VR:llä on ”kivinen” rata

Onneksi ei niin paha kuin on lentokansalla kärvistellessään kaukana ilman vettä kuin saunassa, paluulennosta ei tietoakaan pikkiriikkisen bitti poikittain ongemien kanssa.

Eilen…

VR Oulusta Hesaan myöhästeli Tampereelta 5min.  6, 8,10,16,18 ja 33 min. ilmoitus toisensa jälkeen, kunnes se vihdoin saapui rataongelmien vuoksi. Kuulutus tietenkin asemilla on ihan puuroa, mutta infotaulut asemilla pelaavat hyvin vaunujen numeroineen kuvineen.

Itse junassa matkustamon screenit elävät päivittymätöntä entistä aikaa.

Sitten kuuluu reipas konduktöörin ääni, joka kertoo selkosuomeksi, ruotsiksi ja englanniksi mikä on tilanne. Hoitivat IC- junalle ylimääräisen pysähdyksen Keravalle, että liittymäjuna muualle odottaa ja ottaa matkustajat mukaan.

Paluumatkalla lähtö viivästyi veturivian ja vaihdon vuoksi 12 min. Niin tiukat ovat aikatalut ja ketjutukset, että tekivät taas ylimääräisen pysähdyksen junien vaihtoon väliasemalla vaihtojunan odotellessa. Taas hienot kuulutukset ja uudelleen järjestelyt muihin juniin ja ohjeistukset konduktööriltä, eli toimii kuin junan vessa.

Matkustajien lippujen tarkastus on nopeaa, jos… QR- koodi on paperitulosteella. Mutta kovaa sähläystä kännyköiden kanssa, matkustajien scrollatessa  missä h…ssä se on. Siihenkin konduktöörit kuuluttivat ohjeet etukäteen,  kuinka pitää löytää  koodi nopeaan tarkastukseen. Mutta, sa…na kun näillä on napit korvilla eivätkä kuule mitään, aikaa palaa aivan turhiin viivästyksiin.

Matkailu avartaa-”Hesaa ei enää ole”. Se on joku sillisalaatti ja ikuinen rakennustyö- ja purkutyömaa roskineen ja sotkuineen. Tampere on ihan toista maata-nyt.

5 vastausta artikkeliin “VR:llä on ”kivinen” rata”

  1. Käytin junaa Tre-Hesa -60-luvulla viikottain ja se toimi. Paikkalippu piti ostaa jos halusi istua sillä silloin junat olivat täysiä!

    1. Nyt aina paikkalippu automaattieseti kaukojuniin.
      On niissä IC- junissa mukava matkustaa varsinkin 2. krs. Siistit, väljät, näköala, ilmastointi, virtalähteet, siistit ravintolat, wc:t. Tasaista menoa, jopa lähes 200 km/ h.

  2. Orpon ratahanke saa jo aikaan omienkin hajaannusta hallituspiireissä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *