Meitä opetettiin elämään maailman kaikkien uskonto- ym. kulttuurien kanssa

Alla oleva kirjoitus on yhden ex-työkaverini kirjoitus, joka kertoo millaisen manager-koulutuksen me saimme elää maailman erilaisten kulttuurien ja ihmisten kanssa väriin, uskontoon ja  kieliin liittyen. Me olimme vastuussa Suomessa yksistä maailman tunnetuimmista tuotebrandeistä.

Eikä edes Suomessa tarvinnut rähjätä nykykaltaisen eriarvoistavan politiikan ja persujen kanssa. Silloin oltiin samassa veneessä.

”Jännää tämä kapakkakeskustelu. Suomalainen sivilisaatio on nyt taas uhattuna. Ei mitään mahdollisuutta rinnakkaiseloon esim. juutalaisuuden, islamin, presbyteerien tai muitten omasta eroavien ja nimenomaan uskonnollisten vakaumusten suhteen.
USA:ssa eri uskontokunnat elävät ainakin jonkinlaisessa sovussa, sunnuntaisin omaan kirkkoon ja yhteiskuntasopu on vankkumaton. Olin Unilever-aikanani koulutuksessa Asridge Management Colleguessa, vanha brittiläinen maalaiskartano, jossa fasiliteettina oli mm. oma kirkko. Koulutuksessa oli Unilever-managereita mm. Intiasta ja Pakistanista, silloin vihamielisessä suhteessa toisiinsa.
Yhtenä aamuna vietimme ekumeenisen aamunavauksen, kukin kirkkokunta esiintyi. Pakistanilainen lauloi koraania, muut ottivat sen heidän kulttuuriin kuuluvana, ei poikkipuolisia kommentteja.
Suomi on pitänyt oman identiteettinsä ja kielensä vuosisatojen ajan osana Ruotsia ja sitten suurruhtinaskuntana itäisen naapurimme rakkaassa huomassa. Ei kai ole edes mahdollista, että rauhaomainen rinnakkaiselo meille vieraampien kulttuurien kanssa voi mitenkään horjuttaa omaa identiteettiämme”

6 vastausta artikkeliin “Meitä opetettiin elämään maailman kaikkien uskonto- ym. kulttuurien kanssa”

  1. Eri uskonnot ja kulttuurit on vaikea sulattaa yhdeksi eikä niitä eroja suvaita sillä aina löytyy joku kiihkoilija…
    Orpon rasismipuheet ovat vastatuulessa jo hallituksen sisälläkin?

  2. Nyt vihervasuristo ja RKP:n Eeva tekee kaikkensa vahvistaakseen maassamme kulttuuria, joka alistaa naiset ja vaatii uskonveljiään kunniamurhaamaan uskontoaan loukkaavat perheensä jäsenet Karjalaisen taputtaessa suuria karvaisia käsiään.

  3. Vastoin multikulttuuriuskovaisten luuloja Suomessa on eletty useiden kulttuuren kanssa rauhallisesti rinnakkain.
    Nyt tilannetta on muuttanut suuri joukko erilaisen kulttuurin edustajia, jotka eivät halua sopeutua Suomen lakeihin ja käytäntöihin ja pitävät kiinni tavoista, mitkä eivät ole kelvollisia ihmisten oikeuksien ja tasa-arvon mukaan.
    Tämän sakin käytöksen puolustaminen on ristiriidassa rauhallisen rinnakkainelon periaatteiden kanssa ja siksi tuomittavaa.
    Tämän pitäisi olla itsestään selvää myös ihmisoikeuksilla meuhkaavalle punademusakille.

    1. Onko tuo toteamus joku ratkaisu mihinkään ?
      Mikä on realistinen ratkaisusi ?
      Monikulttuurisuus ei katoa Suomesta mihinkään, vaan lisääntyy halusit, halusi hallitus tai ei. Parempi ottaa lusikka kauniiseen käteen ja auttaa kaikkia sopeutumaan paitsi ei persukulttuuriin. Siperiaan junalla ja rata rullalle.

    2. Tulijoille pitää perustaa muutama omakielinen koulu omalla äidinkielellään. Siinä opetetaan samat aineet kuin muissakin kouluissa sekä tehokkasti suomenkieli. Opettajia heillä on omasta takaa paitsi suomi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *