Haaviston työpaikkahaastattelu

Yle-1 Presidenttitentti  8. 1. klo 21  ja uusinta tänään 9.1. presidenttitentti klo 15.05

Päällimmäiset havainnot:

  1. Kun kyseessä ei ole mikään Tammelantorin puolueteltalla  grillimakkaran paiston päähenkilö, vaan tuleva presidentti, pitää suhteuttaa asian mittasuhteet.
  2. Haavisto omassa puheessaan osasi kiteyttää taitavasti persoonansa, kokemuksensa ja kritiikin itseensä kohtaan. Toi esille erityisen kokemuksensa lähes kaikissa maailman kriisipesäkkeissä konekiväärien ja terroristien tulituksen keskellä neuvotellessaan rauhansopimuksista vuosikymmenet. Diplomatia tapahtuu näkymättömissä pöydissä taustalla.
  3. Osasi ennakoida al-Holin kysymykset ja perustella miksi toimi aitoja kaataen niin kuin toimi ja selvisi kaikista vastahuudosta huolimatta ja pelasti lapset terroristien ”koulutusleiriltä” Suomen siviilielämään turvaan ja äidit kontrolliin.
  4. Sisäpolitiikkaan ei sotkeudu kuin vaikuttamatta taustalla neuvottelun tärkeyttä.
  5. Jopa arvioija UPI:sta Sini-Kukka Saari meni sanattomaksi, kun ei ollut muuta kuin että ulkopolitiikkaa enemmän. Markku Jokisipilä piti haastattelua onnistuneena, yllättävää kyllä.
  6. Se, mikä ei yllättänyt olivat tukihenkilöt tilaisuudessa, älymystön ja kulttuurivaikuttajien läsnä olo:  Reidar Palmgren, Martti Suosalo, Osmo Soininvaara, Eero Paloheimo jne. Mutta pari päivää aikaisemmin Elisabet Rehn TV-ohjelmassa tuki laajalla kriisikokemustensa perusteella Haaviston kykyä ja osaamista presidentin tehtävässä eriomaisena.

Odottaa sopii, miten Stubb pärjää, pärjää kyllä supliikkimiehenä, mutta onko sille katetta, pitää seurata ? Nyt eivät puheet auta, vaan kyky tekoihin.

40 vastausta artikkeliin “Haaviston työpaikkahaastattelu”

  1. En katsellut enkä kuunnellut enkä katsele enkä kuuntele.
    Pahin kaikista vaihtoehdoista tulevaksi presidentiksi, sopisi paremmin tuonne maailmanparantajien ovivahdiksi YK.hon kuin Mäntyniemen ”emännäksi”.

    1. Kun näkee maailmaa laajemmin kuin Impivaaran pirtin avaimen reijästä ja maailman auringonnousun kaikkalla 24 tunnin aikana, eikä vain pirtin sammuvaa pärevaloa, aukeaa silmät ihan itsestään, ei tikut siläluomia pidellessä.

      1. Heikki, ihan oikeasti. Ota asioista selvää äläkä usko valtamedian härskiä sumutusta. Pekka on ryssien kätyri.

    2. Haaviston meriitit: isis-naisten tuominen väkisin Suomeen laittomasti ja ilman rangaistusta, vaikka ovat terroristeja. Venäläisten viisumipakon poistamisyritys. Carunan yltiöahneuden pönkittäminen. Omien alaistensa pakottaminen toimimaan Haaviston tahdon mukaan. Suomen armeijan lakkauttamisyritys. Miten voisi toimia armeijan ylipäällikkönä?

  2. Takkinsa kääntänyt maamme puolustuksessa.
    Vihreä.
    Poikkeavuutta moni vierastaa.
    Tenttaajat tällä kertaa myötäsukaan.

    1. Käänsi takkinsa kuin Niinistö ja maailman poliitikot kaikkialla oikea aikaisesti, mutta viimeistään.
      Luovuttaa jäsenkirjansa niin kuin muutkin, jos valitaan, mutta luontoarvot säilyvät. On muuten ollut oikeilla jäljillä jo Koijärveltä saakka.
      Poikkeavaa on sekin, jos käy nussimassa ja tekee
      ruokkoja salaa ja pajastuu ensimmäinenkin….
      Vei tenttaajilta sanat suusta taitavasti.

      1. Taitaa näille ”ruskean reijän ritareille” ne ruokot olla pois suljettuja.

      2. Kun tenttaaja on itse vihervassari niin mitä muuta voi olettaa?

  3. Haaviston suuri ansio on että hän ei ollut jäsenenä viime aikoina siinä vihreiden kuorossa joka ylistää vasemmistolaista politiikkaa ja jyrkästi tuomitsee kaiken muun.
    Niilolla hyvä tiivistelmä. Haavisto olisi voittaja ainesta ilman noita muutamia juttuja jotka ovat ongelmia kansan silmissä.

    1. Nuo kansan silmät pitää avata oikeille asioille. Viran hoidon kannalta ei ole hevonpaskan merkitystä onko mies tai nainen tai välihousut. Kansa tarvitsisi eheytyshoitoa.

      1. Heikki, kukaan ei oikeasti välitä, vaikka Haavisto panisi hevosta. Hän on yltiöepäisänmaallinen.

  4. Kun Suomessa on ollut ”poikkeava” pääministeri, maailman nuorin ja vielä naispääministeri, joka nosti Suomen maailman maineeseen tehokkaana ja näkyvänä johtajana, niin miksi meillä ei voisi olla poikkeuksisilla anisoilla ja kokemuksilla karaistunut ja maineensa maailmalla saavuttanut uusi Presidenttikin ?

    PS. poistan kaikki tavanomaiset herjaukset

  5. Haaviston väite siitä, että ion kuunteleva ja alaistensa mielipiteet huomioon ottava esimies, ei mielestäni aivan pidä paikkaansa. Ainakin mitä olen saanut lukea ulkoministeriön virkamiesten kommentteja Haaviston ollessa ministeriön johdossa.

    Mitä tulee tapaus al-holiin, niin todellakin osasi ennakoida kysymyksen. Miksi ei olisi, kun kyseessä oli lainrikkomus.

    Haavisto ei suostunut vastaamaan kysymykseen lakia rikkoneesta toiminnastaan. Se, että Suomeen tuotiin lapsia ja näiden terroristijärjestössä toimineita äitejä, ei mitätöi Haaviston laitonta toimintaa.

    Ps. Minkälaisessa kontrollissa ja kenen kontrolloitavissa ovat Suomeen tuodut terroristiäidit?

    1. Al-Holin jutussa Haavisto räksytti viattomien lasten pelastamisesta, mutta sivuutti täysin terroridtimuijien tuomisen maahan sekä lain rikkomisen ja rikollisen virkamiehen savustamisen vain siksi, että tämä kieltäytyi rikkomasta lakia.
      Eiköhän sama rikollinen toiminta jatkuisi, jos Haavistosta tulisi presidentti.

      1. Heikki, tuo on juuri sitä valkopesua. Puhtoinen Pekka, synnitön Pekka…Pekka seisoo, Pekka makaa, Pekka edestä, Pekka takaa. Pekka

        1. Sillä al Holl tapauksella ei ole kissa pissan merkitystä enää.
          Presidenttiys kokonaisuutena on se asian ydin osaamisineen vaikutsvaltoineen kyvystä yhdistää, ei hajottaa.
          Liikkeellä on liian paljon hajottavaa ja eripuraa lietsovaa porukkaa.

          1. Hysteerinen persujen mollaaminen on yksi loistava esimerkki siitä eripuran lietsomisesta.

  6. Pidin.

    Erityisesti siitä, miten hän pyrkii kaiken keskellä avaamaan näkymiä sekä luomaan mahdollisuuksia (sotaisan uhkakuvilla maalailun sijaan).
    On varsin hienoa ja kannatettavaa, että on ehdokas, joka sekä edustaa nykyaikaa että uskaltaa luovasti kannustaa itseään ja muita keskustelemaan mahdottomiltakin tuntuvista asioista.
    Avarakatseinen ihminen sallii tilaa hengittää 🌱 👌🏼

    1. Samaa mieltä, kun olen muitakin palstoja seurannut. Upeaa, että yhteiskunnan etunenät, haistelijat ja maistelijat kuten taiteilijat ja kulttuuri-ihmiset olivat tukijoukossa.

    2. Ilmaston lämpenemistä, teollisuussaasteiden päästöjä pahemmat myrkyt ovat ne, mitä persut suustaan päästävät ja millä myrkyttävät yhteiskunnan ilmapiirin – hyj he….i !

    1. Jo on kovaa potaskaa, että Tuominen olisi toiminut lain vastaisesti.
      Toki se, että väitteen esittää punatuomaala, osoittaa sen ääliömäisyyden.

      1. Haaavisto ei toiminut lainvastaisesti, persujen kaikki valitukset kumottiin.
        Haavisto pyysi anteeski Tuomiselta ankarassa kiireessä tehtyä päätöstä saada asia eteepäin ja panna Tuominen sivuun.

        1. Haaviston pelasti viraltapanosta vasemmisto enemmistöinen perustuslakivaliokunta.

        2. Turha tuosta on vängätä. Kyllä haavisto rikkoi lakia, vaikka syväkurkku tapiotuomaala muuta väittäisi.

          Käy Heikki lukemassa asiaa koskevat perustuslakivaliokunnan pöytäkirjat:

            1. Jos neljän vuoden takaisella al-Hol tapauksella, jossa ministeri rikkoi lakia, ei ole merkitystä, niin kuinka sitten kesällä oli kovinkin suuri merkitys kuusitoista vuotta vanhoilla blogikirjoituksilla.

              1. Jos lakia rikkoo, siitä rangaistaan. Haavistoa ei ole rangaistu lain rikkomisesta.

                ”Olen pyytänyt anteeksi siltä (ulkoministeriön) virkamieheltä, joka on asiassa tullut epäoikeudenmukaisesti kohdelluksi ja olen vastaanottanut moitteet perustuslakivaliokunnalta. Eli totta kai näitä asioita kadun. Lasten pelastamista en kadu.”

              2. JuhaU – kyse on puhtaasti siitä, että ideologisesti punaviherutopian ulkopuolella olevat ovat ikuisesti syyllisiä, kun esim. punademu peseytyy puhtaaksi kevyellä pahoittelulla, kutennjoku al-tae…

    1. Tähän jankuttamiseen alkaa kyllästyä, yksi väittää köyhiä laitettavan kyykkyyn ja toinen että pakko on leikellä, rahat eivät riitä nykyisenlaisen elintason ylläpitoon.
      Kunpa myös kehittyisi ajattelutapaa missä ei ihan kaikkea sovitella homehtuneeseen oikeisto-vasemmisto formuun

      1. Näin olisi parempi, mutta sovittelu ja neuvottelu muutoksineenkin ei vaan näytä käyvän vain omaa linjaansa ajavalle toisen laidan muka koko kansaa edustavalle joukkiolle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *