Tulin kokeilleeksi vegaaniutta osin tahallani ja osin titeämättä.
Tein eilen salaattia ison kulhollisen mausteena rypsiöljy, punaviinietikka, suola ja valkopippuri.
Söin eilen vain sitä ja maukasta se oli, mutta ei se nälkää tosiasiassa vienyt.
Tietämättäni jatkoin tänä aamuna, kun olin ostanut vegerunebergintortun huomaamatta sitä.
Päiväkahvilla sitten puraisin torttua ja ihmettelin, kun se oli maultaan kuin piparkakkutaikinaa.
En voinut syödä sitä loppuun ja sitten pakkauksesta näin tuon vegehomman.
Aiemmista kokemuksista vegen kanssa maistoin kerran tuota nyhtökauraa eikä se todellakaan mennyt kurkusta alas.
Kyllä tulen jatkamaan pihvistä nauttivana sekasyöjänä ja salaattia otan muun ruuan kanssa.
Vaimo on vegaani. Ei mitään eläinperäisiä, lihat, kananmunat, kalat, jopa juomissa olevat väriaineet pois joissa se väri on tehty äyriäisillä.
Vegeruokien raaka-aineiden ja varsinkin valmisruokien kilohinnat on järjettömät.
En ymmärrä koko touhusta yhtään mitään. Minä syön lihaa ja kaikkea siltä väliltä
Tänään söin Pirkkalasta haettua tofuwokkia jossa oli reippaasti chiliä. Tukkoinen nenä aukesi ja maku oli ihan jees. Joku toinen päivä syön kanaa.
Mutta jos hampurilaisia teen, en kelpuuta muuta kuin Muu Royale Burger -kasvispihvejä, herneestä tehtyjä, jotka tekee tämä Poutusta lähtenyt firma. Niiden maku vain ylittää kaiken mihin punainen liha pystyy.
Mutta juusto päällä on sitten perinteistä.
1. Heti herättyä lasi kraanavettä
2. Aamupuuroa valmistellessa appelsiinituoremehua ja itse poimittuja puolukoita.
3. Kaurapuuro, jossa täysmaitoa.
4. Aamupäivän välipalaksi lämmin reissumies jossa leivän lisäksi: voita, paksu siivu raakaa sipulia, palvisikaa, kermajuustoa.
5. Lounaaksi jauhelihamakaroonisipulikeitosta.
6. Iltapäivällä mukillinen teetä.
7. Iltapäivän välipalaksi reissumies metvurstilla ja kermajuustolla
8. Päivälliseksi hernekeittoa, jossa virolaista maustettua lihasäilykettä, sipulia ja metvurstia.
9. Iltapalaksi puolikas lenkkiä siivutettuna, ruskistettu paistinpannussa runsaassa voissa ja voi imeytetty reissumiessiivuun.
Ei ennätä tulla kovaa nälkää pitkäksi aikaa. 🙂
Niin se salaatti ei kasva kuin kasvihuoneissa ja ne kasvihuoneet kuluttavat paljon energiaa joka ei ole ilmastoteko -25 C ulkona?
Kasvihuoneitakin voi pyörittää monella tapaa, tässä maassa energiaa on fiksusti. Espanjassa kasvihuone tarvitsee ehkä vähemmän energiaa, mutta se on kaikki tuotettu ydinvoimavastaisessa maassa. Kotimainen tomaatti ansaitsee hintansa. Kunhan se ei tule Närpiöstä.
Ydinvoimalan jäähdytysvedellä voisi mainiosti lämmittää kasvihuoneita lähes ilmaiseksi – lauhdutusvesien lämpö menee lopulta mereen.
Ortodokseilla alkaa paasto laskiaisesta ja silloin ruokavalio on käsittääkseni aika lähellä vegaaniutta. Ei lihaa, kananmunia eikä maitotuotteita.
Itse voisin ajatella olevani ilman lihaa, mutta en juustoja, rahkoja ym.