Yhtäläisyydet: kameolontti / persut

Persut hajoaa valheiden ja petosten sumaan äänestäjille. Miksi, vain vallanhimon vuoksi, jonka takasi heikko ja persujen hännällä heiluva kokoomus. Mutta, miksi kokoomus antaa tämän tapahtua ? Sitä ei selitä enää edes hallitusohjelman kompromissit.  Sitä selittää Orpon selittämättömät kiemurat vallan kammareissa ja vain vallanhimon vuoksi . Pahinta on se , että Suomi tästä näivettyy, eivätkä nämä näe puuta pidemmälle kuin tämän ainoan  hallituskauden, minkä enää ovat olemassa..

”Tamperelaispoliitikko lähti perussuomalaisista 12 vuoden jälkeen ja kertoo nyt, mitä tapahtui:

Jani Moisio viihtyi perussuomalaisissa 12 vuotta ja kypsytteli päätöstään pitkään. Viimeinen niitti oli hallituksen palkansaajiin kohdistuva politiikka. Asiantuntijan mukaan puolueen jättäneitä valtuutettuja on kymmeniä ympäri Suomen. ”

Jani Moisio loikkasi sdp:hen. – Aamulehti

Juttu on pitkä ja  perusteltu myös Jokisipilän silmin.

17 vastausta artikkeliin “Yhtäläisyydet: kameolontti / persut”

  1. Otteita, koska juttu on vain tilaajille:

    ”Vuodesta 2012 perussuomalaisten varavaltuutettuna Tampereen valtuustossa olleen Jani Moision loikka sdp:n ryhmään tuli varmasti yllätyksenä monelle, mutta päätöstä Moisio oli kypsytellyt pitkään.

    Hän pohti puolueen vaihtoa jo entisen pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituskaudella.

    ”Koin lomarahojen leikkaukset järjettöminä, koska ne heikensivät ostovoimaa. Kaikkiaan työhyvinvoinnin kurjistaminen ja esimerkiksi kilpailukykysopimuksen lisäminuutit näyttäytyivät lapsellisilta, vaikka tavoite olisikin ollut hyvä hallituksen näkökulmasta.”

    Tuona aikana ei ovi kuitenkaan heilahtanut. ”Politiikka ei ole mikään pikamatka, lopullisen ratkaisuni tein maltillisen tien kautta.”

    ”On yritettävä enemmän”
    Moision ajoi politiikkaan aika, jolloin Suomessa sorvattiin tukipaketteja Kreikalle.

    ”Tuon ajan politiikka sai aikaan fiiliksen, että enää pelkkä äänestäminen ei riitä, vaan on yritettävä enemmän.”

    Puolue valikoitui aikoinaan karsimalla. ”Viimeiseksi jäivät perussuomalaiset, joihin liityin.

    Moision viimeviikkoisen päätöksen taustalla on tyytymättömyys hallituksen palkansaajiin kohdistuvaan politiikkaan.

    ”Olen ajanut vuosia tavallisten palkansaajien etuja. Vaakakuppi painui siihen malliin, että nykyisen hallituksen politiikka ei maistunut hyvältä.”

    Moisio ei kiellä, etteikö työmarkkinoita pitäisi uudistaa, mutta kyse ei ole mistään pienestä teemasta. ”Voisimme puhua tästä vaikka kaksi päivää seminaarissa”, hän heittää.

    Yksin ei pärjää kukaan
    Hän korostaa mielipiteiden olevan hänen omiaan, ei minkään poliittisen ryhmittymän.

    ”Tämä Suomi-laiva on yhteinen meille kaikille, joten pitää ymmärtää, ettei kukaan pärjää täysin yksin. Yrittäjät tarvitsevat palveluiden ja tuotteiden käyttäjiä sekä työntekijöitä. He taas tarvitsevat yrittäjiä ja yrityksiä kyetäkseen käyttämään palveluita.”

    Moision mukaan yhtälö on yksinkertainen, mutta ongelmaksi ovat tulleet menot huoltosuhteessa ja ulkomaankaupan supistuminen.

    ”Jos käytämme keinona työtä tekeviltä leikkaamista ja työtyytyväisyyden heikentämistä, se on sama kuin leikkaisi ostovoimaa ja yritysten palveluiden kysyntää ja tarvetta.”

    Hän on samaa mieltä hallituksen kanssa siitä, että kannustinloukkuja pitäisi purkaa. ”Toki mieluummin porkkanan kuin kepin avulla. Työn mielekkyys ja siitä saatava korvaus olisi saatava houkuttelevaksi, jotta se kannustaisi työmarkkinoille.”

    ”Nämä on hyvä muistaa, kun puhutaan valtavasta työvoiman tarpeesta.”

    1. Ettei vaan Moisio olisi hillitön ympäristön pilaaja, kun itkee rahojen perään. Hyh hyh!

  2. Toinen ote:

    ”Tulot ja menot linjalle
    Hallituksen kärkitavoite on saada velkaantuminen taittumaan. Taloustilanne on kuitenkin edelleen erittäin huono. Suomi joutuu ottamaan ensi vuonnakin reippaasti uutta velkaa.

    Moision mukaan peruskysymykseen on helppo vastata. ”Tulot on saatava menojen kanssa samaan linjaan, tai sitten toisinpäin.”

    Ulkomaankauppaa on pysyttävä hänen mukaansa lisäämään ja työttömyyttä vähentämään.

    ”Mahdollisuuksien rajoissa terveydenhoitoa pitäisi pyrkiä tehostamaan niin, että se painottuu ennakoivaan malliin. Näin kalliimpi jälkihoito vähenisi.”

    Huumoria väärään aikaan
    Perussuomalaisten kannatus oli Ylen viimeisessä mittauksessa liki 16 prosenttia. Lukema on ollut korkeampikin. Moision mukaan kannatus kertoo siitä, etteivät kaikki äänestäjät hyväksy hallituksen uudistuksia.

    ”Vaikka itse ymmärrän jonkin verran huumoria, niin ihan joka paikkaan se ei sovi”, hän viittaa valtiovarainministeri Riikka Purran (ps.) kohua herättäneisiin kuviin.

    Hänen mielestään ei kannata heilua tiedotusvälineiden edessä leikkuulautojen ja saksien kanssa, jos on mukana kurjistamassa työelämää.

    ”Minulle se ei luonut luotettavuuden kuvaa.”

    Moisiolla ei ole tietoa siitä, miten paljon perussuomalaisia on vaihtanut puoluetta tämän hallituskauden aikana kuntien valtuustoissa. ”

    1. Eiköhän perussuomalaiset kestä tämänkin varavaltuutetun hyppäämisen metsäkaartiin, kun kestimme viiden hallituksen ministerinkin pakenemisen auton peräkontissa siniseen, ikuiseen uneen ja joka meistä teki valtionhoitaja puolueen Orpo I.seen.

        1. Eli hyppelevät kukasta kukkaan, kun kuvittelevat hunajapurkin olevan makeampaa vasemmiston sänkipellossa, mutta historia on osoittanut, että harvoinpa poliittista kolmiloikkaa hyppäävät saavat tuloskirjaan muuta kuin rukseja.

          1. Vaikea persuista on hypätä oikeammalle, siellä on vatassa avosylin natsit ja rasistit, joka on pysyvä ilmiö.
            Vasemmalla ensimmäinen on kepu. Kokkarit ovat puoliksi persuja.

  3. Yksinkertaisempien on ihan hyvä siirtyä kaltaiseensa seuraan ja vapaassa maassa tämä on sallittua.

  4. Jännä juttu muutoin, että Suomessa pakkojäsenyys koskee enää ylioppilaskunta ja satamatyöntekijöitä ja tietenkin vasemmiston toimesta, muista ”Neuvosto ajan ”jäännöksistä on päästy aika hyvin eroon .

    YTK : lla on enemmän jäseniä kuin SAK: lla.

    1. YTK on hyvä, mutta yhteiskunnan varoin ylläpidettävä, kun taas AY hoitaa velvoitteensa jäsenmaksuilla.
      YTK: ssa pitää olla jäsen, jos joutuu työttömäksi. Se ei puolusta joukkovoimalla ketään. AY:n voimasta hyötyy YTKkin.

      1. Otahan Heikki ensin faktat selville ennen kuin kommentoit.

        Ay:n toimijat saavat aivan yhtälailla rahaa valtiolta. Peruspäivärahan -osuuden verran.

        Ay:n työttömyyskassojen jäsenmaksut kattavat vain runsaat 5% ansiopäivärahoista. Loppu kustannetaan työnantajilta ja työntekijöiltä kerättävillä työttömyysvakuutusmaksuilla. Näitä maksuja maksavat nekin, jotka eivät saa ansiosidonnaista eli kassoihin kuulumattomat palkansaajat.

    1. Niin niin, joku muu voisi ajatella, että kyse on Rantasen vaikeasti vammaisen lapsen tarpeista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *