Rantaruotsalaisten ylimielisyys loistaa

https://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/a/fef3fd39-868b-4d25-938d-0ff56b888c8d

”Kieliriita puhkesi Efter niosta: ”Kaikki suomalaiset pois ohjelmasta””

Tämä osoittaa rantaruotsalaisten ylimielisyyden ja ”kielirasismin”.

Määrän suhteen suhteutettuna heille kuuluisi vain n. 4% ohjelmista hurrimurteellaan, mutta on oma tv-kanava, omat radiokanavat ja lisäksi suomenkielisissä ohjelmissakin puhuvat tuota murrettaan.

5 vastausta artikkeliin “Rantaruotsalaisten ylimielisyys loistaa”

  1. Ainoastaan apartheidin aikaisessa Etelä- Afrikassa on ollut vastaava kielipolitiikka kuin meillä Suomessa ja hassua kyllä vieläpä samasta syystä.

    Apartheidin aikaisessa Etelä-Afrikassa valtava enemmistö pakotettiin opettelemaan mitättömän vähemmistön kieli, jotta enemmistön edustajat pystyvät palvelemaan vähemmistöä.

  2. Ylen ruotsinkielisen tuotannon budjetti on eri arvioiden mukaan 18-23 % luokkaa koko Ylen budjetista. Pienin arvio oli Suomen Kuvalehdeltä reilu vuoden takaa, suuremmat ovat muista lähteistä. Yle pimittää oikean tiedon.

    En muista koska olisi vaadittu äänekkäästi että vaikkapa Ylen 20.30 uutislähetyksessä ei saisi haastatella ketään ruotsin kielellä. Jostain syystä meitä ei häiritse monet kielet.

  3. Aikoinaan Lahden muotoiluinstituutissa kulttuurihistorian opettaja sanoi että Suomessakin ruotsi pitäisi nostaa ensimmäiseksi kieleksi suomenkielen edelle, niin meinasin poistua tunnilta kesken kaiken.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *