On tuettava Ukrainan omaa aseteollisuutta

Läntinen aseteollisuus tuottaa kalliita aseita ja asejärjestelmiä hitaasti. On parempi rahoittaa Ukrainan omaa tuotantoa.

Esimerkiksi Tanska rahoitti Ukrainalle 18 ukrainalaista panssarihaupitsia Bohdana. Ukraina sai mitä halusi hyvin nopeasti. Tanska teki tilauksen heinäkuussa 2024 ja ukrainalainen toimittaja toimitti haupitsit nyt viikonvaihteessa 14.9.2024-15.9.2024.

Ukrainan presidentti Zelenskin mukaan Ukrainalla on kapasiteettia toimittaa aseistusta 20 miljardin edestä vuodessa, mutta rahaa valmistamiseen on vain murto-osa siitä.

Tanskan puolustusministeri suositteli tilaamaan Ukrainasta.

12 vastausta artikkeliin “On tuettava Ukrainan omaa aseteollisuutta”

  1. Venäjältä takavarikoituja varoja voitaisiin aivan perustellusti käyttää tällaiseen tarkoitukseen.

  2. Nyt vaan on käynnissä jonkinlainen paremmuuskilpailu, kuka eniten avustaa Ukrainaa. Suomi on aika hyvä esimerkki, aseita ja rahaa lapioidaan ihan urakalla, vaikka omat taskut ovat täysin tyhjät.

    Sitä venäläistä rahaa on rajan tälläkin puolella, miksei sihen uskalleta kajota.

  3. Kuten Pentti edellä ja avustamme velkarahalla sekä leikkaamme omilta köyhiltämme. Entä jos tarvitsemme apua saammeko?

    1. Mitä enemmän Venäjän sotilaita kaatuu Ukrainassa ja mitä enemmän Venäjän kalustoa tuhoutuu Ukrainassa – sitä parempi Suomelle, Virolle, jne.

      Julkisessa taloudessa riittää leikattavaa muualta kuin omista puolustusmenoista ja avusta Ukrainalle.

    2. Sen velkarahatyperyyden kehitti Marinin sakki oikein taiteeksi, kun rakensi miljardeja vajaarahoitetun sotesotkun ja usean miljardin pysyvät menolisäykset nykyhallituksen korjattavaksi.

        1. Marinin hallitus ei rakentanut mitään, vaan 20- vuotinen kokoomuksen pääosin vetämä sote-sähläys ja olivat varsinainen kustannuspommi ja pääosin Risikon aikaansaannoksia.
          Sipilän hallitus toteutti aluehallinnon – hyvä.
          Sote on nyt hyvässä mallissa, kun nyt puretaan satavuotisia kiinteitä kuntien seiniä ja turhaa byrokratiaa. Aluehallinnon kustannukset ovat muruja vrt. väestön tarvitsemaan hoitokustannukseen.
          80-90 % väestöstä ovat kutakuinkin kunnossa, mutta vain 10-20% vanhetessaan kovaa vauhtia aiheuttavat 80-90 % kustannuksista.
          Nyt tämä hallitus sählää oikein olan takaa ja pääsähläri on Orpo, joka sai kenkää Sipilän hallituksesta ja Marinin hallituksesesta. Nyt vain valheet ovat lääkkeinä, kun ihan oikeitakin tarvitaan.

          1. Onkohan noista faktaa jossakin nähtävänä kuinka paljon euroissa kustantavat nuo aluehallinnon murut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *