Kokeilin valmissalaattia ja levitettä (tuorejuusto)

En yleensä osta mitään valmisruokia.

Valmissalaattejakin erittäin harvoin. Ostin kuitenkin kokeeksi Saarioisten Punajuuri-Piparjuurisalaattia – se ei ole ollenkaan hullumman makuista – pirtsakka kirpeys piparjuuresta. Saatampa ostaa uudestaankin ennen kuolemaa.

Sattuneesta syystä kaappeihini on kertynyt taistelumuonapakkauksista voileipäkeksin tapaisia keksejä, jotka metalloiduissa muovipakkauksessa säilyisivät varmaankin ”ikuisesti”. Kun minulla on varastoituna hyvää kotimaista ruisnäkkileipää Koulunäkki Maukas varsin mukava määrä, niin ajattelin vähentää niiden ”voileipäkeksien” määrää varastoistani. Olen niitä silloin tällöin syönyt nimenomaan voin kanssa, mutta nyt päätin kokeilla ”maustetun tuorejuuston” kera, ehkä olisi parempaa.

Silmiini sattui Ruohosipulituorejuusto. Nimi sai aikaan miellyttävän makumielikuvan. Tuotemerkki näyttäisi olevan Creme Bonjour. Väitetään olevan kirnupiimäpohjainen. Valitettavasti ruohosipulia ei ollut juuri muualla kuin nimessä, joten se ostos oli pettymys. Kun kerran ostin, niin olen tietysti sen avulla vähentänyt ”voileipäkeksivarastojani”. Tuskin ostan toista kertaa. Minä opin yleensä virheistäni.

 

5 vastausta artikkeliin “Kokeilin valmissalaattia ja levitettä (tuorejuusto)”

  1. Saarioinen hoitaa perusasiat perushyvin.

    Itsellä on yksi suosikkisalaatti kaupan valmiista, se on tällainen Kreetan salaatti. Helsinkiläinen tuote mutta siitä huolimatta syömäkelpoinen.

    Puoliso on aivan ihastunut Lidlin kana-pestosalaattiin.

  2. Juhani, olen törmännyt itsekin tuohon Saarioisten punajuuri-piparjuuri salattiin ja kuin myös yllätyin positiivisesti.

    Mikäli ostat tuorejuuston, jossa mainitaan ruohosipuli, valkosipuli, punasipuli tai mikä ikinä, niin varaa nippu aitoa tavaraa viereen jos haluat saada luvatun maun.

  3. Palaan vielä ”levitteisiin”.

    Jenkkien taistelumuonapakkauksessa on maapähkinävoita. Se on paksua tahnaa, eli se ei sotke. Se ei ole myöskään pahan makuista, joten sotahommissa menettelee.

    Virolaisissa taistelumuonapakkauksissa on myös maapähkinävoiksi kutsuttua mönjää ainakin kahdenlaista – toinen niistä suklaan kanssa. Niistä jostakin syystä erittyy juoksevaa öljyä, joten niillä on helppo sotkea vaatteensa, kätensä, jne. Minusta makukin on surkea. Ne on parasta heittää avaamattomana roskikseen saman tien kun avaa taistelumuonapakkauksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *