enää, vaan pitävät Trump-pelkoa liioiteltuna.

    En minä Trumppia äänestäisi ja toivon hurjasti että Nikki Haley pääsee kisaan ja että demokraatitkin löytävät jonkun vetovoimaisemman.

  3. Ite en ymmärrä miten joku kannattaa tämän päivän demokraatteja. Ne kannattaa avoimia rajoja, aborttia, sosialismia, aseiden kieltoa. Rikollisuus rehottaa heidän hallitsemillaan alueilla.

  4. Jälleen kerran Trumpin sanomisten konteksti on jäänyt syystä tai toisesta puuttumaan, mikä jättää paljon tulkinnan varaa niiden sisällölle.

    Itse uskon Trumpin todella sanoneen näin, mutta väitän, että ne on sanottu kontekstissa, jossa Trump yrittää painostaa NATOn eurooppalaisia liittolaisia nostamaan sotilasmenot NATO – sopimuksen mukaiseen 2% BKT:stä. Tätä eurooppalaisille maille esitettyä vaatimusta sopimuksen noudattamisesta Trump ”terästi” useampaankin kertaan erilaisin uhkauksin.

    Näin jälkiviisaana olisi ollut suotavaa, että euroopan NATO maat olisivat todella nostaneet sotilasmenojaan jo Trumpin sitä vaatiessa. Valitettavasti asiaan herättiin monissa maissa vasta Putinin hyökättyä Ukrainaan, minkä seurauksena tilanne on tällä hetkellä se mikä se on. Kuten viime päivien uutisista voi lukea, NATO maiden oma puolustus on ollut retuperällä ja asian korjaaminen nykytilanteessa rajoittaa asetoimituksia Ukrainalle. Mikäli sotilasmenoja olisi nostettu jo ennen Ukrainaan kohdistunutta hyökkäystä, eurooppalaisilla mailla olisi aivan toisenlainen kyky toimittaa tarvittavaa aseistusta ja ammuksia Ukrainalle.

    Ehkä blogin kirjoittaja on kanssani eri mieltä, mutta itse katson Trumpin olleen oikeassa pyrkiessään herättelemään liittolaisiaan varautumaan ja varustautumaan sotilaallisiin uhkiin jo etukäteen.

  5. Kun luen uutisen, joka saa minut tuntemaan ahdistusta ja pelkoa siitä, että Suomi on pian kusessa, eli minusta tuntuu että kaikki on levähtämässä käsiin, enkä voi tehdä asioille mitään, eli tunnen voimattomuutta:

    Miksen menisi vaimon tai ystävän luokse juttelemaan siitä, että pelottaa eikä voi tehdä mitään?
    Mitä hyötyä siitä voisi olla, jos menisinkin läheiseni tai terapeutin kanssa juttelemaan peloistani?

    Siitä voi olla sellaista hyötyä, että kun tiedostaa oman voimattomuuden tunteen, voi sen jälkeen kysyä itseltään: ”olisiko minulla ehkä tarve voida auttaa Suomea/ Ukrainaa jotenkin?”
    Ja: ”onko todella niin, etten muka voi olla hyödyksi tai auttaa mitenkään?”

    Tämän jälkeen voi puntaroida erilaisia vaihtoehtoja, joiden kautta voi auttaa muita sekä itseään voimaan hieman paremmin:

    1. Onko valitsemani toimintamalli mennä nettiin haukkumaan Trumpia ja ryssää; auttaako se todella vai tapahtuuko ehkä sittenkin niin, että kun lietson pelkojani ja vihaa nettiin, tarttuvat nämä muihin ja sen jälkeen muutkin voivat avuttomina ja voimattomina haukkua netissä ryssää ja Trumpia aiheuttaen entistä negatiivisemman olon sekä itselleen että muille.

    2. Vai voisinko tehdä jotakin pientä käytännön tukea tai jeesiä jotakuta suomalaista ihmistä tai liittyä mukaan järjestötoimintaan tai tehdä muuta hyvää sen tueksi, että asiat eivät olisi niin levällään ja menossa paskaan suuntaan?

    3. Vai olenko laiska ja lähden sittenkin nettiin vainoamaan ”putinin trolleja” ja trumppilaisia, jonka kautta voin toisen ihmisen kustannuksella sekä Suomen lain vastaisesti saada jonkun elämänhallinnan ja kontrollintunteen itselleni, jonka pullistamana voin haukuskella lisää ympäriinsä levittäen pahoinvointia, hysteriaa, pelkoja sekä negatiivisuutta ympärilleni samalla kun rikon toisen ventovieraan yksityisyyttä.

    4. Vai keksisinkö ihan itse jotakin muuta, jolla voimaannuttaa itseni trollaamatta ketään toista, joka on tässä samassa veneessä kanssani… 🤔

  6. Kuka haluaa Hamas-Liin valtaan?

    Jutta puolustaa arvoja. Lii puolustaa pervoja.

  7. Eiköhän jokainen äänestä ja saa äänestää tai jättää äänestämättä juuri ketä haluaa ilman henkilöön kohdistuvaa painostusta — ja mielellään myös ilman jatkuvaa epäasiallista pöhköksi ym. leimaamista jopa moderaattorin taholta. Tämä olisi varmaan aika hyvä ja hieno tietoisuuden taso, jolle pääsemistä epäilen erittäin syvästi, mutta juupati joo.

  8. Ei taida Suomen vaaleissakaan kiinnostaa vittuakaan mitä esim. jossain Meksikon rajalla tapahtuu. Eihän keskivertojenkki tiedä hevonpersettäkään Euroopasta, joten tuskin se on ihan ykkösprioriteetti äänestyspäätöksessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *