25 vastausta artikkeliin “Suomen metsäteollisuus on kriisissä- useita luonnon tärvelyrikoksisa”

  1. Muistan aikoinaan kun isotädilläni oli Hämeenkosken pääjärven rannalla kesämökki niin lahottajatauti iski kaikkiin lähimetsien kuusiin ja mäntyihin ja metsät muuttuivat suurelta alueelta taloudellisesti arvottomiksi. Elettiin muistaaksen 1980-lukua.

    1. Pistäinen ja kuoriainen ovat pirullisia, mutta arvatkaa, mikä tuon aiheuttaa ?
      Yksipuiset puupellot ja lintukannan pieneneminen ja yksipuolistuminen.

  2. Maineen menetys on niitä asioita joita toistetaan joka asiassa mutta ei kvantifioida koskaan. Sillä ei yksinkertaisesti ole merkitystä keskipitkässä tai pitkässä juoksussa.

    Oikeuden tuomioilla sen sijaan on ja juuri niin pitää tehdä. Tuholaiset tuomiolle.

    1. Voiko tuosta sitten kehuja ansaita. Tämä tulee vaikuttamaan hyvin negatiivisesti paperimarkkinoilla, mutta myös EU-tasolla, kun Suomen ennallistamisia ja kehitystä arvioidaan myös kustannusten kautta.

  3. Kehuilla tai maineella ei kummallakaan ole tässä suurta väliä. Ei vaikuta myyntiin pidemmän päälle.

    Luonnolla on väliä. Keskitytään siihen.

  4. Onhan se hienoa että vielä tässä menossa missä materia ja raha on yhä enemmän keskiössä on idealisteja jotka jaksavat puhua maineesta. Kyyuta peesaten kunpa keskityttäisiin luontoon, myös Vihreä puolue lipunkantajana

    1. Kommentti Matin puheenvuoroon, sehän on puolueensa johtajan julkilausuman mukaan VIhreän puolueen päälimmläinen ja peräti ainoa tavoite kaataa hallitus. Entäs sitten?

      1. No hallituksenkaatouho on tullut selväksi ja sitä tehdään niin hartiavoimin että vihreydelle, teoille, ehdotuksille jne ei juuri jää aikaa. Myös punaideologian paremmuuden julistaminen nykyään heille tärkeämpää kuin vaikkapa Itämeren suojelu.

        1. Tarkennan vielä että kyllä on vihreitä jotka kirjoittavat luontoaiheista, enemmän mielessä olivat Sofia Virta ja Atte Harjanne

  5. Juhak. Jos et pysty asiallisesti kommentoimaan itse metsäasiaa, jätä kommentoimatta !
    Raakut, Stora Enso, maine, puupellot, avohakkuut, koneyrittäjät ja raha.
    Jatkuva kasvatus, lunnontilaiset ja eri tyypien määrät ja vaikutus koko
    ekologiaan. Tuossa aluksi.

    1. Juhak, Mikä se metsiin liityvä asiasi oli muu kuin minun arvosteleminen.
      Minä en ole keskiössä, vaan metsät.
      Miten Matti, Lasse, Tepi, Pentti, Niilo…osaavat kommentoida asiaa ilman henkiökritiikkiä ?

  6. Vähän asian vierestäkin ja kuitenkin metsästä. Me viikolla kävelimme metsähoitoyhdistyksen teknikon kanssa metsässä, jäimme ihmettelemään kuusen vuosikasvua. Minä en ole ikinä nähnyt 70- 80 sentin kasvainta ja sen lisäksi vielä uutta kasvainta noin 15 senttiä. Jotain tapahtuu ilmastolle, tai kasvupohjalle.

  7. Kun näitä räme metsiä tulee lisää alkaa siinä myös metsien tuhoaminen kaiken maailman ötököiden loppu tuloksena terv tepivaari

    1. Väärin, mikäli monimuotoisia metsiä on riittävästi ihan luonnonmetsineen, ne takaavat myös luontaisesti tuhojaisten ”poistoa”. Linnut, viholaishyönteiset, kasvien oma torjuntakemia jne..
      Mitä yksipuisemmiksi
      hoidetuimmiksi metsät menevät, sitä enemmän tuholaiset pääsevät tekemään vahinkoa ( mänty/ kuusi ).

  8. Suomen metsäteollisuus porskuttaa ja voi hyvin. Jos luontosääntöjä rikotaan, syyllisiä rangaistaan ja asia korjataan.
    Jos jokin on kriisissä, se on EU:n uskottavuus! Ennallistamisajatus vie kirjaimellisesti metsään (kielteisessä merkityksessä), kun rahat ja tarmo pitäisi keskittää sinne missä luonto itkee eli merien puhdistaminen muovista ja muista saasteista.

    ”Puupelto”-termi on ekofasistien keksimä slogan:-
    Suomessa ei ole puupeltoja vaan metsiä: Jos puupeltoja haluaa löytää, niitä löytyy Euroopan maista, jotka ovat omat vanhat metsänsä pistäneet haaksioon ja aika päiviä sitten. Niinpä nämä maat kadehtivat Suomen hyvin hoidettuja metsiä ja näkevät punaista faktasta että metsät ovat Suomen öljy. Vieläpä uusiutuva luonnonvara.😁

    1. Metsäteollisuus tekee rahaa itselleen metsänomistajille ja alihankkijoille ja jättää jäljeekeensä siivottomat avoraiskot uudelle puupellolle.
      Metsät luonnon kokonaishyvinvoinnin osana voivat huonosti.

  9. Maailman merissä on jo nyt yli 150 miljoonaa tonnia muovijätettä. On arvioitu, että meriin päätyy vuosittain arviolta 9-14 miljoonaa tonnia muovia. – Wikipedia.

    22.11.2018 Syyskuussa mepit eli EU:n parlamentaarikot hyväksyivät muovistrategian, jonka tavoitteena on lisätä muovin kierrätystä. – Eli kyllä EU:kin osallistuu osaltaan merien puhdistamiseen jahka se on saanut Euroopan ( ainakin Suomen ja Ruotsin) metsät lahoamistilaan pois kirveen ja järjen ulottuvilta.

    1. Nyt puhutaan Suomesta. Euroopan metsien tilanne on huomattavasti paremmassa kunnossa kuin Suomen, koska siellä on tartuttu toimeen jo kymmeniä vuosia sitten.
      Siellä tehtiin virheet kauan sitten jota Suomi nyt virheineen toteuttaa.

  10. Voisitkohan kertoa, mitä virheitä siellä muka on korjattu?
    Tietääkseni mm. Schwarzwaldiss on ollut ja on edelleen massiivisia metsätuhoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *