27 vastausta artikkeliin “Taas, joka tunti, joka päivä…Suomi on sekaisin”

  1. Juu, ennen Orpon hallitusta ei poliisilla tuollaisia tehtäviä ole ollut, eivätkä mannet ole kantaneet aseita.

    Suomessa saa vaihtaa sukupuolta vuoden välein, mutta viiniä ei saa ostaa ruokakaupasta ja huumeiden vapauttamista eivät ole vaatineet muut kun kannattamasi vihervasemmisto, viinan vapauttamista eivät ole vaatineet edes he.

    1. Virheet ovat ajaneet huumeiden vapatttamista ja miesvihaa kaikin keinoin.

  2. Taksit tappelevat.
    Tuhopoltot riivaavat.
    Sabotaaseja infraa vastaan.
    Puukot heiluvat.
    Nuoriso ei osaa kirjoittaa eikä lukea.
    Koulu on rikki.
    Perheiden pahoinvointi ja talousahdinko syvenee.
    Hallitus on hukkareissulla pöpelikköön.

    .. on se mukavaa, että meillä Koulukadulla sentään sadat lapset nauravat ja leikkivät ja tikat kopistelle ja aurinko paistaa.

    1. On se todella loistavaa, kun kaikki edellisten hallitusten munaukset ova persuvihaajan värilasien läpi nykyhallituksen aiheuttamia.

    2. Ajatella, että kaikki tuo on tapahtunut vajaassa kahdessa vuodessa Orpon hallituksen päätösten seurauksina.

    3. Tämä että nuorison luku- ja kirjoitustaito ovat romahtaneet ja että koulu on rikki eivät ymmärtääkseni mitenkään voi olla tämän hallituksen vika. Epäilevä katseeni kääntyy edelliseen opetusministeriin ja opetushallitukseen, joko toiseen tai molempiin. Edellinen opetusministeri oli voimakas persoona, vahvasti vasemmistolainen ja idealisti. Muutti paljon sitä miten oli ennen,
      aikana kun pisatulokset kouluissa olivat hyviä ja lapset kouluissa oppivat lukemaan.

      Lukutaidon puute on ajan kanssa omiaan syventämään ongelmia joita Heikinkin listalle on nostettu. Kovasti panen toivoa että nykyinen hallitus ja uudenalisilla painotuksilla toimiva kouluhallitus palauttaisi menoa kouluissa soveltuvin osin entiseen hyväksi koettuun malliin. Konkreettisia neuvoja en muita ole kyvykäs antamaan mutta älypuhelinten käytön kielto kouluissa silloin kun se ei liity opetuksiin pitäisi jyrkästi kieltää ja opettajien ääntä pitäisi herkällä korvalla kuunnella luotaessa uutta paremmin toimivaa opetusta.

      1. Ei onnistu mikäön sivistysalueen nosto, koska tämä hallitus leikkaa monelta koulutustasolta, vaikka toisin lupasivat.
        Sellainen tämä sivistyskokoomus on perskutarallaa populistien räpylässä.

        1. Kännykkäkielto ei maksa mitään. Opetusohjelmien ja menetelmien palauttaminen entiseen ei maksane mitään voi tulla jopa halvemmaksi.

      2. Matti, puhut asiaa. Viime hallituksen koulutuksen lippulaiva oli oppivelvollisuuden laajentaminen 18 ikävuoteen saakka ja maksuton toinen aste.

        Ongelma ei kuitenkaan aiemmin ollut se, etteikö nuoret olisi hakeneet toiselle asteelle vaan se, että moni nuori ei pärjännyt toisella asteella esim.puutteellisen lukutaidon ja matematiikan ymmärtämisen vuoksi.

        Eli lopputulema on se, että luku , kirjoitus ja laskutaidottomat pakotetaan olemaan toisella asteella 18 ikävuoteen saakka.

        Nykyhallitus taasen panostaa koulun alaluokille mm.lisäämällä viikko tunteja äidinkielen ja matematiikkaan, lisäksi kännyköihin tulee rajoituksia.

        Edelliset ovat varmasti vääriä päätöksiä, mutta pirun järkeviltä ne kuulostavat.

    4. ”Taksit tappelevat.
      Tuhopoltot riivaavat.
      Sabotaaseja infraa vastaan.
      Puukot heiluvat…..”

      Taksit tappelevat tiloilla on kyllä ihan suora seuraus Bernerin taksiuudistuksen ja on jatkunut sitä asti.

      Tuhopoltot varsinkin ketju sellaiset ovat hyvin usein mieleterveysoglmaisen henkilön teoksia, mutta Orpon hallitus on varmasti myös keksinyt pyromanian?

      Sabotaasit infraa vastaan on oikein perinteinen vasemmiston tapa juhlia ja eikös vasemmistolainen apulaispormestari saanut sakot hiljattain juuri tällaisesta.

      Muita nimekkäitä osallistujia näihin tuhotöihin ovat mm. Andersson, Saramo, Koivulaakso jne. jne.

      Mitä tulee taas puukkojen heilumideen niin erityisesti nuoriso väkivalta ja ryöstelyt ovat yleistyneet ja tästä kehityksestä on yksi eduskuntapuolue varoittanut vuosikausia muuta kun se rasismi, mutta kun se turha pelottelu.

  3. Kokoomus ja RKP haluaa päästä eroon totuuksia laukovasta persu J Mäkelästä? Nykymeno ei siedä arvostelua…

  4. Ihan vaan uteliaisuudesta kysyn, että olivatko kaikki Marinin hallituksen aikaiset poliisitehtävät Marinin hallituksen syytä vai koskeeko tämä nyt ainoastaan Orpon hallitusta?

    1. Marin ei voi enää vaikuttaa mihinkään tämän hallituksen katastrofiin. Sen pitää hoitaa tätä aikaa ja lunastaa lupauksensa.
      Mutta, jos niin, ainakaan ei Orpo eikä Purra hyppisi nenille.

      1. Eli hallituksen syy poliisitehtävien osalta koskee siis ainoastaan Orpon hallitusta.

        Ei oikein osaa yllättyä.

    1. Tottahan saavutetusta tinkiminen pahoinvointia aiheuttaa, kunpa olisimmekin voineet jatkaa entiseen malliin, ei leikkauksia vaan lisää rahaa halullisille. Rahalla saa ja hevosella pääsee sanoo sananlaskukin.

      1. Edellinen hallitus ei jakanut kenellekään rahaa, vaan piti työllisyyden ja yhteiskunnan pystyssä kiriisistä kriisiin jopa paljon pienemmin velkavedoin kuin tämä katastrofihallitus.

        1. Edellisen hallituksen miljardiluokan menolisäykset ilman tuloja kaatuivat tämän hallituksen niskaan.
          Ei niitä tämä hallitus päättänyt.

    2. ”Onko tämä hallitus yleensä tehnyt mitään, joka ei olisi aiheuttanut pahoinvointia yhteiskunnassa. Ei ole !”

      Oletko sinä = yhteiskunta?

  5. ”Edellinen hallitus ei jakanut kenellekään rahaa,”

    Pientä rajaa nyt sentään.

    Syksyllä 2020 kunnille ylimääräinen ”kunnallisvaalimiljardi”. Miljoonia voittoa takoneelle S-ryhmälle yli kymmenen miljoonan koronatuet.
    Ravintola-alan yrittäjien koronatuet automaattisesti ilman perusteltua hakemusta
    Jne. Esimerkkejä piisaa.

    Haluatko Heikki lisää esimerkkejä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *