Uusi pommi hallituksen Roope-Ankan rahasäilön alle

Virasto käynnisti tarkastuksen hallituksen ilmastotoimista – Miljardilasku uhkaa

Puutteellisin tiedoin tehdyt toimenpiteet saattavat käydä kalliiksi Suomelle. Nyt VTV on lähtenyt selvittämään, minkälaisilla tiedoilla ilmastostrategiaa suunnitellaan.

Kun hallitus höyrypäisyydessään aiheuttaa sotelle uuden miljardilaskun väärillä ”säästöpäätöksillään”, toinen miljardien kustannuksia odottaa jo toteutumattomissa ilmastotoimissa.

… saati EU:n ennallistamisasetusten laiminlyönnistä  taas uusi miljardi

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010647582.html

4 vastausta artikkeliin “Uusi pommi hallituksen Roope-Ankan rahasäilön alle”

  1. Tarkastus keskittyy sekä Sanna Marinin (sd) kauden että Petteri Orpon (kok) hallituskauden aikaiseen ilmastopolitiikkaan.
    Sanna Marin toteutti ilmastotoimet suunnitelmallisesti – Orpon hallitus hylkäsi.

    Tarkastuksen aikana kohteena olevat ministeriöt, muun muassa ympäristöministeriö sekä maa- ja metsätalousministeriö, valmistelevat ilmastosuunnitelmia. VTV seuraa nyt sitä, millä perusteella päästöjä vähentäviä toimenpiteitä valitaan ilmastosuunnitelmiin.

    HS:n tietojen mukaan poliitikot ovat valinneet selvitettäväksi esimerkiksi sen, millaisia ilmastovaikutuksia on esimerkiksi ruokahävikin vähentämisellä sekä liityntäpysäköinnin kehittämisellä.

    Sen sijaan esimerkiksi energiaveron ja ajoneuvoveron indeksitarkastukset, jakeluvelvoitteen korottaminen ja kansallisten ravitsemussuositusten päivittäminen jätettiin pois listalta. Se tarkoittaa, ettei tällä hallituskaudella suunnitella näiden toimenpiteiden ottamista käyttöön – vaikka ne saattaisivatkin olla kustannustehokkaita.

    Tarkastuskertomuksen on tarkoitus valmistua ensi vuoden syksyksi.

  2. Kohtuuttomasti jo toimia tehneille lisää maksettavaksi samalla, kun lusmut pääsivät pienillä parannuksilla.
    Tätä on eu:nn järjestelmällinen typeryys.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *