Suomen historian surkein hallitus – saa mitä tilaa – ei kurjuutta kummempaa

Täällä palstoilla näkee päivittäin kuinka ”loistavasti” tämä puujalkahallitus on jakanut Suomen hyvinvointia vain omille lahoaville puujaloilleen – hyvinvoiville. Entisajan puujalkojen jalustat olivat korkealla ja sieltä näki pitkälle. Orpon- puujalat ovat pitkät, mutta  niillä ei Suomen suolla pärjää- upottaa, upottaa !

Tämän hallituksen kuntostrategia on täydellisen epäonnistunut  tähdäten kokonaishyvinvoinnin pitkään jänteeseen.

Syyt ovat yksinkertaiset:

  • Leikkaamalla ei uutta synny, sen osaa jo apukoululainenkin,  eikä vanhoilla konsteilla tässä maailmantilanteessa pärjätä
  • Yhteiskuntarakenteen ylläpitäjät on jaettu susiin ja lampaisiin
  • Luottamus ei synny vain omaa selkää taputtamalla, siihen tarvitaan laajaa luottamusta
  • Puhdas oikeistohallitus on pahin, mitä tällaisessa tilanteessa Suomi tarvitsee- tarvitaan moninapainen hallitus ajamaan tasapainoisesti ja tasaveroisesti kannustamaan yhteiskuntaa yhteiseen maaliin.
  • Tarvitaan voimakkaat johtajat johtamaa Suomea, tämä ei ole Impivaaraa.

 ”Petteri Orpon (kok) hallitus on hiukan yli vuoden ”laittanut Suomea kuntoon”. Näin ainakin Orpo itse on määritellyt hallituksensa tehtävän. Hallitus on jo sopinut 9 miljardin euron valtion menojen leikkauksista ja muista toimista, joilla jarrutetaan Suomen velkaantumista.

Näkyykö vielä merkkejä Orpon hallituksen politiikan onnistumisesta. Viime vuonna leikkaukset kohdistuivat suurelta osin työttömiin, opiskelijoiden ja vähävaraisiin. Kun taloustilanne osoittautui tämän vuoden alussa odotettua kurjemmaksi, hallitus joutui pakon edessä tiukentamaan hitusen myös varakkaimpien ja eläkeläisten verotusta.

Hallitus on yrittänyt edistää valtion säästöjä ja työllistämistä muun muassa heikentämällä asumistukea ja työttömyysturvaa sekä lopettamalla vuorotteluvapaan ja aikuiskoulutustuen. Suomen talous on vähintään yhtä pahassa tilassa kuin vuosi sitten, mutta talousennusteet povaavat jo pientä talouskasvua korkojen laskun tahdittamana. ”

Huonolta näyttää mutta menköön vieläkin huonommin !

Hallitus lupasi laittaa ”Suomen kuntoon” – Luvut paljastavat, miten on käynyt | HS.fi

30 vastausta artikkeliin “Suomen historian surkein hallitus – saa mitä tilaa – ei kurjuutta kummempaa”

  1. . .. ja vaikka toisin selitellään, hallitus aiheutti omapäisyydellään, haluttomuudellaan ei edes neuvotella, lakkoaallon, ei yksiniittisesti AY.

    1. ”Leikkaamalla ei uutta synny, sen osaa jo apukoululainenkin, eikä vanhoilla konsteilla tässä maailmantilanteessa pärjätä”

      Kyse onkin resurssien siirrosta työtä tekeville. Siinä tosin sivuutetaan muutama köyhä nero.
      On luomua, jos heikot sortuvat elon tiellä, sanoisi Linkolan Pena, jos eläisi.

      Linkola pyöräili Kuhmalahdella lapsi tarikalla. Poikkesi ossuuskauppaan. Inehmot sanoivat Penalle: ”Eikö lapsi ole kylmissään?” Pena vastasi: ”Kuolee, jos on kuollakseen.”

      Näistä asenteista saattoi johtua perheen hajoaminen

      Mutta Linkolan Pena pitäisi hölmönä sitä , että homojen tiputtajia, pillunpirstaajia, verikostajia ja kunniamurhaajia ruokittaisiin leivällä, joka olisi köyhillemme tarpeen. Sillä yhteiskuntienkin välillä vallitsee kilpailu eloon jäämisestä.

    2. ”…ja vaikka toisin selitellään, hallitus aiheutti omapäisyydellään, haluttomuudellaan ei edes neuvotella, lakkoaallon, ei yksiniittisesti AY.”

      Lakot olivat periaatteessa kapinaa demokratiaa vastaan eli hallituksen kiristämistä taloudellisella väkivallalla. Mielestäni kyse oli valtiopetoksesta, jonka yrityskin on rangaistava .

  2. Sulaa pirullisuuttani poimin Heikin värikkäästä artikkelista yhden kohdan:

    ”Luottamus ei synny vain omaa selkää taputtamalla, siihen tarvitaan laajaa luottamusta”

    Ymmärrän että Heikki ei tästä tykkää ja uskoisin hänen vesittävän kummastukseni kun ihmettelen miksi ei edellinen hallitus saavuttanut kansan luottamusta oivallisella politiikallaan

    1. Syy on kaksinkertainen:

      1. Edellinen hallitus sai suuremnan äänisaaliin kuin nyt, mutta se pirstaloiutui pienempien puolueiden kesken, joten Eduskuntapaikoin hävisivät.
      2. Kokoomus onnistui manipuloimaan rahalla ja yritysten tuella sekä velkaleikkauksillaan kansan persujen kanssa pettämään kaikki pyhät vaalilupaukset äänestäjille-
      varsinkin persut.

      …ja kolmaskin; kokoomus alistui Orpon pääministerikiimassaan persujen apupuolueeksi pettämään kaikki muut lupauksensa.

      1. Heikki

        Ei hallitus saanut vaaleissa ainoatakaan ääntä. Ehdokkaat saivat äänet ja sitä kautta ehdokkaiden puolueet.
        Äänestäjillä ei ollut kuvaa siitä, mihin hallituskoostumukseen vaalitulos tulisi johtamaan.
        Jos PS olisi käyttänyt rahaa vaalikampanjaan yhtä paljon kuin korporaatioiden korruptoimat puolueet, niin PS olisi saattanut hyvinkin olla suurin.
        Tällöin olisivat muut puolueet saattaneet yhtyä ja valita mieleisensä hallitustunnustelijan PS:n ulkopuolelta.

        Ehkä äänestäjistä useat toivoivat, että heidän suosimansa puolue päätyisi toisenlaiseen hallituskoistumukseen kuin mitä edellinen hallitus oli.

        Aika harva ennakoi nykyistä hallituspohjaa, joten sitä vastaan ei vaaleissa esitetty vastustustakaan. Eikä eduskuntaryhmät valinneet toista hallitustunnustelijaa Orpon tilalle, kuten esimerkiksi minua.

        PS ei sulkenut pois mahdollisuutta hallitusyhteistyöstä demarien kanssa, mutta demarit livahtivar oppositioon. Moni keskustassa olisi ollut valmis yhteistyöhön
        PS:n kanssa, Saarikko tuskin ei. Nykyinen pj.
        luullakseni kyllä.
        Henriksson yllätti monet. Ei potenut persuallergiaa, toisin kuin vauhkoileva etnonationalistipuolueen Eeva.

        Demarit osoittivat epäkypsyytensä, kun eivät pyrkineet hallitukseen, vaan tukivat valtiopetoksellista kapinalakkoa hallitusta vastaan.

        Orpo on ollut diplomaattisesti lahjakas ja pitänyt optimaalisen hallitusratkaisun kasassa.

        PS lienee joutunut tekemään enemmän kompromisseja kuin kokoomus, KD ja RKP.
        Demaripuolue ei osoittanut halua kompromisseihin vielä hallituksenmuodostusvaiheessa.

        Ei näytä siltä, että nykyinen hallitusyhteistyö nöyryyttäisi PS-puoluetta yhtä paljon kuin tapahtui Sipilän hallituksessa. Sipilä uhkasi harjoittaa hallituksen, jos PS olisi vaatinut Jussin johdolla vaalien jälkeen tehdyn hallitussopimuksen noudattamista.
        PS:n kannalta olisi ollut kannattavaa lähteä hallituksesta ja panna Sipilä neuvottelemaan uudesta hallituksesta muiden puolueiden kanssa. Niiden olisi kuitenkin täytynyt hyväksyä alistuminen Sipilän diktatuuriin. Olisi saattanut seurata vuoden tai kahden hallituskriisi kulttuurillisesti jakautuneen Belgian tapaan.

        Nykyinen poliittinen tilanne näyttää olevan eheytymässä. Muuten rajalakia olisi tuskin syntynyt. Jatkossa hallitusyhteistyö lienee mahdollinen rajalakia puoltaneiden puolueiden kesken. Kansalliskulttuureita ja kansallisvaltioita vihaavat vihervasemmistolaiset jätettäisiin hallituskaavailujen ulkopuolelle ennen vaaleja.

  3. Hallitukselta näyttää menneen luottamus jo alkumetreillä.
    Lisäämällä köyhien määrää tilanne huononee.

    1. ”Hallitukselta näyttää menneen luottamus jo alkumetreillä.
      Lisäämällä köyhien määrää tilanne huononee.”

      PS on vuosikymmeniä varoittanut roudaamasta tänne tänne köyhiä maailman ääristä vetämään lonkas ja taistelemaan suomalaista kulttuuria vastaan. – Ja pilaten täten Telluksen ilmastoa.
      Vihreistön intohimot pilaavat Telluksen ilmaston ja köyhdyttävät meidät.

      Liittovaltioideakin elää myrkyllisimpänä juuri vihreissä aivoissa.

  4. Kun jossitellaan, niin Orpo olisi saanut tasapainoisemman ja moniäänisemmän hallituksen demarien ja kepun kanssa ilman rkp: täkin.
    Mutta ei ylipääsemättömässä, henkilökohtaisessa kokoomuksen palvomassa pääministerikiimassaan.
    Ja tästä kärsii koko Suomi, pitkään. Ja palauttaminen terveeksi kestää.
    Suomi on kuin sydänleikkauspotilas, joka on jäänyt hengityskoneeseen eikä kirurgi saa haavoja ommeltua kiinni.
    Tarvitaan uusi kirurgi, anestesia, koneenkäyttäjät ja hoitohenkilökunta, että potilas elpyy tolpilleen.

  5. Nykyhallitus ei todellakaan ole toiminut kasvua tukien ja virheiden lista on pitkä kuin nälkävuosi, mutta he perivät surkean tilanteen. Edellinen hallitus törsäsi niin hirveästi että talous oli pahemma jamassa kuin vuosikymmeniin.

    Moni nyt nähdyistä ilmiöistä on sellaisia, joita viime hallituksen aikana talousihmiset arvelivat että tulee käymään.

    Ainoa positiivinen uutinen on että uusia yrityksiä perustetaan vihdoinkin mainioita määriä (per Yle/Tilastokeskus)

    1. Sote miljardien menokustannuksineen ilman tietoakaan tuloista, 21 maakunnan himmeli, mistä 3 maakuntaa ei edes hoida soteasioirta, miljardien pysyvät menolisäykset ilman tietoakaan vastavista tuloista jne. jne.
      Äläkä väitä, etteivät nuo pidä paikkaansa.

  6. Suomen yksi pahimmista poiittisita möhläyksistä- käännytyslaki, joka on tehty vain poliittista vastakkainasettelua varten persujen tahdosta. Ja jolla ei pystytä missään olosuhteissa vaikuttamaan Suomen tyrvallisuuteen. Vs. nyt rajat kiinni- valmiuslaki.
    Kokoomus on selkärangaton ml. demarit kannatusromahduksen pelossa. Paskahousuja kaikki.

    Tämä artikkeli tuhoaa koko lain pohjan:

    HS-analyysi | ”Käännytyslakiin” liittyy yhä paljon kysymyksiä, mihin hallitus ei ole vastannut: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010564411.html

  7. Käännytyslaki ei liity mitenkään taloudenpitoon, kasvuun, soteen, velkaan yms. Se on korkeintaan sivujuonne. Ei kovin kehuttava sellainen tokikaan, mutta sentäs hallituksen ja opposition yhteinen projekti. Harvinaista herkkua.

    1. Vaikka se meni läpi sdp:n tuella nipin napin, lailla ei ole mitään tekemistä Suomen turvallisuuden kanssa. Päinvastoin, jos raja-asemat avattaisiin se olisi turvallisuuspommi. Nyt raja on kiinni koko matkaltaan, eikä signaalia tulijoille ole.
      Valmiuslaki mahdollistaa tulon estämisen kaikkialla, jos se otetaan käyttöön.

  8. … ja sitten lisää tätä hallituksen klimppisoppaa:

    Helsingin Sanomat toistaa samaa tarinaa, josta olen kirjoittanut vuoden päivät ennakolta: ”Hallitus lupasi laittaa ”Suomen kuntoon” – Luvut paljastavat, miten on käynyt”.

    Viime ja tänä vuonna leikkaukset kohdistuivat suurelta osin työttömiin, opiskelijoihin sekä vähävaraisiin.

    Leikkaamalla ei talous kasva, vaan siirtyy kitukasvuisen näivettymisen tielle. Siksi ”taloutta kuvaavat tilastot antavat edelleen synkän kuvan”.

    ”Yritykset ovat alamaissa”

    ”Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n yritysten tulevaisuudenodotuksia selvittävä luottamusindikaattori värähti hiukan ylöspäin kesäkuussa. Kuitenkin kaikkien neljän sektorin eli teollisuuden, vähittäiskaupan, palvelujen ja rakentamisen osalta indikaattorin odotuksia kuvaava indeksi on nyt alemmalla tasolla kuin kertaakaan sitten tammikuun 2018 lukuun ottamatta poikkeuksellista korona-aikaa.”

    Entä sitten Orpon hallituksen työllisyyslupaus?

    ”Suomen talouden valopilkku on pitkään ollut varsin vakaana pysynyt työllisyys, mutta nyt merkit viittaavat työllisyyden heikkenemiseen.”

    Miten velkalupaus, joka vetosi äänestäjiin?

    ”Valtiontalouden tarkastusviraston kesäkuisen raportin mukaan ”nyt päätetyistä sopeutustoimista huolimatta Suomen julkisyhteisöjen velkasuhteen ennustetaan kasvavan pitkällä aikavälillä”.”

    Eikä siinä kaikki.

    Ilmarinen: Työntekijä­­määrän lasku kiihtyi jälleen

    ”Työntekijä­määrä eläkeyhtiö Ilmarisen seuraamissa yrityksissä on laskenut jo yli vuoden ajan. Toimialoista laski eniten henkilöstö­vuokraus, rakentaminen sekä majoitus- ja ravitsemusala.”

    Työntekijä­määrät ovat laskeneet juuri sen ajan kuin minkä Orpon kauhukabinetti on tuhonnut Suomen taloutta.

    1. Ei suomalaisilla ole varaa kouluttaa väkeä muiden maiden tarpeisiin. Koulun käynnin sijasta vetäisivät vaan aamuisin vilttiä korviinsa ja vartuttuaan lähtisivät elintasopakolaisiksi vaikka muihin pohjoismaihin. Sieltä sitten poikkeaisivat joskus Volvolla morjestamaan.

    2. Heikki

      ”Helsingin Sanomat toistaa samaa tarinaa, josta olen kirjoittanut vuoden päivät ennakolta: ”Hallitus lupasi laittaa ”Suomen kuntoon” – Luvut paljastavat, miten on käynyt”.”

      Hallitus ei voinut luvata sitä, ettei Saksaa kohtaisi kysyntälama, eikä sitä että putinisnismin torjunta ei veisi yhä enemmän rahaa, eikä hallitus ei luvannut, että SAK alkaisi sabotoida lakoilla Suomen tuotantoelämää ja kansainvälistä kauppaa.

      Hallitus lupaili liikaa, jos Hesarikaan ei ymmärtänyt, että hallitus kertoi vain pyrkimyksistään.

  9. Aina pyrkii tulemaan moittee kun se edellinen hallitus.
    Pitäisi muistaa että nykyinen on se joka toimii
    ja ne toimet ovat johtaneet yhä huonompaan.

    1. AKT:n hoffalsiset sabotoivat kapinalakollaan Suomen kauppasuhteita sinne sun tänne piittaamatta siitä, että tavaratoimitusten merkittävä valtti on luotettavuus.

      Ahtaajien pääsyvaatimuksiin pitäisi vaatia älykkyysosamäärän arvoksi vähintään 120 pointsia. Siihen ei SAK:n johdossa yllä kuin suurimmat rahoissaan kieriskelevöt huijarit.

    2. Niilo

      ”Pitäisi muistaa että nykyinen on se joka toimii
      ja ne toimet ovat johtaneet yhä huonompaan.”

      Mistä päättelet, että juuri hallituksen toimet ovat johtaneet huonompaan tilaan.

      Voi olla juuri opposition lietsomat kapinalakot ovat vieneet luottamusta kotimaisten yritysten ja ulkomaisten kauppakumppanien silmissä.

      Onhan selvää, että hoffalaisen AKT:n kapinalakko oli omiaan siheuttamaan tuotantokatkoja ulkomaisten tavarantoimittajien ja tehtaiden tuotannossa.
      Harvan äly riittää oivaltamaan, että luotettavuus on osa laatua ja kilpailukykyä, josta tilaaja on valmis maksamaankin.

      Liu Aa lakkikiihkoilullaan on myös sabotoinut Suomen taloutta ja kykyä ruokkia köyhät, mutta mimmi näyttää olevan ideologiansa sokaisema.
      Mimmi on muutenkin pyrkinyt vahingoittamaan maamme mainetta ulkomailla. En tiedä, onko siinä onnistunut.

      1. En tiedä, pitääkö Lii Aa itseään ”Suomessa asuvana ruotsslaisena” finländarena vaiko suomalaisena eli finnenä.

        Näyttää kuitenkin tekevän fennoille yhtä paljon jäynää kuin rotufreudentalistit.

        Ruotsalaisethan levittelivät rotuteorioitaan fennoists ympäri Tellusta. Tästä syystä fennojen oli vaikea saada USA:n kansalaisuutta.

        Fennot tulivatkin paremmin toimeen intiaanien kuin jenkkien kanssa. Eurooppalaiset maahanmuuttajat olivat tuhonneet intiaanit sukupuuton partaille ja ehkä puolet heimoista tykkänään. Se oli murhaavaa mamutusta se.

        Muuan ruotsalainen idiootti, nimeltään Leif Salme’n todisteli Halla-aholle maahanmuuton siunauksellisuutta Amerikka esimerkkinään.
        Ehkä ryyppäsi itsensä hengiltä ymmärrettyään, mitä oli tullut tehneeksi?

        1. On luonnollista, että kotimainen kysyntä laskee, kun elämme taas kasinotalouden jälkeistä aikaa, niin kuin Holkerin hallituksen loppupuolella 1990-luvun alussa .

          Vielä edellisen hallituksen aikana kansa osti velaksi sitä sun tätä kuvitellen, että asunnoissakin lainaraha olisi turvassa ja jopa antaisi rahaa arvon nousun muodossa. Mutta asuntojen markkina-arvot ovatkin alentuneet. Voi olla taas niin, että kasinotalouden aikana otettujen lainojen korkoja eikä lyhennyksiä pystytäkään maksamaan yrittäjien tulojen ja palkollisten palkkojen vähennyttyä kasinotalouden jälkeisessä krapulassa.

          Jos nyt olisi markka, niin se voitaisiin devalvoida, jotta suomalainen tuotanto saisi kilpailukykyä tuontitavaraan verraten. Nyt väki makaa joutilaana ja ostaa kiinalaista kertakäyttökamaa, jos rahaa vielä on.

          Holkerin hallitus ei ymmärtänyt, eikä Ahon hallitus ymmärtänyt devalvoida ajoissa. Nyt taas ei voida devalvoida. Voi olla, että kysyntälama pahenee. Perussyymä on taakse jäänyt kasinotalous ja suruton elämä. Ehkäpä ruotsalaiset ostavat velkaantuneilta sähköautoja ja luxusveneitä niin kuin Holkerin kasinotalouden jälkeen?

          Ehkä saamme unionista leipäjonoihin ruokaa niin kuin yli 30 vuotta sitten.

          1. Hallitus ei ole pääministereineen, vv-ministereineen käyneet edes johtajakoulutuksen peruskurssia n: o 1, jossa tilanneanalyysin AjaO on SWOT itsensä ja kilpailijan kannalta. Vahvuudet, heikkoudet, mahdollisuudet ja uhat. Ja sen perusteella ohjelmavaihtoehdot päämäärän saavuttamiseksi.
            Sen tekevät eri puolueyhdistelmät ennen hallituksen muodostamista yht’aikaa samalla kaavalla neuvottelun pohjaksi.
            Osaava pääministeritunnustelija tekee rehellisen arvion siitä, millä Suomi saadaan kuntoutumisen tielle.
            Vaan, kun ei ole rehellistä pääministeriä, polku on kivinen, rattaissa neliskulmaiset ”pyörät”,
            mennään Trumpin kaavalla; Suur-Suomi ensin, rajat kiinni, rahat mulle ja köyhät kyykkyyn.
            Ahaa, mutta orpolaisella välähti !
            Pyydetään apuun Trumppi heti varavaltiovierailulle, Orpani ja puttepossu mukaan kesärannan saunaan löylyttelemään ja xing- pingille punainen silkkimatto kiinasta laiturille, jota trumppi ajelee golfkärryllään suoraan jorpakkoon. Tikkataulu stupiidolle ja orpolaiselle katajainen vihta pikkuisen piilotteluun.
            Näin saadaan Suomi kuntoutussairaalaan, jota ei enää ole.

  10. Marin taisi tykätä velan otosta ainakin omassa taloudessaan. Uuden asunnon arvo, korjaan: hinta, tuntui niin suurelta, että ministerinkin tuloilla olisi ollut maksamista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *