Pysäköinninvalvojien rinnalle Suomeen pitäisi perustaa liikennevalvojat

Kaikki me näemme päivittäin, erityisesti kaupungeissa, räikeitä autolla päin punaisia ajoa, suojatierikkomuksia, ylinopeuksia ja juuri siellä. missä väkeä ja valvottavaa olisi paljon.

Väärin pysäköinti on harvoin suoraan hengenvaarallinen, se on muoto sakottaa vain sääntörikkomuksista. Mutta sitä pyörittää kaupunkien viralliset pysäköinninvalvojat ja provisiopalkkaiset yksityiset organisaatiot.

Ehdotus/ kysymys:

Jos meillä kaupungeissa olisi viranomaisoikeudella toimiva organisaatio liikennevalvojia, joilla olisi virallinen asu, kameravarustus ja oikeudet määrätä heti tai kuvien todistein perusteella sakko, se organisaatio olisi todella työnsä palkan ansainnut. Jo läsnäolo ja tietoisuus siitä, että meitä oikeasti valvotaan liikenteessä olisi roima parannus. Poliisin voimavarat eivät tähän riitä, heillä on riittävästi muuta roistojen perässä juoksemista.

Lisänä kuten yksityiset pysäköinninvalvojat myös yksityiset liikennevalvojat organisaatioineen.

Mitä tämä vaatisi lainsäädännöltä ym ? Olisiko taas Tampere nokkelin ottamaan asia valmisteltavaksi ja testiin.

5 vastausta artikkeliin “Pysäköinninvalvojien rinnalle Suomeen pitäisi perustaa liikennevalvojat”

    1. Haloo; tämä on vanha juttu,
      Liikennevalvoja ei ole autossa tai moottoripyörän selässä istuva liikkuva poliisi, vaan jalkamies kaupungin keskustoissa.

      Voidaan kysyä ensin, ovatko pysäköinninvalvojien resurssit kaikki käytetty tai oikeissa paikoissa. Pysäköinninvalvontaa voidaan hoitaa useissa paikoissa valvontakameroin kuten on parkkitaloissa rekisteritunnuksin. Lappu tulee perässä, jos sääntöjä on rikottu. Eli saataisiinko uusia voimia heiltä tähän paljon vakavampaan ongelmaan.
      Liikennevalvojat olisivat tehtävään koulutettuja ja hommaan henkilöinä soveltuvia eivätkä pystymetsistä revittyä ”jokapoikia”.

  1. Mä tein ilmoituksen parkkipateista jotka kaahasivat pihatiellä, jossa oli lapsia leikkimässä, melkoista vauhtia autoillaan. No, nyttemmin ovat ymmärtäneet ajella hiljempaa.

  2. Vielä kun löydettäisiin postille ohje että ajaisivat 40km/h paljon perheasuntoja sisältävällä alueella alle satasta…

    Ehkäpä Heikin ideassa olisi perää semmoisiin tapauksiin.

    1. Röyhkeimpiä ovat nämä firmakuskit pakettiautoillaan kuten Ensetin kuskit. Kerran soitin niiden jatkuvasta törttöilystä ja kännykän käytöstä. Se auttoi hetkeksi.
      Eilen Ensetin naiskuski meinasi ajaa päälle suojatiellä, kun räpläsi kännykkää.
      Postilla ei ole kuin harva oma kuski, he ovat alihankkijoita Postin logolla.
      Sitten ovat nämä Securitaksen vartijoiden autot esim. Hatanpään
      ”tukipisteessään”.
      Sitten poikkeuksetta, aina, Satamakadun/ Koulukadun liikennevaloissa ajetaan punaista päin tultaessa Pyynikin suunnasta. Samoin sen Hämeenpuiston alaristeyksessä.
      Edelleen Hämeenpuiston valottomissa suojateissä pysähtyneen auton ohi ajetaan sumeilematta.
      Olkoon tämä ikä- tai sukupuolisyrjintää tai ei, mutta pahimmat rikkojat ovat nuoret naiset bemareiden, mersujen ja teslojen rattien takana. Ja nuoret firmakuskipojat.
      Kyllä sakoteetavaa ja kortti pois riittäisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *